CAR-NJD: Svetshnikov osuu Teräväisen syötöstä

NHL:ssä pelattiin perjantaina neljän ottelun kierros. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen pääsivät tehopisteille, kun Carolina Hurricanes kaatoi New Jersey Devilsin. New York Rangers nappasi arvokkaan voiton Columbus Blue Jacketsista. Pittsburgh Penguins kaatoi Montreal Canadiensin.

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 5-2
Hurricanes jatkoi vahvoja otteitaan kaatamalla Devilsin. Isäntien sankariksi nousi maalivahti Petr Mrazek, joka venyi perjantaina kiekon tielle komeat 35 kertaa. Hurricanes niputti ottelun pakettiin jo käytännössä kahdessa ensimmäisessä erässä, kun joukkue karkasi Nino Niederreiterin, Warren Foegelen ja Andrei Svetshnikovin maaleilla 3-1 johtoon. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen alustivat upeasti Svetshnikovin osuman, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi. Martin Necas ja Joel Edmundson löivät ottelulle viimeisen sinetin kolmannessa erässä. Hurricanesin Erik Haula jäi ottelussa ilman tehopisteitä.
Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens 4-1
Canadiensin pudotuspelijahti on vaikeutunut viime aikoina karusti, koska joukkue on hävinnyt kolme ottelua putkeen. Perjantaina montrealilaisia pöllytti Penguins. Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun kotijoukkue karkasi 3-1 johtoon. Voiton pääarkkitehtina hääri Penguinsin tuore vahvistus Jason Zucker, joka iski Canadiensin verkkoon kaksi osumaa. Zuckerin ja kolme syöttöpistettä keränneen Sidney Crosbyn yhteistyö alkaa näyttää Pittsburghissa melko mallikkaalta. Maalivahti Tristan Jarry toimi isäntien puolustuksen viimeisenä lukkona pysäyttämällä 34 laukausta. Penguinsin Juuso Riikola sekä Canadiensin Joel Armia ja Artturi Lehkonen jäivät perjantaina kiikaritehoille.

PIT-MTL: Crosby alustaa Zuckerin ensimmäisen osuman

Columbus Blue Jackets - New York Rangers 1-3
Rangers venytti voittoputkensa jo neljän matsin mittaiseksi kukistamalla Blue Jacketsin. Tappio oli sinitakeille murheellinen, sillä joukkue on nyt hävinnyt neljä viime otteluaan. Rangersin Aleksandar Georgijev pelasi kierroksen tyylille uskollisena vahvaa maalivahtipeliä ja pysäytti peräti 36 laukausta. Vieraiden maaleista vastasivat Pavel Butshnevitsh, Chris Kreider ja Ryan Strome.
Blue Jacketsin Markus Nutivaara ja Rangersin Kaapo Kakko eivät kirjauttaneet tehopisteitä.

CBJ-NYR: Kreider vie Rangersin johtoon

Winnipeg Jets - San Jose Sharks 2-3
Sharks osoitti perjantaina sisukkuuttaan ja nujersi vieraskaukalossa Jetsin. Isännät käänsivät aikaisen tappioaseman 2-1 johdoksi Kyle Connorin ja Blake Wheelerin pikaisilla maaleilla toisessa erässä, mutta Sharks ei ollut valmis luovuttamaan. Palkinto siitä tuli päätöserässä, kun Melker Karlsson tasoitti ottelun ja Timo Meier iski voittomaaliksi jääneen osuman ajassa 46.47.
Jetsin Patrik Laine kellotti peliaikaa hurjat 23.39 minuuttia, mutta jäi ilman tehopisteitä.

WPG-SJS: Meier vie Sharksin johtoon

Hurricanes on löytänyt uuden ykkösketjunsa, kun päävalmentaja Rod Brind'Amour päätti lyödä nuoren Andrei Svetshnikovin samaan vitjaan Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen kanssa. Ketju iski perjantaina ottelun voittomaalin komean yhteispelin seurauksena.
- Se oli todella upea maali. Pitää vain varoa, ettei tee tuota liian usein. Jos tuollainen kuvio onnistuu, sen haluaa toistaa, mutta se voi olla vaarallista. Tietysti noille kavereille voi antaa vähän siimaa, koska heillä on luonnollisesti korkea taitotaso, kehui Brind'Amour.
Canadiensin pudotuspelimahdollisuudet kutistuivat Penguinsille kärsityn tappion myötä. Montrealin tappioputki venyi jo kolmeen otteluun.
- Haluamme vielä jatkaa taistelua. Tiedän, että mahdollisuudet pienenevät aina, kun häviämme ottelun, mutta ympäriltäkin saattaa tulla apua. Se antaa uskoa. Resepti on loppujen lopuksi yksinkertainen. Meidän täytyy rakentaa hyvä voittoputki, jos haluamme mukaan taisteluun, paalutti Canadiensin päävalmentaja Claude Julien.

WPG-SJS: Connorin upea ylivoimamaali