COL-DAL: Lindell laukoo voiton Starsille

Dallas Stars otti erittäin tärkeän voiton Colorado Avalanchesta, kun joukkueet kohtasivat Central-divisioonan ottelussa. Esa Lindell teki ottelun voittomaalin. New York Islandersin Leo Komarov teki kauden ensimmäisen maalinsa. Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask loukkaantui.

Colorado Avalanche - Dallas Stars 2-3 ja.
Avalanche karkasi avauserässä kahden maalin johtoon, mutta Stars käynnisti kirinsä toisessa erässä. Roope Hintz syötti Denis Gurjanovin kavennuksen. Jason Dickinson tasoitti kolmannessa erässä ja venytti pelin jatkoajalle. Esa Lindell viimeisteli voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu 1.54. Stars kasvatti voitolla etumatkaansa Avalancheen, joka kärkkyy nyt kahden pisteen päässä. Starsin Miro Heiskanen ja Joel Kiviranta sekä Avalanchen Mikko Rantanen (+2) jäivät pisteittä. Coloradon Joonas Donskoi ei ollut vielä pelikunnossa viime viikon päätällin jäljiltä.
New York Islanders - Detroit Red Wings 8-2
Peräti 13 Islandersin pelaajaa pääsi tehopisteille, kun joukkue höykytti Red Wingsin. Yksi tyytyväisimmistä oli suomalaishyökkääjä Leo Komarov (1+1), joka teki kauden ensimmäisen maalinsa. Komarovin tavoin kahden pisteen iltaa viettivät myös Brock Nelson (2+0), Jordan Eberle (1+1), Anthony Beauvillier (1+1), Anders Lee (1+1), Mathew Barzal (0+2) ja Ryan Pulock (0+2). Islandersin Otto Koivula (+1) ja Red Wingsin Valtteri Filppula (-3) jäivät pisteittä.

NYI-DET: Nelson tekee toisen maalinsa läpiajosta

Edmonton Oilers - Nashville Predators 4-2
Oilers hyydytti Predatorsin pudotuspelihaaveita maukkaalla voitolla, vaikka Nashvillen Filip Forsberg säväyttikin ilmaveivimaalillaan ja tasoitti 1-1:een avauserässä. Oilersin tehomies Leon Draisaitl rohmusi pisteet 2+1 ja Connor McDavid 0+3. Draisaitl yllätti Pekka Rinteen avauserän lopussa ja kolmannen erän lopussa. Rinteelle kertyi 28 ja Oilersin Mike Smithille 30 torjuntaa. Predatorsin Mikael Granlund jäi pisteittä.

EDM-NSH: Forsberg osuu uskomattomalla ilmaveivillä

Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 3-0
Bruinsin maalivahti Tuukka Raskin ottelu loppui nopeasti, kun hän loukkaantui avauserässä ja joutui jättämään pelin kesken. Ottelua oli pelattu tuolloin vain reilu minuutti. Rask sai Emil Bemströmin kyynärpäästä osuman päähänsä. Elvis Merzlikins sen sijaan loisti Blue Jacketsin maalilla, torjui 34 kertaa ja piti nollan jo toisessa ottelussa peräkkäin. Alex Wennberg, Kevin Stenlund ja Riley Nash kunnostautuivat Columbuksen maalintekijöinä, mutta sinitakkien suomalaispuolustaja Markus Nutivaara jäi pisteittä.

CBJ-BOS: Stenlund tekee ylivoimamaalin

Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 7-4
Auston Matthews vauhditti Maple Leafsin voittoon hattutempullaan, mutta myös Devils Blake Coleman teki kolme maalia. Matthews viimeisteli toisessa erässä 5-1 maalin ja kasvatti johtoa kolmannen erän alussa. Coleman kavensi kahdesti kolmannessa erässä, mutta Matthews niittasi loppulukemat toiseksi viimeisellä minuutilla. Devilsin Sami Vatanen ja Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäivät pisteittä.
Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings 4-3 vl.
Lightning oli avauserässä tappiolla 0-2 ja vielä kolmannessa 2-3, mutta joukkueen kirikyky riitti venyttämään pelin jatkoajalle. Steven Stamkos ratkaisi Tampalle toisen sarjapisteen lopulta voittolaukauskilpailussa. Hän teki varsinaisella peliajalla 2-2 tasoituksen. Anthony Cirelli pohjusti Stamkosin tasoituksen lisäksi myös Nikita Kutsherovin kolmannen erän tasoitusmaalin.

TBL-LAK: Kutsherov täräyttää lopussa tasoitusmaalin

Buffalo Sabres - Vegas Golden Knights 4-2
Jack Eichel vei Sabresin 3-2 johtoon ennen kolmannen puoliväliä, ja Curtis Lazar viimeisteli loppulukemat viimeisellä minuutilla. Tappio oli Golden Knightsille neljäs peräkkäinen. Sabresin suomalaispuolustajista Rasmus Ristolainen syötti Sam Reinhartin (1+2) maalin, jolla Buffalo siirtyi toisen erän lopussa 2-1 johtoon. Henri Jokiharju jäi pisteittä.
Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild 7-3
Väkevävireinen Penguins upotti Wildin selvin lukemin. Pitkän toipumisjakson jälkeen tositoimiin palannut Sidney Crosby puhkui peli-iloa ja summasi pisteet 1+3. Hän oli pelannut edellisen kerran 9. marraskuuta. Jevgeni Malkin teki kaksi maalia ja nappasi yhden syöttöpisteen. Zach Parise oli kahdella maalillaan Minnesotan tehomies. Wildin Mikko Koivu ja Penguinsin Juuso Riikola jäivät pisteittä.

PIT-MIN: Crosbyn laukaus kimpoaa puolustajan kautta

Ottawa Senators - Chicago Blackhawks 2-3 ja.
Senators teki kaksi maalia ensimmäisen kympin aikana, mutta sen jälkeen peli oli Blackhawksin. Dominik Kubalik kavensi toisessa erässä ja tasoitti pelin kolmannen erän alussa. Jonathan Toews (1+2) ratkaisi pelin Chicagolle jatkoajan alussa. Blackhawksin suomalaispuolustaja Olli Määttä jäi pisteittä.
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks 4-0
Jets jarrutti Canucksin vahvaa menoa ja otti tyylikkään voiton. Connor Hellebuyck loisti Winnipegin maalilla ja torjui 41 laukausta. Jets korjasi huonoa kotisaldoaan, sillä voitto oli joukkueelle ensimmäinen seitsemään viime kotiotteluun. Patrik Laine nappasi kaksi syöttöpistettä, kun hän oli mukana Kyle Connorin 1-0 ja 4-0 maaleissa. Sami Niku syötti Connorin maaleista ensimmäisen.
Arizona Coyotes - San Jose Sharks 6-3
Antti Suomelan yksi syöttöpiste oli laiha lohtu, kun Sharks taipui Coyotesin käsittelyssä. Phil Kessel (2+1), Taylor Hall (2+1), Conor Garland (1+2) ja Derek Stepan (0+3) olivat Arizonan kolmen pisteen miehet. Antti Raanta oli edelleen sivussa loukkaantumisen vuoksi, joten Adin Hill torjui Coyotesin maalilla. Hänelle kertyi 25 ja Sharksin Aaron Dellille 34 torjuntaa.

ARI-SJS: Kessel tekee avausmaalin

Toronto Maple Leafsin tähtisentteri Auston Matthewsin edellinen hattutemppu oli lokakuulta 2016, jolloin hän teki NHL-debyytissään neljä maalia.
- Ketjukaverini pelasivat muutaman kerran uskomattomasti, että saivat kiekon minulle. Yritin vain laittaa kiekon maaliin. Halusimme nostaa tasoamme edellisen ottelun jälkeen (4-8 tappio Florida Panthersille). Toisessa erässä oli kohtia, joissa olisimme voineet siivota kiekon ja tehdä hommat paremmin, mutta kaiken kaikkiaan oli kiva palata voittojen tielle, Matthews summasi.
Detroit Red Wingsin keskushyökkääjä Dylan Larkin oli pettynyt, kun joukkue kärsi ruman tappion.
- Emme auttaneet maalivahtiamme (Jimmy Howard). Puhuimme ennen ottelun alkamista, että meidän täytyy saada hyvä alku peliin. Emme saaneet. Emme auttaneet Howardia, vaan jätimme hänet yksin. Kun lumipallo lähtee pyörimään alas mäkeä, se kasvaa isommaksi ja isommaksi, Larkin selvitti joukkueensa ongelmia.