aho_tv_MW

Carolinan suomalaishurrikaani pyöräytti Chicago Blackhawksin voittohaaveet kumoon. Sebastian Aho katkaisi 12 ottelun maalittoman putkensa, kun hän viimeisteli voittomaalin jatkoajalla. New York Rangersin Henrik Lundqvist nousi jaetulle seitsemännelle sijalle NHL-maalivahtien kaikkien aikojen voittotilastossa.

Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks 3-2 ja.
Blackhawks yritti katkaista seitsemän ottelun tappioputkensa ja karkasi 2-0 johtoon. Teuvo Teräväinen rokotti entistä seuraansa 1-2 kavennuksella toisen erän loppupuolella, kun Sebastian Aho pohjusti hänelle paikan. Micheal Ferland tasoitti pelin ylivoimalla vajaat viisi minuuttia ennen erän loppua. Maalittoman kolmannen erän jälkeen ottelun meni jatkoajalle, jota ehdittiin pelata reilu minuutti, kunnes Aho upotti ratkaisuosuman tyylikkäästi entisen joukkuetoverinsa Cam Wardin längistä.
Blackhawksille tappio oli kahdeksas peräkkäinen ja kolmas uuden päävalmentaja Jeremy Collitonin komennossa. Joukkueen suomalaispuolustaja Henri Jokiharju syötti Patrick Kanen 1-0 maalin. Blackhawksin Ward torjui 37 ja Hurricanesin Scott Darling 33 kertaa.

CAR-CHI: Aho viimeistelee längistä jatkoajalla

New York Rangers - Vancouver Canucks 2-1
Rangersin Henrik Lundqvist nousi jaetulle seitsemännelle sijalle NHL-maalivahtien kaikkien aikojen voittotilastossa. Uransa 437. voiton torjunut ruotsalaiskonkari on nyt tasoissa veskarilegenda Jacques Planten kanssa. Lundqvist pysäytti kiekon 25 kertaa ja pohjusti joukkueelleen kuudennen voiton seitsemästä viime ottelusta.
Canucksin Nikolai Goldobin viimeisteli ottelun avausmaalin toisessa erässä, mutta Rangers nousi tasoihin Filip Chytilin täysosumalla. Loppulukemat viimeisteli päätöserän puolivälissä Brett Howden.

NYR-VAN: Chytil siivoaa paluukiekon maaliin

Dallas Stars - Columbus Blue Jackets 1-2
Blue Jackets saalisti pisteitä viidennestä ottelusta peräkkäin, kun se kukisti Cam Atkinsonin (1+1) johdolla Starsin. Atkinson teki ottelun avausmaalin toisen erän alussa, mutta tämän Stars vielä tasoitti. Miro Heiskanen syötti Aleksandr Radulovin toisen erän lopun 1-1 tasoituksen. Kolmannen erän puolivälissä Atkinson pohjusti paikan Pierre-Luc Dubois'lle, jonka maali jäi lopulta voitto-osumaksi.
Heiskanen urakoi Starsin alakerrassa joukkueensa isoimmat peliminuutit 24.24. Esa Lindell pelasi 23.56 ja Julius Honka 22.22. Blue Jacketsin suomalaisista hyökkääjä Markus Hännikäinen pelasi 6.49 ja puolustaja Markus Nutivaara 19.16. Joonas Korpisalo toimi luukkuvahtina.

DAL-CBJ: Radulov viimeistelee paluuottelussaan

Anaheim Ducks - Nashville Predators 2-1 vl.
Ottelun ensimmäistä maalia piti odottaa lähes 40 peliminuuttia, kunnes Ducksin Ryan Getzlaf onnistui maalinteossa puoli minuuttia ennen toisen erän päättymistä. Predators oli kuitenkin terävänä kolmannen erän alussa, ja Kevin Fiala viimeisteli 1-1 tasoituksen. Ratkaisu venyi lopulta voittolaukauskilpailuun. Rickard Rakell viimeisteli neljännessä parissa Ducksin johtomaalin, ja hänen jälkeensä laukonut Fiala epäonnistui. Samalla Predatorsin viiden ottelun voittoputki napsahti poikki.
Pekka Rinteelle kertyi Predatorsin maalilla 29 torjuntaa. Nashvillen suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki ja kauden toisen NHL-ottelunsa pelannut Ducksin Kalle Kossila jäivät pisteittä.

ANA-NSH: Rinne venyttää kilpitorjunnan selkänsä takaa

Rangersin Henrik Lundqvist on tyytyväinen joukkueensa viime aikojen pelaamiseen.
- Viime otteluidemme tavoin jatkoimme fiksua pelaamista ja teimme fiksuja päätöksiä kiekon kanssa. Olemme antaneet itsellemme mahdollisuuden voittaa jokaisessa ottelussa. Se on ollut kiva nähdä. Olemme menneet oikeaan suuntaan emmekä ole yliyrittäneet, Lundqvist ruoti.

NYR-VAN: Lundqvist tekee monta tärkeää torjuntaa

Canucksin suomalaishyökkääjä Markus Granlund jäi pisteittä.
- Minun mielestä me oltiin hyvin mukana. Kuitenkin kaksi ja puoli erää oltiin tasoissa ja sitten kaveri sai siihen loppuun maalin, eikä me pystytty enää pääsemään tasoihin. Minun mielestä me pelattiin ihan hyvä vieraspeli. Ehkä oltaisi ansaittu enemmänkin tänään, mutta tänään ei onnistunut, Granlund kertoi NHL.com/fi:lle New Yorkissa.
Oliko vastustajalla tuuria voittomaalissa?
- No, jokaisessa maalissa on aina vähän tuuria mukana ja hyville joukkueille sitä sattuu. Ei pomppinut tänään meille, Granlund harmitteli.