WSH-NJD: Ovetshkin iskee NHL-uransa 25. hattutempun

Torstain kierroksella oli päällä täysi tohina, kun tulessa oli 26 joukkuetta. Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin teki NHL-uransa 25. hattutempun ja sai 30 maalia täyteen jo 15. peräkkäisellä kaudella. Kierroksen suomalaisista maalinteossa onnistuivat Nashville Predatorsin Mikael Granlund ja Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen.

Washington Capitals - New Jersey Devils 5-2
Aleksandr Ovetshkin teki kaksi maalia avauserässä ja yhden päätöserässä johdattaen Washingtonin 5-2 voittoon. Sen myötä Capitals piti paikkansa Itäisen konferenssin ja koko sarjan kärjessä. Kauden maalimääränsä jo 31:een hilannut Ovetshkin on tehnyt vähintään 30 maalia kaikilla NHL-uransa 15 kaudella, mikä sivuaa Mike Gartnerin nimissä olevaa NHL-ennätystä. Venäläistähti nousi NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä vain yhden osuman päähän 10. sijaa hallussaan pitävästä Mario Lemieux'sta (690). Ovetshkinin ohella Washingtonin tehomiehiin lukeutuivat torstaina Nicklas Bäckström ja John Carlson, jotka molemmat alustivat kaksi osumaa.
Nashville Predators - Anaheim Ducks 2-4
Ducksin Derek Grant vei joukkueensa päätöserän ensimmäisellä kympillä 4-1 johtoon, mikä tuntui olevan viimeinen naula Nashvillen arkkuun. Mikael Granlund onnistui vielä tekemään kavennuksen alivoimalla, kun pelikellossa oli viitisen minuuttia jäljellä, mutta kotijoukkueen loppukiri jäi kesken. Tappio oli Nashvillelle toinen peräkkäinen. Ducks puolestaan katkaisi neljän ottelun tappioputkensa. Ottelun suurimpia onnistujia oli Ducksin maalivahti John Gibson, joka koppasi kiekon 33 kertaa. Predatorsin maalilla torjui Juuse Saros (23/27 torjuntaa).
Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 1-4
Montreal otti kolmannen voittonsa viimeisiin neljään otteluun Philadelphian kustannuksella. Vieraiden peliä johtivat Ilja Kovaltshuk (2+0), Phillip Danault (0+3) ja Tomas Tatar (1+2). Myös 40 kertaa torjunut Carey Price oli illan avaintekijöitä. Canadiensin kolmannen maalin latoi Artturi Lehkonen. Joel Armia palasi Montrealin kokoonpanoon yli kolmen viikon sairausloman jälkeen. Hän jäi Jesperi Kotkaniemen tavoin pisteittä. Kotkaniemi kunnostautui muulla tavalla, sillä hän otti kolmannessa erässä nyrkeillä yhteen Robert Häggin kanssa.

Toronto Maple Leafs - Calgary Flames 1-2
Kanadalaisjoukkueiden kohtaamisessa paremmuus selvisi vasta voittolaukauskilpailussa, jossa pidemmän korren veti Flames. Ratkaisevan maalin iski Matthew Tkachuk. Maalivahdit olivat illan suurimpia tähtiä, kun Flamesin David Rittich pysäytti kiekon 35 ja Toronton Frederik Andersen 31 kertaa.
Florida Panthers - Los Angeles Kings 4-3
Brian Boyle vei Panthersin 4-0 johtoon päätöserässä ajassa 47.06, mutta Kings teki vielä hienon nousun Anze Kopitarin (1+2) johdolla ja nousi maalin päähän latomalla kiekon häkkiin kolme kertaa vajaan kuuden minuutin sisään. Tasoitusmaali jäi kuitenkin haaveeksi. Panthersin Aleksander Barkov saalisti syöttöpisteen Jevgeni Dadonovin tekemään avausmaaliin.
Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 4-1
Vahvasti sairauslomalta palannut Sidney Crosby teki ottelun avausmaalin vain 24 sekunnin pelin jälkeen, mutta siihen loppuivat vieraiden maalitalkoot. Bruins voitti avauserän 2-1, ja se riitti kierroksen kärkiottelun voittoon. Ratkaisevan osuman viimeisteli Pär Lindholm. Loukkaantunutta Tuukka Raskia Bruinsin maalilla tuurannut Jaroslav Halak oli mies paikallaan torjuessaan 29 kertaa.
New York Islanders - New York Rangers 2-3
Rangers vei myös viikon toisen paikallisväännön, mutta tällä kertaa ratkaisu nähtiin vasta lopussa, kun Chris Kreider iski voittomaalin vain 25 sekuntia ennen päätössummeria. Rangersin tähtiin kuuluivat tällä kertaa hyökkääjä Mika Zibanejad (1+1) ja maalivahti Aleksandar Georgijev, joka torjui 38 kertaa.

NYI-NYR: Kreider osuu lopussa ylivoimalla

Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 3-2
Blue Jackets otti viidennen voittonsa kuuteen viime otteluun. Voittomaali syntyi vasta ajassa 58.19, ja siitä vastasi sinitakkien kapteeni Nick Foligno. Hänen lisäkseen Columbuksen avainpelaajia olivat Cam Atkinson (1+1) ja huippuotteita jatkanut maalivahti Elvis Merzlikins (32 torjuntaa). Carolinan Teuvo Teräväinen ja Columbuksen Markus Nutivaara merkkauttivat yhden syöttöpisteen.\
Ottawa Senators - Vegas Golden Knights 2-4
Päävalmentajaa vaihtaneen Golden Knightsin ensimmäinen ottelu Peter DeBoerin alaisuudessa oli onnistunut. Chandler Stephenson vei vieraat jo 3-0 johtoon päätöserän alussa, ja se riitti tuomaan Vegasille voiton. Paul Stastny (1+1) oli ritareiden pistehai. Golden Knights katkaisi samalla neljän ottelun tappioputkensa. Ottawan tappioputki on nyt yhdeksän ottelun mittainen.
Minnesota Wild - Tampa Bay Lightning 3-2
Kovavireinen Lightning koki yllätystappion edelliset neljä otteluaan hävinneelle Wildille. Ratkaisevaksi osumaksi jäi Ryan Suterin ajassa 34.43 viimeistelemä 3-1 maali. Tampan molemmat maalit iski Nikita Kutsherov.
Dallas Stars - Buffalo Sabres 1-4
Huippuvireinen Dallas sai tällä kertaa pettyä, kun Buffalo kasvatti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Henri Jokiharju teki esityön Rasmus Dahlinin toisessa erässä iskemään voittomaaliin. Niin ikään yhden osuman pohjustanut Sabresin Rasmus Ristolainen pääsi pisteille jo neljännessä peräkkäisessä ottelussa. Myös Starsin Miro Heiskaselle kirjattiin yksi syöttöpiste.

DAL-BUF: Dahlin viimeistelee rannelaukauksella

Colorado Avalanche - San Jose Sharks 4-0
Colorado katkaisi neljän ottelun tappioputkensa tyylikkäästi. Voittomaali nähtiin jo ensimmäisellä minuutilla, ja sen viimeisteli Valeri Nitshushkin. Voiton takuumies oli kuitenkin Avalanchen maalivahti Philipp Grubauer, joka nappasi 27 torjuntaa ja piti maalinsa puhtaana.
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 3-1
Canucks siirtyi toisessa erässä 2-1 johtoon Jake Virtasen osumalla, ja se jäi myös ottelun voittomaaliksi. Tanner Pearson iski viimeisen niitin lopussa laittamalla kiekon tyhjään rysään. Vancouverin maalilla pelannut Jacob Markström oli vahvassa vedossa ja pysäytti kiekon 33 kertaa.
Vegas Golden Knightsin päävalmentajana debytoinut Peter Deboer oli tyytyväinen joukkueensa peliin.
- Tämä on ollut hankala viikko pelaajille, mutta he vastasivat haasteeseen hienosti. He tulivat peliin hyvin ja pelasivat oikealla tavalla. Nyt saimme voiton, ja toivottavasti tämä on alku hyvälle putkelle, DeBoer kommentoi.
Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin oli mielissään hattutempustaan ja NHL-ennätyksen sivuamisesta.
- En ikinä yltäisi näihin saavutuksiin ilman joukkuekavereitani. Mutta en aio valehdella, tämä on melko siistiä, Ovetskin iloitsi.