WPG-CAR: Aho viimeistelee Teräväisen syötöstä

NHL:ssä pelattiin tiistaina 11 ottelun kierros. Carolina Hurricanes tarjoili parastaan, kun Sebastian Aho johti peliä pistein 2+1 ja venäläishyökkääjä Andrei Svetshnikov säväytti kauden toisella ilmaveivimaalillaan. Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo torjui voiton toisena iltana peräkkäin.

Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 3-6
Hurricanesin Andrei Svetshnikov kohautti kauden toisella ilmaveivimaalillaan, mutta Sebastian Aho ja Jordan Staal olivat kahden maalin miehet tiistain ottelussa. Aho viimeisteli 2-1 ja 4-2 maalit, joiden välissä Jetsin Patrik Laine ehti tasoittamaan ja Svetshnikov taiteilemaan johtomaalin. Teuvo Teräväinen nappasi syöttöpisteen Ahon ensimmäiseen maaliin, ja Aho alusti Staalin 5-2 maalin toisen erän lopussa. Puolustaja Dougie Hamilton ruokki hyökkääjiä kolmen syöttöpisteen arvoisesti. Jetsin Joona Luoto jäi pisteittä.

WPG-CAR: Svetshnikov tekee kauden toisen ilmaveivinsä

Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 3-5
Joonas Korpisalo torjui voitokkaasti toisena peräkkäisenä iltana, kun maanantain nollapeliä seurasi tiistain vierasvoitto. Korpisalo torjui 18 laukausta. Blue Jackets kiri voittoon toisessa ja kolmannessa erässä. Ensin Kevin Stenlund tasoitti toisen erän alussa, ja sitten Pierre-Luc Dubois (1+1) ja Gustav Nyquist (1+1) tekivät voittoon tarvittavat maalit kolmannessa erässä. Nyquistin ja Dubois'n lisäksi kahden pisteen miehiä olivat Oliver Bjorkstrand (1+1) ja Seth Jones (0+2). Red Wingsin Valtteri Filppula jäi pisteittä.
Boston Bruins - Los Angeles Kings 3-4 ja.
Kings jatkoi piristynyttä menoaan, kun se kukisti Bruinsin Anze Kopitarin jatkoaikamaalilla. Bostonin maalia vartioineelle Tuukka Raskille kertyi 23 torjuntaa. Bruins kärsi kuudennen tappion seitsemän viime ottelun aikana. Kings menetti johdon kaksi kertaa varsinaisella peliajalla, ja Bruins karkasi Brandon Carlon täysosumalla kolmannessa erässä, mutta Matt Roy tasoitti pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

BOS-LAK: Kopitar yllättää Raskin jatkoajalla

Philadelphia Flyers - Anaheim Ducks 4-1
Flyers päätti kolmen ottelun tappioputkensa ja otti voiton 40 laukausta torjuneen maalivahti Carter Hartin avustamana. Philadelphian maalintekijät olivat Claude Giroux (1+1), David Kase, Jakub Voracek ja Sean Couturier (1+1).
New York Islanders - Nashville Predators 3-8
Predators pystyi kelpo peliesitykseen toisena iltana peräkkäin, ja Rangers-voittoa seurasi voitto Islandersista. Kotijoukkue johti toisessa erässä 3-1, kunnes Filip Forsberg käynnisti kirin kavennuksellaan. Predators nousi toisessa erässä jo 5-3 johtoon ja nuiji lisää päätöserässä. Craig Smith oli Nashvillen tehokkain pistein 2+1, ja tehojen makuun pääsi kaikkiaan 11 pelaajaa. Pekka Rinteelle kertyi Predatorsin maalilla 27 torjuntaa. Islandersin Leo Komarov jäi pisteittä.
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 4-3 ja.
Senators esitti hyvän kirin toisessa erässä, kun Connor Brown ja Anthony Duclair nostivat joukkueen tasoihin kahden maalin takaa. Jatkoajalla Anthony Cirelli ratkaisi pelin Lightningille vain 19 sekuntia ennen loppua. Voittomaalin syöttänyt Brayden Point teki varsinaisella peliajalla 3-1 maalin.

TBL-OTT: Cirelli nousee läpi kentän ja ratkaisee

Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 5-3
Sabresin Jack Eichel pääsi pisteille jo 17. peräkkäisessä ottelussa, kun hän napsi tehot 1+1. Ne olivat kuitenkin laiha lohtu Buffalolle. Toronto karkasi jo alussa ja voitti Auston Matthewsin (2+0) sekä Frederik Gauthierin (1+1) johdolla. Maple Leafsin Kasperi Kapanen sekä Sabresin Henri Jokiharju ja Rasmus Ristolainen jäivät pisteittä.

TOR-BUF: Matthews yllättää Ullmarkin rystyllä

Calgary Flames - Pittsburgh Penguins 1-4
Penguinsin Jevgeni Malkin teki NHL-uransa 400. maalin, ja hänen lisäkseen 1+1 tehoin juhlivat myös Bryan Rust, John Marino ja Kris Letang. Tristan Jarry urakoi 33 torjuntaa ja pohjusti komean vierasvoiton. Juuso Riikola ei ollut Penguinsin kokoonpanossa.
Vancouver Canucks - Montreal Canadiens 1-3
Canadiens otti maukkaan voiton vieraskiertueensa avausottelusta ja nautti myös suomalaistehoista. Joel Armia pohjusti Nick Cousinsin 1-1 ja Shea Weberin 3-1 maalit. Artturi Lehkonen jäi pisteittä.
Vegas Golden Knights - Minnesota Wild 3-2
Mats Zuccarello vei Wildin 1-0 johtoon, mutta siihen joukkueen ilonaiheet jäivät. Golden Knights teki toisen erän puolivälistä lähtien kolme peräkkäistä maalia ja otti voiton. Mark Stone pohjusti kaksi täysosumaa, kun Chandler Stephenson ja Shea Theodore osuivat hänen esityönsä jälkeen. Voittomaaliksi jäi Tomas Nosekin kolmannen erän alussa tekemä 3-1 maali. Zach Parisen kavennus syntyi 1.15 ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Mikko Koivu oli sivussa Wildin kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi.

VGK-MTL: Stone pohjustaa paikan Stephensonille

San Jose Sharks - Arizona Coyotes 2-3
Taylor Hall pääsi tekemään tuhojaan heti ensimmäisessä ottelussa uudessa seurassaan. Hall pohjusti kolmannen erän lopulla Oliver Ekman-Larssonin maalin, joka jäi voitto-osumaksi. Ruotsalaispuolustajan maali oli Coyotesin ainoa johtomaali, mikä kesti. Tomas Hertl teki Sharksille kaksi tasoitusta, mutta ei ehtinyt enää kolmatta. Antti Suomela pääsi loukkaantumisen jälkeen Sharksin kokoonpanoon ja pelasi 9.46, mutta jäi pisteittä.
Hurricanesin Andrei Svetshnikovilta voi odottaa ilmaveivejä jatkossakin.
- Minulla oli paljon tilaa ja yritin vain panna kiekon verkkoon niin nopeasti kuin voin. Harjoittelen sitä paljon. Tuntuu siltä, että kun pysähdyn maalin takana ja jos minulla on tilaa, yritän aina tätä. Tulette näkemään, että ehkä minä teen maalin seuraavassakin pelissä, Svetshnikov puhkui itseluottamusta.
Anaheimin ruotsalaishyökkääjä Jakob Silfverberg oli pettynyt, kun Ducks hävisi Flyersille. Ankat saivat tarpeeksi maalintekopaikkoja pelin kääntämiseen, mutta eivät onnistuneet siinä.
- Pelissä oli muutama paha romahdus. Teimme myös hyviä asioita, mutta koko 60-minuuttinen huomioiden emme pelanneet tarpeeksi ehjää ottelua. Joka kerta, kun tekee vain yhden maalin, on vaikea voittaa, Silfverberg sanoi.