MIN-EDM: Zucker ohittaa Smithin rystyltä

Torstain NHL-kierroksella pelattiin 12 ottelua. Tositoimissa nähtiin neljä suomalaismaalivahtia, joista ainoana voittoa juhli Minnesota Wildin tulokasveskari Kaapo Kähkönen. Suomalaisista kenttäpelaajista pisteille pääsi kolme.

Minnesota Wild - Edmonton Oilers 6-4
Wildin maalivahti Kaapo Kähkönen torjui NHL-uransa neljännen ottelun ja nappasi kolmannen voittonsa. Wild käänsi pelin ottelun lopussa, kun Eric Staal (1+1) ja Luke Kunin (1+1) osuivat viimeisen viiden minuutin aikana vieden isännät 6-4 johtoon. James Neal (1+1) kavensi vielä lopussa, mutta takaa-ajo jäi kesken ja Oilers kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa. Kähkönen torjui ottelussa 28 kertaa. Oilersin maalilla pelasi Mike Smith, ja Mikko Koskinen sai avata luukkua.
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 3-2
Tuukka Rask palasi Bruinsin maaliin, mutta ei pystynyt palauttamaan joukkuettaan voittokantaan. Lightning poistui kaukalosta voittajana Nikita Kutsherovin (0+2) ja Steven Stamkosin (2+0) johdolla. Tampa ratkaisi voiton kolmannessa erässä, kun Brayden Point löi isännät 2-1 johtoon erän alussa ja Stamkos teki voittomaalin viisi minuuttia ennen päätössummeria. Rask torjui Bruinsin maalilla 28 kertaa. Tappio oli Bostonille jo viides peräkkäinen.
Buffalo Sabres - Nashville Predators 4-3
Sabresin Jack Eichel jatkoi huimaa lentoaan ja iski kaksi maalia Predatorsin Juuse Saroksen selän taakse. Jenkkisentterin pisteputki kasvoi jo 15 ottelun mittaiseksi. Hän on tehnyt pisteputkensa aikana komeat 14 maalia ja 27 tehopistettä. Ottelun päätöserään lähdettiin 3-3 tilanteesta, ja ainoastaan Sabres onnistui maalinteossa viimeisellä 20-minuuttisella, kun Victor Olofsson jätti 28 kertaa torjuneen Saroksen voimattomaksi. Sabresin leiristä suurimpiin onnistujiin kuului myös maalivahti Linus Ullmark, joka pysäytti kiekon 36 kertaa. Sabresin suomalaispuolustajat Henri Jokiharju ja Rasmus Ristolainen keräsivät syöttöpisteen mieheen. Nashvillen Mikael Granlund ei päässyt pisteille.

BUF-NSH: Eichel osuu ja jatkaa pisteputkeaan

Florida Panthers - New York Islanders 3-1
Islandersille riitti voittoon vahva toisen erän alku, jonka aikana Devon Toews ja Mathew Barzal heiluttivat verkkoja ylivoimalla. Mike Hoffmanin kavennus jäi lopulta laihaksi lohduksi. Anders Lee iski viimeisen niitin kolme sekuntia ennen loppua. Reilusti yli 20 minuuttia pelannut Panthers-tähti Aleksander Barkov jäi pisteittä.
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 1-0 ja.
Penguins painosti, mutta Columbus kesti pitkään maalivahtinsa Joonas Korpisalon johdolla. Kotijoukkue onnistui kuitenkin jatkoajalla ja nappasi kaksi pistettä Bryan Rustin osuman turvin. Korpisalo torjui ottelussa 31 kertaa. Penguins-vahti Tristan Jarry tarvitsi nollapeliinsä 17 torjuntaa.

PIT-CBJ: Rust rouhii ratkaisun jatkoajalla

Detroit Red Wings - Winnipeg Jets 5-2
Jets nousi 3-0 tappioasemasta yhden maalin päähän, mutta kotijoukkue onnistui nappaamaan momentumin takaisin itselleen ja painelemaan voittoon. Se oli huipputärkeää Detroitille, sillä joukkue päätti voiton myötä 12 ottelun tappioputkensa. Illan tähdet olivat Robby Fabbri (2+1), Filip Zadina (1+2) ja Filip Hronek (1+2). Jetsin Patrik Laine pelasi lähes 22 minuuttia ja sai syöttöpisteen Kyle Connorin tekemään maaliin.
St. Louis Blues - Vegas Golden Knights 4-2
Blues katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa ja nousi takaisin Läntisen konferenssin ja Central-divisioonan kärkeen. Vierasjoukkue vei avauserän 2-1, mutta Bluesille riitti voittoon vahva toinen erä, jonka se vei lukemin 3-0. Toisen erän maaleista vastasivat Oskar Sundqvist (1+1), Jaden Schwartz ja Robert Thomas.
Calgary Flames - Toronto Maple Leafs 4-2
Flames otti jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa ja kuudennen voittonsa uuden päävalmentajan Geoff Wardin alaisuudessa. Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin päätöserän alussa, kun liekkipaidat tekivät kolme maalia erän kolmen ensimmäisen minuutin aikana. Johnny Gaudreau viimeisteli kaksi maalia ja Michael Frolik yhden. David Rittich (32 torjuntaa) pelasi vahvasti Flamesin maalilla. Toronton Kasperi Kapanen jäi kiikaritehoille.
Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks 5-2
Blackhawksin peli kaatui heikkoon avauserään, joka meni isännille 3-0 Michael Grabnerin, Clayton Kellerin (2+0) ja Brad Richardsonin maaleilla. Kojoottien tehokkain pelaaja oli Vinnie Hinostroza kolmella syöttöpisteellään. Antti Raannan sijaan Arizonan maalilla pelannut Darcy Kuemper torjui 27 kertaa. Chicagon Olli Määttä laukoi kolmesti Coyotesin maalia kohti mutta jäi tehopisteittä.

ARI-CHI: Keller osuu läpiajosta

Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes 1-0 ja.
Hurricanesin kolmen ottelun mittainen voittoputki päättyi Vancouverissa, kun kotijoukkue oli vahvempi jatkoajalla. Voittomaalin iski Elias Pettersson. Illan suurin tähti oli kuitenkin Canucksin maalivahti Jacob Markström, joka tarvitsi nollapeliinsä 43 torjuntaa. Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen pyssyttivät yhteensä seitsemän kutia, mutta eivät kyenneet ohittamaan Markströmiä.
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 1-2
Kings onnistui nappaamaan toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi Kalifornian paikalliskamppailussa Ducksin. Voittoon riittivät Matt Luffin avauserän maali ja Jeff Carterin toisen erän osuma. Kingsin voiton avaintekijä oli maalivahti Jonathan Quick, joka pysäytti kiekon 35 kertaa.

ANA-LAK: Carter tekee ylivoimaosuman

San Jose Sharks - New York Rangers 3-6
Sharksin päävalmentajaksi nousseen Bob Boughnerin debyytti oli pettymys, sillä hait menettivät päätöserässä 3-2 johtoasemansa. Rangers laittoi viimeisessä erässä ison vaihteen silmään ja teki neljä osumaa ottelun viimeisten 11 minuutin aikana. Mika Zibanejad viimeisteli kaksi ja Artemi Panarin toiset kaksi. Panarin oli illan pistelinko tehoillaan 3+1.
Hienon pelin pelannut Columbus-maalivahti Joonas Korpisalo harmitteli niukkaa jatkoaikatappiota, sillä Blue Jackets ei pelannut koko ottelua parhaalla tasollaan.
- Emme olleet parhaassa vedossa ensimmäisten kahden erän aikana. Tehtävänäni oli tehdä joitain isoja torjuntoja ja auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. Viimeinen erä oli mielestäni hyvä, suomalaisvahti kertasi.
Sabresin Jack Eichel jatkoi hurjaa pisteputkeaan. Yhtä upeaan putkeen on venynyt tällä kaudella vain Blackhawksin Patrick Kane.
- Tasaisten otteiden lisäksi hän on paljon muutakin. Hän on erinomainen johtaja. Hän laittaa kaikkensa likoon. Hänen arvonsa on ollut meille valtava, ja sitä se oli tänäkin iltana, Sabresin hyökkääjä Sam Reinhart hehkutti joukkueensa kapteenia.