Juuse Saros

Torstain NHL-kierroksella pelattiin 11 ottelua. Suomalaisista esille nousi etenkin Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros, joka piti nollan. Maalinteossa onnistuivat Florida Panthersin Aleksander Barkov, Columbus Blue Jacketsin Markus Nutivaara ja Colorado Avalanchen Mikko Rantanen. Minnesota Wildin Mikko Koivu ylsi puolestaan komeaan rajapyykkiin.

Nashville Predators - New York Islanders 5-0
Predators oli tyly isäntä, kun se poistui kaukalosta 5-0 kotivoiton kera. Nashvillen sankareita olivat hyökkääjä Craig Smith ja maalivahti Juuse Saros. Smith teki voittomaalin vain 35 sekunnin pelin jälkeen ja iski ottelussa kolme täysosumaa. Hattutemppu oli hänelle NHL-uran ensimmäinen. Saros kirjautti puolestaan nollapelin 31 torjunnallaan. Nashville karkasi kauas edelle jo avauserässä päästyään tauolle 3-0 johdossa.
Saros valittiin ottelun kakkostähdeksi ja pisteittä jäänyt Predatorsin hyökkääjä Mikael Granlund puolestaan kolmostähdeksi.

NSH-NYI: Smith tekee uransa ensimmäisen hattutempun

Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets 4-3 ja.
Blue Jackets koki jo kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun Sabres onnistui nappaamaan kaksi pistettä jatkoajalla. Kotijoukkueen sankariksi nousi Victor Olofsson, joka teki illan toisen osumansa jatkoajalla. Myös Jack Eichel oli erinomaisessa vedossa takoessaan tehot 1+2. Columbus oli jäädä pisteittä, mutta Markus Nutivaaran tasoitus reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä venytti ottelun jatkoajalle. Myös Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen (0+1) pääsi pisteiden makuun.

BUF-CBJ: Nutivaara ohjaa Bjorkstrandin laukauksen

Toronto Maple Leafs - Dallas Stars 2-3
Stars ratkaisi ottelun erien aluissa, sillä se onnistui heiluttamaan verkkoa jokaisen 20-minuuttisen alkumetreillä. Voittomaalin iski päätöserässä Tyler Seguin ajassa 41.21. Toronton Zach Hyman laukoi vielä lopussa kavennuksen, mutta isänniltä loppui aika kesken. Maple Leafsin avausmaalin teki Auston Matthews, joka nousi jakamaan NHL:n maalipörssin kärkisijaa David Pastrnakin kanssa. Molemmilla on tilillään 41 täysosumaa.
Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers 3-1
Tampa jatkoi hirmuvirettään kotijäällä ja kaatoi Oilersin. Voitto oli salamapaidoille jo yhdeksäs peräkkäinen. Voitto-osuma syntyi ottelun puolivälin jälkeen Yanni Gourden lavasta. Oilers oli lähes loppuun asti mukana, mutta Cedric Paquette iski viimeisen niitin tyhjiin minuutti ennen loppua. Kotijoukkueen maalilla loisti jälleen kerran Andrei Vasilevski, joka pysäytti kiekon 29 kertaa.

NJD-DET: Simmonds osuu Woodin syötöstä

New Jersey Devils - Detroit Red Wings 4-1
Jumbokamppailu meni kotijoukkueen nimiin hurjan päätöserän ansiosta. Devils iski kaikki neljä osumaansa neljän minuutin aikana viimeisen erän avauskympillä. Voittomaalin takoi Wayne Simmonds, joka teki vielä toisenkin osuman vajaat kaksi minuuttia myöhemmin.
Ottawa Senators - Arizona Coyotes 3-2
Ottawa sai kuuden ottelun tappioputkensa katki Arizonan kustannuksella. Kotijoukkue siirtyi avauserässä 2-0 johtoon ja teki 3-1 maalin päätöserässä ajassa 46.50. Voittomaalin viimeisteli Nicholas Paul. Coyotesin maalilla pelasi Antti Raanta, jolle kirjattiin 28 torjuntaa.
Florida Panthers - Philadelphia Flyers 2-6
Flyers näytti kaapin paikan jo avauserässä, jonka se vei James van Riemsdykin (1+2) johdolla lukemin 3-0. Viimeinen niitti nähtiin toisen erässä lopussa, kun Scott Laughton iski isäntien neljännen osuman Floridan ollessa vielä maaleitta. Jonathan Huberdeau ja Aleksander Barkov kavensivat päätöserän ensimmäisellä vitosella, mutta enempää kotijoukkue ei saanut aikaan. Van Riemsdykin ohella Flyersin tehomiehiin lukeutui puolustaja Justin Braun (0+3).

Minnesota Wild - New York Rangers 3-4 vl.
Rangers nousi päätöserässä 3-1 tappioasemasta tasoihin ja nappasi voiton voittolaukauksilla. Mika Zibanejad iski tasoituksen vain minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä, ja hän osui myös rankkareilla Artemi Panarinin (1+1) tavoin. Wildin tehomiehet olivat Jonas Brodin ja Jordan Greenway, joille merkittiin 1+1 tehopistettä mieheen. Wildin kapteeni Mikko Koivu saalisti NHL-uransa 500. syöttöpisteen.
Colorado Avalanche - Washington Capitals 2-3
Andrei Burakovsky ja Mikko Rantanen veivät isännät avauserässä 2-0 johtoon, mutta sitten alkoi vieraiden nousu. Capitals tuli lopulta päätöserässä rinnalle ja ohi. Ratkaiseva maali syntyi vain kaksi minuuttia ennen loppua, ja siitä vastasi T.J. Oshie. NHL-urallaan 700 maalin rajapyykkiä metsästävä Aleksandr Ovetshkin jäi jo kolmannessa ottelussa peräkkäin ilman osumia.

COL-WSH: Rantanen ohittaa Holtbyn ylivoimalla

Vegas Golden Knights - St. Louis Blues 6-5 ja.
Vegas nappasi runsasmaalisen ottelun voiton jatkoajalla, jossa ratkaisijaksi nousi Jonathan Marchessault (2+0). Hänen lisäkseen Vegasista loistivat Mark Stone (0+4) ja Max Pacioretty (2+1). Illan suurin onnistuja oli kuitenkin Bluesin Zach Sanford, joka teki neljä maalia. Bluesin maalilla pelannut Jordan Binnington pysäytti kiekon peräti 46 kertaa.
Anaheim Ducks - Calgary Flames 0-6
Flames pisti homman poikki jo avauserässä, sillä joukkue pääsi ensimmäiselle tauolle 4-0 johdossa. Vieraiden peliä johtivat Mikael Backlund ja Mark Jankowski, jotka tekivät kaksi maalia mieheen. Myös maalivahti Cam Talbot oli tulessa, sillä hän nappasi 44 torjuntaa ja nollapelin.

ANA-CGY: Backlund ja Mangiapane tekevät hienon maalin

Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros iloitsi joukkueensa kypsästä esityksestä.
- Tämä oli joukkueen voitto. Kaikki pelasivat todella hyvin ja antoivat kaikkensa. Siitä on jo aikaa, kun olemme pelanneet hyvän kotipelin, Saros sanoi.
Saroksen peliaikan on lisääntynyt viime aikoina, ja sen myötä myös otteet ovat parantuneet.
- Se auttaa aina kaiken suhteen. Kaikki tuntuu luonnollisemmalta, kun saa enemmän peliaikaa. Tänään näin kiekot hyvin, laukaukset tulivat kaukaa. Se auttaa pääsemään peliin mukaan. Minulla oli hyvin rauhallinen olo, Saros päätti.