WSH-CAR: Ovetshkin tekee NHL-uransa 685. maalin

NHL:ssä pelattiin maanantaina viisi ottelua. Aleksandr Ovetshkin teki sen, mitä häneltä odotettiinkin. Washington Capitalsin kapteeni oli ennen maanantain ottelua tasalukemissa Selänteen kanssa NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä. Venäläistykki ampui kiekon kahdesti Carolina Hurricanesin verkkoon ja nousi 686 osumallaan Selänteen ohi taalaliigan kautta aikain 11. parhaaksi maalintekijäksi.

Washington Capitals - Carolina Hurricanes 2-0
Kahden peräkkäisen nollapelin jälkeen oli Hurricanesin vuoro jäädä nollille. Capitals sen sijaan palasi voittokantaan kahden peräkkäisen tappion jälkeen, kun Aleksandr Ovetshkin viimeisteli joukkueen molemmat maalit avauserän jälkimmäisellä puoliskolla. Ovetshkin on tehnyt vuonna 2005 alkaneella NHL-urallaan 686 maalia ja pitää nyt yksin hallussaan kaikkien aikojen maalipörssin 11. sijaa. Ilja Samsonov piti Hurricanesin maaleitta 23 torjunnallaan. Hän torjui neljä Teuvo Teräväisen, kolme Sebastian Ahon ja kaksi Erik Haulan laukausta.
Philadelphia Flyers - Boston Bruins 6-5 vl.
Flyers katkaisi Bruinsin kolmen ottelun voittoputken. Boston johti peliä vielä toisen erän puolivälissä 5-2, mutta Flyersin Sean Couturier (1+2), Connor Bunnaman ja Travis Sanheim (2+0) nostivat joukkueensa tasoihin. Philadelphian Travis Konecny oli ainoa pelaaja, joka onnistui tekemään maalin voittolaukauskilpailussa. Jaroslav Halak torjui Bruinsin maalilla 34 ja Carter Hart Flyersin maalilla 26 laukausta. David Krejci oli kahdella maalillaan Bostonin tehomies.

BOS-PHI: Marchand hukkaa kiekon voittolaukauskisassa

New York Rangers - New York Islanders 6-2
Rangers voitti newyorkilaisjoukkueiden kauden ensimmäisen paikallispelin selkein lukemin. Jordan Eberle vei ensimmäisellä minuutilla Islandersin johtoon, mutta sen jälkeen alkoi Artemi Panarinin show. Rangersin venäläistaituri pohjusti avauserässä Jesper Fastin viimeistelemän tasoituksen sekä toisessa erässä Chris Kreiderin ja Adam Foxin johtomaalit. Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Panarin teki itse 4-1 maalin ja iski illan toisen täysosumansa vielä ennen erän puoliväliä. Jacob Trouba viimeisteli Rangersin kuudennen maalin päätöserän puolivälissä, joten Brock Nelsonin 2-6 kavennukselle jäi vain kosmeettinen merkitys. Rangersin Kaapo Kakko ja Islandersin Leo Komarov jäivät pisteittä.

NYR-NYI: Pisterohmu Panarin johtaa Rangersin voittoon

Montreal Canadiens - Calgary Flames 2-0
Canadiens otti maukkaan voiton, kun se nollasi Flamesin ja katkaisi vastustajansa viiden ottelun voittoputken. Jordan Weal teki johtomaalin ensimmäisessä erässä. Ryan Poehling viimeisteli loppulukemat kolmannen erän puolivälin jälkeen ja teki kauden ensimmäisen maalinsa. Carey Price pohjusti Montrealin voiton 31 torjunnallaan. Canadiensin suomalaiset Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen jäivät pisteittä.

MTL-CGY: Poehling yllättää Rittichin

St. Louis Blues - Anaheim Ducks 4-1
Blues jatkoi vahvaa menoaan, otti neljännen peräkkäisen voittonsa ja nousi sarjan kärjessä Capitalsin tavoin 67 pisteeseen. Bruinsilla on yksi piste vähemmän. Nuottipaitojen maalintekijöinä kunnostautuivat Alexander Steen, Tyler Bozak, Jaden Schwartz ja Ivan Barbashev. Bluesin suomalaispuolustaja Niko Mikkola jäi pisteittä.

STL-ANA: Schwartz päättää syöttökuvion

Capitalsin päävalmentaja Todd Reirden oli tyytyväinen siihen, miten Aleksandr Ovetshkin otti joukkueen reppuselkäänsä kahden tappion jälkeen.
- Hän tiesi, että tämän illan ottelu oli tärkeä meille. Mielestäni näitte hänen nousevan eri tasolle. Tällainen Alex Ovetshkin on minulle, Reirden ylisti.
Ovetshkin puolestaan kehui maalivahti Ilja Samsonovia.
- Hän pelaa nyt itseluottamuksella. Hän tekee hyvin hommia harjoituksissa kuten Braden Holtbykin. Mielestäni meillä on juuri nyt sarjan kaksi parasta maalivahtia ja voimme nähdä, kun he tuntevat olonsa mukavaksi ja hyväksi. Me tunnemme samoin, Ovetshkin sanoi.