finnish roundup mw 0214

Suomalaismaalivahti Pekka Rinne loisti jälleen Nashville Predatorsin maalilla ja pohjusti joukkueelleen arvokkaan voiton. Kaksi pistettä nostivat Predatorsin kahden pisteen päähän San Jose Sharksista, Winnipeg Jetsistä ja Calgary Flamesista. Taistelu Läntisen konferenssin kärkisijoista tiivistyi.

Nashville Predators - Montreal Canadiens 3-1
Pekka Rinne venyi huippuotteluun Predatorsin maalilla ja pysäytti kiekon 34 kertaa. Suomalainen oli iskussa etenkin toisessa erässä, kun Canadiens pommitti 21 laukauksella. Rinteen nolla särkyi kolmannen erän alussa. Tomas Tatar iski pelin 1-1:een, mutta Predators ei häkeltynyt. Brian Boyle vei kotijoukkueen takaisin johtoon, ja Viktor Arvidsson niittasi loppulukemat muutama minuutti myöhemmin. Canadiensin suomalaisista Jesperi Kotkaniemi, Artturi Lehkonen ja Joel Armia jäivät pisteittä.

NSH-MTL: Rinne esittää tärkeät torjunnat

Vegas Golden Knights - Toronto Maple Leafs 3-6
Kasperi Kapanen jatkoi vahvaa pelivirettään, kun hän nappasi syöttöpisteet Patrick Marleaun ja Auston Matthewsin täysosumiin. Marleau tasoitti toisen erän puolivälissä 2-2:een, ja Matthews teki ottelun ensimmäisen maalinsa erän puolivälin jälkeen. Täysosuma oli hänelle NHL-uran 100:s. Päätöserän puolivälissä Morgan Rielly vei Maple Leafsin 4-3 johtoon, ja alle minuutti tämän jälkeen Kapanen oli pohjustamassa Matthewsin ottelun toista osumaa. Lopullisesti peli ratkesi Mitch Marnerin alivoimalla tekemään 6-3 maaliin.

VGK-TOR: Matthews tekee ylivoimalla 100. maalinsa

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 1-4
Avalanche yllätti Jetsin ja katkaisi kahdeksan ottelun tappioputken. Avalanchen maalintekijöinä kunnostautuivat Dominic Toninato, Gabriel Landeskog, J.T. Compher ja Sven Andrighetto. Mikko Rantanen sai syöttöpisteen Landeskogin maaliin. Patrik Laineen maaliton putki venyi jo 13 ottelun mittaiseksi. Hänen plus-miinuslukemansa oli -2.

WPG-COL: Landeskog viimeistelee rystyllä

Florida Panthers - Calgary Flames 3-2 vl.
Aleksander Barkov ja Vincent Trocheck onnistuivat Panthersin pelaajista maalinteossa voittolaukauskilpailussa. Barkov kuittasi Sean Monahanin maalin, ja Trocheck iski voittomaalin. Varsinaisella peliajalla Mike Hoffman (1+1) oli kaksi kertaa puuhaamassa Panthersille karkumatkaa, mutta Flames nousi kolmannessa erässä kaksi kertaa tasoihin. Panthersin James Reimer torjui 41 kertaa. Henrik Borgström jäi Barkovin tavoin pisteittä.

San Jose Sharks - Washington Capitals 1-5
T.J. Oshie heilui tehokkaimpana, kun Capitals höykytti vieraskaukalossa Sharksia. Oshie tasoitti pelin 1-1:een avauserässä ja syötti Jakub Vranan 2-1 maalin. Toisen erän lopulla Oshie ratkaisi pelin ottelun toisella osumallaan. Sharksin ainoaan maaliin syöttöpisteen merkkauttanut Joe Thornton nousi NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä Teemu Selänteen ohi. Thorntonilla on nyt koossa 407+1 051=1 458 pistettä.

SJS-WSH: Oshie tekee ottelun toisen maalinsa

Columbus Blue Jackets - New York Islanders 0-3
Thomas Greiss venyi huippuesitykseen Metropolitan-divisioonan kärkiottelussa ja nollasi Blue Jacketsin 31 torjunnallaan. Casey Cizikas teki Islandersin kaksi ensimmäistä maalia, ja Josh Bailey viimeisteli loppulukemat toisen erän viimeisellä minuutilla. Islandersin suomalaiset Valtteri Filppula ja Leo Komarov jäivät Blue Jacketsin suomalaisten Markus Hännikäisen ja Markus Nutivaaran tavoin pisteittä.

CBJ-NYI: Cizikas osuu läpiajon päätteeksi rystyltä

Detroit Red Wings - Ottawa Senators 3-2
Red Wingsin maalivahti Jimmy Howard pelasi NHL-uransa 500. runkosarjaottelun ja juhlisti merkkipaalua torjumalla voiton Senatorsista. Howard summasi 40 torjuntaa. Andreas Athanasiou teki avauserässä Red Wingsille kaksi maalia, mutta voittomaalista vastasi toisen erän lopulla osunut Frans Nielsen.

DET-OTT: Athanasiou yllättää ratkaisullaan Nilssonin

Tampa Bay Lightning - Dallas Stars 6-0
Nikita Kutsherov (1+3) ja Steven Stamkos (2+1) pyörittivät Starsin solmuun. Andrei Vasilevski hoiti hommansa Lightningin maalilla 32 torjunnalla eikä ollut yllätettävissä. Lightning teki avauserän puolivälin tienoilla neljä maalia reilussa seitsemässä minuutissa, ja homma oli käytännössä sillä selvä. Starsin suomalaisista Miro Heiskanen kokeili laukaustaan viidesti, Roope Hintz kaksi kertaa ja Esa Lindell kerran. Kukin joutui todistamaan Vasilevskin vireen.

TBL-DAL: Lightningin tehoerä poikii neljä maalia

Chicago Blackhawks - New Jersey Devils 5-2
Patrick Kane venytti pisteputkensa jo 16 otteluun, kun hän teki Blackhawksin 1-2 kavennuksen avauserän lopussa. Toisessa erässä hän nappasi kaksi syöttöpistettä ja oli johdattamassa joukkuettaan karkumatkalle. Pisteet 1+2 summanneen Kanen lisäksi vahvassa vireessä oli myös maalivahti Cam Ward, joka torjui 41 kertaa.

Arizona Coyotes - St. Louis Blues 0-4
Blues jatkoi vahvaa menoaan kohti pudotuspelejä ja otti kahdeksannen peräkkäisen voittonsa. Joel Edmundsson avasi maalitehtailun jo alkuminuuteilla, ja Vladimir Tarasenko tuplasi johdon vielä avauserässä. Toisessa erässä Tarasenko osui jälleen. Päätöserässä Jordan Binnington (21 torjuntaa) piti verkkonsa edelleen koskemattomana ja petasi joukkueensa voiton. Loppulukemat viimeisteli Robert Bortuzzo.
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 3-4 vl.
Elias Pettersson ja Brock Boeser hankkivat ensimmäisessä ja toisessa erässä karkumatkat Canucksille, mutta Kings kuittasi molemmat. Kolmannessa erässä Kings karkasi Alec Martinezin (1+1) maalilla. Pettersson pohjusti pari minuuttia ennen loppua Adam Gaudetten 3-3 tasoituksen, joka venytti pelin jatkoajalle. Ratkaisu venyi lopulta voittolaukauskilpailuun, jonka Canucks voitti Boeserin maalilla. Vancouverin Markus Granlund epäonnistui voittolaukausyrityksessään ja jäi peliajalla pisteittä.

LAK-VAN: Pettersson tekee avausmaalin ylivoimalla

Läntisen konferenssin kärkisijoista taisteleva Flames kärsi neljännen peräkkäisen tappion.
- Taistelimme hyvin. Pelissämme oli paljon hyvää, mutta valitettavasti homma jäi vähän vajaaksi lopussa. Teimme kuitenkin paljon hyviä asioita ja saamme kyllä palkinnon, kun jatkamme tähän tapaan, Flamesin maalivahti Mike Smith tuumi.
Islandersin maalivahti Thomas Greiss torjui kauden neljännen nollapelinsä. Viidestä viime ottelustaan hän on voittanut neljä, ja torjuntaprosentti on ollut huima 98,7.
- Joskus on vain onnekas, ja kiekko pomppii eduksesi. Tämä täytyy ottaa vastaan, ja toivottavasti se jatkuu mahdollisimman kauan, Greiss jutteli.