teravainen2

Carolina Hurricanes murskasi kotonaan Dallas Starsin Teuvo Teräväisen, Sebastian Ahon ja Jordan Staalin johdolla. Teräväinen lietsoi itsensä päätöserässä hurjaan maalivireeseen ja iski hattutempun. Ahokin sai vihdoin avattua kauden maalitilinsä. Staal säesti suomalaiskaksikkoa peräti neljällä syöttöpisteellä.
Kierroksen toisessa ottelussa vietettiin maalijuhlia ja annettiin yleisölle viihdettä yhteensä 11 maalin edestä, kun Calgary Flames kukisti Läntisen konferenssin kärkijoukkue St. Louis Bluesin.

Carolina Hurricanes - Dallas Stars 5-1
Ottelun kolmannesta erästä muodostui Hurricanes-hyökkääjä Teuvo Teräväisen show. Suomalainen vei Hurricanesin 2-1-johtoon ylivoimalla erän kolmannella minuutilla. Reilut neljä minuuttia myöhemmin Teräväinen laukoi illan toisen täysosumansa, ja vajaat kolme minuuttia tästä hän viimeisteli kolmannen maalinsa. Jeff Skinner laukoi taululle ottelun loppulukemat ja sinetöi Hurricanesille makean voiton. Samalla Hurricanes kuittasi lokakuisen tappionsa Starsille.
Teräväinen päätti seitsemän ottelun maalittoman putkensa tyylikkäästi iskemällä NHL-uransa ensimmäisen hattutempun seitsemässä minuutissa ja neljässä sekunnissa. Kyseessä oli myös kauden ensimmäinen suomalaispelaajan tekemä hattutemppu.
Teräväisen lisäksi tyytyväinen mies oli varmasti myös Sebastian Aho, joka teki Hurricanesin 1-0-maalin. Osuma oli Aholle kauden ensimmäinen. Syöttöpisteitä kauden aikana rohmunnut Aho oli muutenkin vahvassa vireessä, sillä hän teki esityön Teräväisen 2-1 ja 4-1-maaleihin. Teräväinen puolestaan kirjautti syöttöpisteen Ahon osumaan. Jordan Staal merkkautti syöttöpisteen kaikkiin neljään suomalaismaaliin. Hurricanesin suomalaisten ilta oli loistava, mutta Starsin Esa Lindellille ilta oli musta. Hänen plus-miinuslukemakseen jäi -3.

Calgary Flames - St. Louis Blues 7-4
Flames otti maukkaan voiton Läntisen konferenssin kärkijoukkue Bluesista. Lokakuussa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tehokkaasti häärinyt Bluesin Alexander Steen oli jälleen mainiolla pelipäällä ja kartutti pistetiliään tehoin 1+1=2. Bluesin toinen tehomies oli kaksi maalia tehnyt Vladimir Tarasenko.
Flamesilta löytyi kuitenkin tehoja laajalta rintamalta, sillä pisteille pääsi peräti 13 pelaajaa. Calgaryn tehokkain oli Mark Jankowski (2+1=3), joka iski avauserässä 1-1-tasoituksen ja heti perään 2-1-johtomaalin. Jaromir Jagr tarjoili syötön Jankowskin toiseen maaliin.
Blues nousi vielä avauserässä tasoihin, ja maalittoman toisen erän jälkeen ratkaisu löytyi kolmannessa erässä. Joukkueet iskivät maaleja vuorotellen 4-4-tilanteeseen saakka. Tuon jälkeen Kris Versteeg, Johnny Gaudreau ja Michael Frolik ratkaisivat ottelun Flamesin eduksi.

Carolina Hurricanesin päävalmentaja Bill Peters löysi Teräväisen pelistä vielä parannettavaa.
- Hänen pitäisi hyökätä maalille röyhkeämmin, koska hänellä on kykyä ja taitoa tehdä maaleja. Hänellä pitäisi olla enemmän maalintekijän mentaliteettia. Hän ajattelee monesti ensin syöttämistä, koska on pelannut sentterinäkin. Hänen pitäisi olla itsekkäämpi maalintekotilanteissa, Peters ruoti NHL.comin Kurt Dusterbergin haastattelussa.
Teräväinen oli mielissään maaleistaan, mutta kaipailee itsekin tasaisuutta suorituksiinsa.
- Joinakin iltoina olen jäänyt kaipaamaan itseltäni parempaa esitystä, mutta joinakin iltoina peli on kulkenut todella hyvin. Yritän saada jalkani liikkeelle. Silloin kun liikun hyvin, myös pelaan hyvin, Teräväinen tuumi.
Dallas Starsin päävalmentaja Ken Hitchcock oli pettynyt tappioon.
- Olen todella pettynyt. Siellä oli peli, mutta me murruimme. Vastustaja karkasi kolmannessa erässä, emmekä pystyneet vastaamaan, Hitchcock sanoi.