laine aves

Patrik Laine otti kahdella tehopisteellään osaa Colorado Avalanchen murskajaisiin. Toisen peräkkäisen voittonsa ottanut Winnipeg Jets nousi Läntisessä konferenssissa tasapisteisiin toisella sijalla olevan Nashville Predatorsin kanssa.
New York Islanders otti toisen peräkkäisen voittonsa kukistamalla Carolina Hurricanesin. Hämmentävää oli se, että se pystyi nollaamaan vastustajansa toisessa ottelussa peräkkäin.

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 6-1
Jets järjesti kotikaukalossaan hyvin yksipuolisen ja murskaavan näytelmän, kun se kuritti Mikko Rantasen Avalanchea tylyin lukemin. Avauserän ainoan osuman iski Blake Wheeler, mutta seuraavissa erissä hanat aukesivat sitten kunnolla.
Jetsin suomalaistykki Patrik Laine oli yksi toisen erän maalintekijöistä. Laineen tarkka ja vihainen lyöntilaukaus upposi Jonathan Bernierin taakse Jetsin pelatessa ylivoimaa. Osuma oli tamperelaiselle kauden 26:s. Miehelle kirjattiin myös syöttöpiste Wheelerin iskettyä illan toisensa päätöserässä.
Joel Armia sai jääaikaa reilu 15 minuuttia. Avalanchen ainokaisen iski, kukas muukaan, kuin Mikko Rantanen.
Ottelun tehokkaimpiin kuului Wheelerin (2+1) ja Laineen lisäksi kolme syöttöpistettä kerännyt Mark Scheifele.

Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 1-2 ja.
Todella tasainen ja vähäjäähyinen kamppailu ratkesi lopulta jatkoajalla Sean Couturierin viimeistelemään osumaan, johon hienon syötön tarjoili jatkoajoilla aina vahvasti esiintynyt Travis Konecny. Flyers voitti Columbuksen Nationwide Arenalla ensimmäisen kerran sitten joulukuun 2005.
Varsinaisella peliajalla maalin makuun pääsivät Flyersin puolelta Wayne Simmonds sekä Blue Jacketsin Cam Atkinson. Vierasjoukkueen maalilla torjuneelle Michal Neuvirthille kertyi koppeja 35.
Flyersin Jori Lehterä pelasi reilut 14 ja Valtteri Filppula hieman yli 17 minuuttia. Blue Jacketsin puolelta Jussi Jokisen jääaika jäi vaivaiseen seitsemään minuuttiin, mutta puolustuksessa Markus Nutivaara urakoi 16 ja puoli minuuttia. Tehopisteille ei kukaan suomalaisista ottelussa päässyt.
Flyers on tällä hetkellä Metropolitan-divisioonassa kolmantena vain kaksi pistettä arkkivihollista Pittsburgh Penguinsia perässä.

Carolina Hurricanes - New York Islanders 0-3
Islanders jatkoi vastustajiensa nollaamista Hurricanesin jäätyä kotikaukalossaan maaleitta. Tällä kertaa oli Thomas Greissin vuoro hikoilla Islandersin tolppien välissä. Saksalaisvahdin kauden ensimmäinen nollapeli vaati mainiot 45 torjuntaa.
Vierasjoukkueen maaleista vastasivat kauden 30. osumansa iskenyt kapteeni John Tavares, Anthony Beauvillier sekä puolustaja Johnny Boychuk.
Kotijoukkueen hyvistä maalintekopaikoista huolimatta kiekkoa ei saatu Greissin selän taakse. Sebastian Aho sai jääaikaa yli 21 minuuttia ja kolme laukausta Islandersin maalia kohti. Teuvo Teräväinen pelasi reilu 20 minuuttia ja laukoi viisi kertaa.
Molempien suomalaishyökkääjien peliesitystä himmensi plusmiinus-lukema, joka oli pakkasella kahden pykälän verran.

Dallas Stars - St. Louis Blues 2-1
Starsin johto piti kuin pitikin loppuun saakka, ja pisteet jäivät Dallasiin tiukan taistelun jälkeen. Kotijoukkue ehti mennä 2-0 johtoon Mattias Janmarkin ja Stephen Johnsin maaleilla, kunnes vieraiden Brayden Schennin kavennusosuma päätöserässä antoi Bluesille toivoa tulla vielä tasoihin.
Starsin maalilla torjunut Ben Bishop kuitenkin kesti ja nappasi 28 torjunnallaan kauden 25. voittonsa.
Starsin alakerrassa pelannut Esa Lindell esiintyi varmasti ja kellotti itselleen jääaikaa 18:18.

Blue Jacketsin käskyttäjä John Tortorella ei peitellyt turhautumistaan kirvelevän kotitappion jälkeen. Erityisesti maalintekotahdon puuttuminen harmitti päävalmentajaa.
- Meidän olisi pitänyt hakea maalia kovemmalla intensiteetillä, mutta en tiedä miksi emme siihen pystyneet. Juuri tällaisissa kamppailuissa viimeistelytaito nousee suureen arvoon. Jätimme tilaisuuden käyttämättä, Tortorella puhisi ottelun jälkeen NHL.comille.
Maalinteossa onnistunut Islandersin Johnny Boychuk antoi ylistystä hienon pelin pelanneelle Thomas Greissille.
- Hän pelasi fantastisesti. Oli hienoa nähdä, kuinka hän antoi vakuuttavalla pelillään meille mahdollisuuden voittaa. Thomasin suoritus antoi ottelun aikana pelaajille hurjasti itseluottamusta, Boychuk hehkutti ottelun jälkeen NHL.comin sivuilla.