CBJ-STL: Werenskin ylivoimamaali ratkaisee voiton

Columbus Blue Jackets nappasi maukkaan voiton hallitsevasta mestarista St. Louis Bluesista. Sinitakkien Joonas Korpisalon lisäksi suomalaismaalivahdeista voiton makuun pääsi myös Boston Bruinsin Tuukka Rask.

Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 3-2 ja.
Blue Jackets käänsi kurssiaan parempaan suuntaan, kun se kukisti Bluesin. Zach Werenski ratkaisi pelin jatkoajalla Seth Jonesin ja Cam Atkinsonin esityön jälkeen. Sinitakeille voitto oli vasta toinen yhdeksään viime otteluun. Bluesille tappio oli toinen peräkkäinen seitsemän ottelun voittoputken jälkeen, mutta Blues on hävinnyt molemmat ottelunsa vasta ylitöinä. Ensin Arizona Coyotes oli juonikkaampi voittolaukauskilpailussa ja nyt Blue Jackets jatkoajalla. Joonas Korpisalolle kertyi Blue Jacketsin maalilla 25 torjuntaa. Jake Allen torjui Bluesin maalilla 36 kertaa. Markus Nutivaara oli sivussa Blue Jacketsin kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi.
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 2-4
Kasperi Kapanen pääsi maalin makuun kolmannessa erässä, kun hän teki Maple Leafsin 2-2 tasoituksen erän alussa. Päätöserän sankari oli kuitenkin 700. NHL-ottelunsa pelannut Bruinsin Brad Marchand. Avausminuutilla hän vei Bruinsin 2-1 johtoon ja viimeisteli 3-2 maalin puolitoista minuuttia Kapasen jälkeen. Varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla Zdeno Chara viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Tuukka Raskille kertyi Bruinsin maalilla 29 torjuntaa. Frederik Andersen torjui Maple Leafsin maalilla 30 laukausta. Urho Vaakanainen pelasi Bruinsin alakerrassa 16.03. Hänen plus-miinuslukemansa oli +1.
Washington Capitals - Montreal Canadiens 2-5
Canadiens katkaisi Capitalsin pisteputken, jolle jäi mittaa 13 ottelua. Canadiens sen sijaan jatkoi tuloksekkaita otteitaan ja otti seitsemännen voiton yhdeksän viime ottelun jakson aikana. Tomas Tatar ja Phillip Danault häärivät vierasjoukkueen tehokkaimpina, kun Tatar rohmusi pisteet 1+3 ja Danault 1+2. Shea Weber antoi alakerrasta tulitukea tehoin 1+1. Canadiensin suomalaiset Joel Armia ja Artturi Lehkonen jäivät pisteittä. Armia kokeili viisi kertaa laukauksensa tehoa, mutta Ilja Samsonov (35 torjuntaa) kesti yritykset. Carey Price torjui Canadiensin maalilla 26 kertaa. Lehkonen laukoi neljä kertaa kohti Samsonovin vartioimaa maalia. Hänen plus-miinuslukemakseen jäi +1. Jesperi Kotkaniemi oli edelleen sivussa loukkaantumisen vuoksi.
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 2-1
Mackenzie Blackwood loisti Devilsin maalilla ja torjui 38 laukausta, kun Devils yllätti Penguinsin, joka on nyt jäänyt voitoitta kahdessa ottelussa ilman loukkaantunutta Sidney Crosbya. Travis Zajac vei Devilsin johtoon ensimmäisen erän alkupuolella, ja Blake Coleman tuplasi johdon muutama sekunti ennen toisen erän päättymistä. Kolmannessa erässä Jack Johnson kavensi, mutta Blackwood ei sen jälkeen ollut enää yllätettävissä.

NJD-PIT: Coleman rokottaa toisen erän lopussa

Devilsin Sami Vatanen on poissa kokoonpanosta loukkaantumisen takia. Penguinsin Juuso Riikola jäi ilman tehopisteitä. Hänen joukkuekaverinsa Alex Galchenyuk sai syöttöpisteen Johnsonin maaliin, ja se oli hänen 300. syöttöpisteensä NHL:ssä. NHL-otteluja hänellä on nyt pelattuna 500. Penguinsin Nick Bjugstad loukkaantui toisessa erässä, ja hänet tutkitaan tarkemmin lauantaina.
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers 2-1
Senators nousi ainakin hetkeksi pois Atlantic-divisioonan jumbosijalta, kun se kukisti hyvävireisen Flyersin. Tyler Pitlick vei Flyersin johtoon avauserässä, mutta Tyler Ennisin ja Filip Chlapikin toisen erän maalit nostivat Senatorsin johtoon. Kolmannessa erässä Senators kesti Colin Whiten korkeasta mailasta saaman 2+2 minuutin rangaistuksen ja paalutti voittonsa hyvällä puolustuspelillä. Anders Nilsson torjui Senatorsin maalilla 26 laukausta, joista yhdeksän kolmannessa erässä.

OTT-PHI: Chlapikin kuti painuu räpyläkäden puolelle

Omin sanoin:
Penguinsin suomalaispuolustaja Juuso Riikola ei keksinyt mitään yksittäistä syytä, mihin ottelu ratkesi.
- Minun mielestä pelattiin tosi hyvä peli. Olisi ehkä ansaittu siihen loppuun vielä maali ja tulla tasoihin, jopa ohikin. Mutta tänään ei saatu sitä maalia, ja sellaista jääkiekko välillä on. Oikeastaan toinen peli putkeen, kun oltiin parempia kuin vastustaja, mutta ei sitten tuloksellisesti kuitenkaan saatu sitä, mitä olisi haluttu ja ehkä jopa ansaittu, Riikola kommentoi niukan tappion jälkeen.
Bruinsin slovakkijätti Zdeno Chara oli tyytyväinen voitosta.
- Kolmannessa erässä pelasimme oikein ensimmäisestä vaihdosta lähtien ja kontrolloimme erää oikein hyvin. Marchand näytti, miksi hän on paras pelaaja, ei ainoastaan joukkueessamme vaan koko liigassa, Chara suitsutti.