CBJ-WSH: Korpisalo torjuu Oshien yrityksen

Maanantain NHL-kierroksella suomalaishuomion varastivat maalivahdit. Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo torjui upeasti nollapelin, ja Nashville Predatorsin Juuse Saros urakoi lähes 40 torjunnan verran. Myös Edmonton Oilersin Mikko Koskinen juhli voittoa tiiviin iltapuhteen jälkeen.

Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 3-0
Columbus toisti viikon takaisen temppunsa nappaamalla kaksi pistettä Capitalsilta. Sinitakkien sankari oli taas maalivahti Joonas Korpisalo, joka tarvitsi nollapeliinsä 30 torjuntaa. Ottelun voittomaalista vastasi Eric Robinson, joka osui avauserässä. Oliver Bjorkstrand nousi viimeisen erän hahmoksi tekemällä kaksi osumaa.
Florida Panthers - Ottawa Senators 6-1
Panthers onnistui katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkensa komealla tavalla. Ottawan kohtaloksi koitui surkea toinen erä, joka meni isännille peräti 5-1. Pantterien illan suurin tähti oli Noel Acciari, joka viimeisteli hattutempun. Jonathan Huberdeau saalisti neljä syöttöpistettä.
Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov teki NHL-uransa 146. maalin ja nousi Panthersin kaikkien aikojen maalipörssin jaetulle neljännelle sijalle. Barkov on nyt tasoissa Stephen Weissin kanssa. Listan kolmantena oleva Pavel Bure on vain seitsemän maalin päässä ja toisena oleva Scott Mellanby 12 maalin päässä. Panthersin kaikkien aikojen maalintekijä on yhä Olli Jokinen 188 osumallaan.

New York Rangers - Nashville Predators 2-5
Juuse Saros oli isossa roolissa Nashvillen voitossa, kun suomalaisveskari pysäytti kiekon 39 kertaa. Vieraat ottivat karkumatkaa toisessa erässä Roman Josin (2+1) ja Mattias Ekholmin vietyä joukkueensa 3-1 johtoasemaan, mutta Rangers kavensi ottelun päätöserässä Mika Zibanejadin osumalla. Ratkaisu nähtiin vasta lopussa, kun Josi ja Ryan Ellis (1+1) latoivat pelivälineen tyhjään rysään kotijoukkueen hakiessa lisämaaleja ilman maalivahtia.
Predatorsin hyökkääjä Mikael Granlund oli edelleen sivussa loukkaantumisen takia. Rangersin neloskentässä pelannut Kaapo Kakko jäi tehopisteittä, ja hänen maaliton putkensa venyi 15 otteluun.

NYR-NSH: Bonino syöttää, Ekholm osuu

St. Louis Blues - Colorado Avalanche 5-2
Läntisen konferenssin kärkikamppailun ratkaisu venyi viimeisille minuuteille asti. Blues pääsi päätöserään 3-2 johtoasemassa ja onnistui tekemään helpottavan 4-2 maalin kymmenisen minuuttia ennen loppua, kun Jordan Kyrou heilutti maaliverkkoa. David Perron iski illan kolmannen osumansa tyhjään maaliin neljä minuuttia ennen päätössummeria, ja siihen loppui vieraiden pyristely. Samalla päättyi Avalanchen yhdeksän ottelun pisteputki.
Coloradon maalit iskivät Nazem Kadri ja Mikko Rantanen, joka kellotti yli 20 minuutin jääajan. Avalanchen Joonas Donskoi pelasi vajaat 13 minuuttia ja jäi kokonaan ilman ylivoima-aikaa.

STL-COL: Rantanen osuu suoraan syötöstä ylivoimalla

Dallas Stars - Edmonton Oilers 1-2
Oilers päätti neljän ottelun mittaisen tappioputkensa Dallasissa. Voittoon riitti avauserän kaksi osumaa, joista vastasivat Leon Draisaitl ja Zack Kassian. Connor McDavid alusti molemmat maalit. Oilersin voiton suurin tekijä oli kuitenkin maalivahti Mikko Koskinen, joka torjui 34 kertaa. Dallas kavensi lopussa Tyler Seguinin osumalla, mutta Koskinen ja Oilersin puolustus pitivät sen jälkeen maalinsa tilkittynä loppuun asti.

DAL-EDM: Draisaitl viimeistelee Chiassonin syötöstä

Panthersin Aleksander Barkov ja Jonathan Huberdeau ovat tottuneet pelaamaan yhdessä, mutta tällä kertaa kaksikko nähtiin eri kentissä. Huberdeau pelasi Noel Acciarin ja Vincent Trocheckin kanssa, ja kyseinen kolmikko teki heti upeaa jälkeä.
- Ketjumme peli vain toimi hyvin. Acciari teki tietenkin upeasti hattutempun, ja olen todella onnellinen siitä. Loimme myös Trocheckin kanssa paljon maalintekopaikkoja, saneli Huberdeau tyytyväisenä.
Illan suomalaisnimi oli Blue Jacketsin maalivahti Joonas Korpisalo, joka pysäytti Capitalsin toistamiseen reilun viikon sisään. Nollapeli oli suomalaisen NHL-uran kolmas.
- "Korpi" antoi meille mahdollisuuden, kun meillä oli ongelmia. Hän teki todella tärkeitä torjuntoja. Hän jatkaa kehitystään, ja nyt hän näyttää todella itsevarmalta, kehuskeli Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella.