JV

Calgary Flamesin lupaava tuloskunto ei hyytynyt keskiviikkona, kun joukkue nappasi täydet pisteet Boston Bruinsilta. Flamesin tulokaspuolustaja Juuso Välimäelle ilta oli varmasti ikimuistoinen. Montreal Canadiens puolestaan otti dramaattisen voiton, Washington Capitalsin ja Anaheim Ducksin ratkaisijoina olivat tutut miehet.

Calgary Flames - Boston Bruins 5-2
Bruinsin maalia vartioinut Tuukka Rask sai vierasotteluun painajaismaisen alun. Flames käytännössä ratkaisi ottelun jo ensimmäisessä erässä, kun kotijoukkueen Michael Frolik, Johnny Gaudreau ja Juuso Välimäki onnistuivat maalinteossa. NHL-uransa kuudennen ottelun pelanneelle Välimäelle ilta oli historiallinen, sillä hän iski ensimmäisen osumansa taalajäillä. Gaudreau puolestaan saavutti 100 NHL-maalin rajapyykin.

CGY-BOS: Välimäki tekee NHL-uransa ensimmäisen maalin

Välimäen osuma olikin se, johon Bruins ei ennättänyt vastata. Bostonilaiset yrittivät vielä pysyä kotijoukkueen kannoilla kaventamalla kahdesti toisessa erässä, mutta Flames pääsi päätöserään 4-2 johdossa Frolikin tehtyä illan toisen maalinsa. Toisen erän lopun jäähyilyn myötä Flamesille jäi kärsittävää jäi vielä kolmannen erän alkuminuuteille, mutta siitä selvitettyään isännät paketoivat voiton. Matthew Tkachuk teki viimeisen maalin Bruinsin tyhjään nuottaan.
Flamesin hyvä startti kauteen sai siis jatkoa. Joukkue on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä, kun taas Bostonin neljän ottelun voittoputki katkesi.
Montreal Canadiens - St. Louis Blues 3-2
Montrealissa tehtiin maaleja reilulla vuorotteluperiaatteella. Kotijoukkue pääsi aloittamaan urakan ja korjasi lopulta myös voiton dramaattisella viime hetken ratkaisulla.
Artturi Lehkonen pääsi pisteille heti ensimmäisessä vaihdossaan alustettuaan Max Domin 1-0 maalin, joka syntyi vain 39 sekunnin pelaamisen jälkeen. Pian sen jälkeen alkoi ottelun rytmiä rikkonut jäähyily, minkä myötä kolme seuraavaa maalia tehtiin ylivoimilla. Viimeisenä erikoistilanteensa hyödynsi St. Louis, joka tuli 2-2 tasatilanteeseen Brayden Schennin viimeistelemällä osumalla kolme ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

MTL-STL: Domille ensimmäinen maali Canadiensissa

Montrealia ei jatkoaika kiinnostanut, vaan se päätti ratkaista vielä ennen loppusummerin soimista. Brendan Gallagher kaivoi sisältään sankarin ja ohitti Blues-veskari Jake Allenin, kun peliaikaa jäi jäljelle vain 11 sekuntia. Allenilla lienee palautetta joukkuetovereilleen hämmentävän ja kohtalokkaan puolustussekoilun jälkeen.
Washington Capitals - New York Rangers 4-3 ja.
Jäähyilystä rokotettiin myös pääkaupungissa, missä New York Rangers roikkui hyvin hallitsevan mestarin mukana ennen kuin joutui taipumaan. Plakkariin jäi kuitenkin yksi piste.
Mika Zibanejadin avausmaali antoi Rangersille erinomaisen startin, mutta Capitals alkoi kääntää ottelua edukseen ensimmäisen erätauon ympärillä. John Carlson tasoitti ennen taukosummeria, ja heti toisen erän alussa Aleksandr Ovetshkin iski Carlsonin syötöstä Capitalsin ylivoimalla 2-1 johtoon.

Ovetshkin osui uudelleen alle varttia myöhemmin - jälleen Carlsonin esityöstä - mutta Rangersin oma ylivoima piti kamppailun maalin pelinä. Varsinainen peliaika täyttyi lopulta tasatilanteessa, kun Chris Kreider kampesi vieraat tasoihin kolmannessa erässä ottelun neljännellä ylivoimamaalilla.
Rangersista ei lopulta kuitenkaan ollut nujertamaan Capitalsia, vaan Matt Niskanen pysäytti vuoristoradan jatkoajalla Jevgeni Kuznetsovin syötöstä ja Washington palasi voittokantaan kahden kirvelevän tappion jälkeen.
Anaheim Ducks - New York Islanders 4-1
Ryan Keslerin kuntoa on uskallettu syystäkin epäillä, mutta kauden alkumetrit ovat osoittaneet, että 34-vuotiaalla on yhä annettavaa ankkojen hyökkäykselle. Näin kävi myös keskiviikkona, kun kanadalaisen maalit ratkaisivat voiton.
Kesler osui ensimmäisen kerran kahden miehen ylivoimalla kuusi sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua ja uudelleen toisen erän alkupuoliskolla. Keslerin osumat pitivät Islandersin kanveesissa, ja Adam Henrique pääsi antamaan vielä yhden iskun heti kolmannen erän alussa.

ANA-NYI: Henrique on haukkana irtokiekossa

Vierailla ei ollut vastausta Ducksin hyökkäyksellisiin aseisiin, ja John Gibson oli mies paikallaan isäntien maalilla. Hän pääsi 34 torjunnallaan täsmälleen yhtä monen sekunnin päähän täydellisestä illasta ennen kuin Ross Johnston pilasi nollapelin.
Rangers joutui painiskelemaan tutun ongelman kanssa: pelataanko Ovetshkin pois ylivoimasta sillä riskillä, että loput Capitalsin pelaajat saavat enemmän tilaa? Keskiviikkona joukkue valitsi väärin ja maksoi siitä.
- Muutkin pystyvät tekemään maaleja. Haluatko jättää T.J. Oshien vapaaksi ykkössektorille vain vartioidaksesi Ovetshkinia? Ylivoimamme on rakennettu hyvin kätisyyksien ja taitojen kautta, joten vaihtoehtoja on paljon. Kaikki lukevat tilanteita hyvin ja löytävät vapaan tilan. Siksi tulos on aika tappava, Niskanen kuvaili.