NYI-WSH: Ovie nousee Lemieux'n ohi Yzermanin rinnalle

NHL:ssä pelattiin lauantaina 12 ottelun kierros. Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin jatkoi kipuamistaan NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä. Elvis Merzlikins pelasi jälleen nollapelin, kun Columbus Blue Jackets jatkoi voittojen tiellä. Aleksander Barkov osui tolppien väliin, kun Florida Panthers kellisti Detroit Red Wingsin. Joel Armia teki maalin, kun Montreal Canadiens nappasi arvokkaan voiton Vegas Golden Knightsista.

New York Islanders - Washington Capitals 4-6
Capitals osoitti hurjaa venymiskykyään nousemalla komeaan voittoon. Islanders johti päätöserään lähdettäessä kolmella maalilla, mutta Capitals kiri rinnalle ja ohi. Vieraiden ykköstykkinä hääri venäläistähti Aleksandr Ovetshkin, joka takoi NHL-uransa 26. hattutempun ja nosti NHL-uransa maalimäärän 692:een. Hän ohitti NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä Mario Lemieux'n ja nousi jakamaan 9. sijaa Steve Yzermanin kanssa.
Leo Komarov alusti Islandersin neljännen osuman.
Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 5-0
Blue Jackets jatkoi hurjia otteitaan ja jyräsi Devilsin. Isäntien sankariksi nousi jälleen latvialaismaalivahti Elvis Merzlikins, joka pysäytti komeat 41 laukausta ja pelasi kolmannen nollapelinsä neljään otteluun. Cam Atkinson oli myös vahvassa vireessä, sillä hän takoi ottelussa tehot 2+1.
Blue Jacketsin Markus Nutivaara ja Devilsin Sami Vatanen jäivät ilman tehopisteitä.
Detroit Red Wings - Florida Panthers 1-4
Aleksander Barkov onnistui maalinteossa, kun Panthers kaatoi Red Wingsin. Barkov iski päätöserässä Floridan kolmannen rysän, joka käytännössä ratkaisi pisteet vierasjoukkueelle. Voitto oli Panthersille jo neljäs peräkkäinen.
Detroitin Valtteri Filppulalle ei kirjattu tehopisteitä.

Montreal Canadiens - Vegas Golden Knights 5-4 vl.
Canadiens piti pudotuspelihaaveensa elossa kairaamalla voiton Golden Knightsista. Joel Armia iski Montrealin kolmannen osuman avauserässä. Isännät olivat hukata avauserän kolmen maalin johdon, mutta Ilja Kovaltshuk ja Tomas Tatar pelastivat joukkueensa voittolaukauskilpailussa.
Canadiensin Artturi Lehkonen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät ilman tehopisteitä.
Nashville Predators - Buffalo Sabres 2-1
Predators nappasi arvokkaan voiton Sabresista. Voiton takuumiehenä hääri maalivahti Pekka Rinne, joka pysäytti 30 laukausta. Sabres karkasi johtoon Sam Reinhartin osumalla, mutta Predators käänsi ottelun nimiinsä Ryan Johansenin ja Craig Smithin maaleilla.
Nashvillen Mikael Granlund sekä Buffalon Rasmus Ristolainen ja Henri Jokiharju eivät päässeet pisteille.

NSH-BUF: Ullmark ryöstää Johansenin

Edmonton Oilers - Arizona Coyotes 7-3
Oilers osoitti syvyytensä kukistamalla Coyotesin. Edmonton karkasi avauserässä jo kolmen maalin johtoon, eikä Arizona siitä enää toipunut. Oilersin tehomiehinä häärivät Riley Sheahan (1+3) ja Josh Archibald (1+2). Myös Connor McDavid iski kaksi täysosumaa.
Coyotesin veräjää vartioineen Antti Raannan peli oli haasteellinen, ja hänet vaihdettiin maalilta toisella erätauolla vain 12 torjunnan jälkeen.
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 5-3
Avalanche otti toisen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Bluesin. St. Louis karkasi toisen erän alussa johtoon, mutta Colorado nousi erän vahvan lopun ansiosta rinnalle ja ohi, kun Cale Makar ja Andre Burakovsky onnistuivat maalinteossa 22 sekunnin sisällä.
Avalanchen Mikko Rantanen syötti joukkueensa avausosuman.
Ottawa Senators - Calgary Flames 5-2
Senators ei jättänyt Flamesille mitään mahdollisuuksia. Ottawa karkasi kolmannen erän alussa jo neljän maalin johtoon. Vaikka Calgary onnistui heiluttamaan verkkoa kolmannessa erässä kahdesti, maalin jäivät laihaksi lohduksi. Senatorsin maalivahti Marcus Högberg pelasi vahvan ottelun ja pysäytti 40 laukausta.

OTT-CGY: Högberg pysäyttää Bennettin

Philadelphia Flyers - Los Angeles Kings 4-1
Flyers karkasi toisessa erässä 3-0 johtoon Travis Konecnyn ja Joel Farabeen osumilla, ja ottelu oli käytännössä ratkennut. Dustin Brown herätteli vieraiden toivoa kolmannen erän kavennusmaalillaan, mutta James van Riemsdyk iski pelin pakettiin ylivoimalla ajassa 48.09.
Toronto Maple Leafs - Chicago Blackhawks 2-6
Maple Leafsin vaikeudet jatkuivat, kun Blackhawks kylvetti kotijoukkuetta selvin lukemin. Chicagon tehomiehinä häärivät Jonathan Toews (2+2) ja Dominik Kubalik (2+1). Blackhawks karkasi avauserässä jo kolmen maalin johtoon, eikä Maple Leafs siitä enää toipunut.
Toronton Kasperi Kapanen ja Chicagon Olli Määttä jäivät kiikaritehoille.

TOR-CHI: Kubalikin komea toinen rysä

Minnesota Wild - Dallas Stars 7-0
Wild antoi melkoisen myrskyvaroituksen jyräämällä Starsin. Isäntien sankariksi nousi 27 laukausta kopannut maalivahti Alex Stalock, joka pelasi nollapelin. Minnesotan pistenikkarina hääri Jason Zucker, joka sai tililleen 1+2 tehopistettä.
Dallasin Esa Lindell, Joel Kiviranta ja Roope Hintz jäivät ottelussa luonnollisesti ilman tehopisteitä. Miro Heiskanen oli loukkaantuneena sivussa. Wildin Mikko Koivu ei pelannut.
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 4-1
Canucks jatkoi vahvoja otteitaan ja kaatoi Sharksin. Voitto oli Canucksille jo neljäs viiteen viime otteluun. Isännät ratkaisivat ottelun kolmannessa erässä onnistuttuaan maalinteossa kolme kertaa. Joukkueen tehomiehenä hääri Tanner Pearson, joka teki maalin ja alusti toisen.
Sharksin Antti Suomelalle ei merkitty tehopisteitä.

VAN-SJS: Miller onnistuu maalinteossa

Chicago Blackhawks jatkoi pirteitä otteitaan ja kaatoi Toronto Maple Leafsin maalein 6-2. Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews iski ottelussa komeat tehot 2+2.
- Osoitamme nyt kypsyyttä ja luonnetta joukkueena. Olemme löytäneet tapoja tehdä otteluista kiinnostavia. Heidän hyökkäykselleen ei saa antaa mitään mahdollisuuksia. Tätä joukkuetta vastaan mikään johto ei tunnu mukavalta, totesi Toews.
Florida Panthersin Mark Pysykin rooli oli lauantaina mielenkiintoinen. Pysyk aloitti ottelun neljännen ketjun hyökkääjänä, mutta pelasi myös puolustajan tonttia alivoimalla.
- Se oli vähän outoa, mutta alan tottumaan siihen. Apuvalmentaja kertoi minulle 10 minuuttia ennen peliä, että saatan pelata vähän puolustajana alivoimalla. Hänellä oli selvästi luottoa minuun, ja se vahvisti itseluottamustani, kiitteli Pysyk.