WPG-NSH: Saros torjui Predatorsille 1-0 voiton

Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros oli kierroksen suomalaisnimi yhdessä Florida Panthersin Aleksander Barkovin (1+2) kanssa. Saros torjui 28 laukausta ja nollasi Winnipeg Jetsin. Jonathan Huberdeau nousi Panthersin kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen ohi Olli Jokisen.

Winnipeg Jets - Nashville Predators 0-1
Kyle Turris teki ottelun ainoan maalin, kun hän onnistui avauserän puolivälin jälkeen. Juuse Saros piti sen jälkeen Predatorsin johtoasemaa yllä. Saros torjui muun muassa viisi laukausta Patrik Laineelta ja yhden Sami Nikulta. Predatorsin Mikael Granlund ei laukonut kertaakaan kohti Connor Hellebuyckin (31 torjuntaa) vartioimaa Jetsin maalia. Sarokselle nollapeli oli tämän kauden ensimmäinen ja NHL-uran kahdeksas.
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 8-4
Jonathan Huberdeau summasi pisteet 1+1 ja nousi Panthersin kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen ohi Olli Jokisen. Huberdeaulla on nyt koossa 143+277=420 tehopistettä pantteripaidassa. Huberdeau teki 7-1 maalin Aleksander Barkovin syötöstä ja pohjusti vielä Mike Hoffmanin 8-4 maalin. Barkov rohmusi pisteet 1+2, kun hän teki 2-0 maalin ja syötti myös Frank Vatranon 5-0 maalin, joka syntyi alivoimalla. Maple Leafsin Kasperi Kapanen saalisti yhden syöttöpisteen.
New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 3-1
Devils yllätti Lightningin ja katkaisi vastustajansa kymmenen ottelun voittoputken. Tampa karkasi toisen erän alussa johtoon Tyler Johnsonin maalilla, mutta sen jälkeen New Jerseyn maalivahti Louis Domingue ei ollut enää yllätettävissä. Hän torjui 26 laukausta ja esti Lightningia saavuttamasta historiansa pisintä voittoputkea. Devilsin pelaajista Andy Greene ja Miles Wood merkkauttivat pisteet 1+1. Sami Vatanen pelasi New Jerseyn takalinjoilla liki 19 ja puoli minuuttia, mutta jäi tehopisteittä.
Minnesota Wild - Vancouver Canucks 1-4
Bo Horvat johdatti kahdella maalillaan Vancouverin voittoon vieraskiertueen viimeisessä ottelussa. Canucks lähti kiertueelleen seitsemän peräkkäisen voiton kera, mutta hävisi Lightningille ja Panthersille. Kiertueen lopuksi Buffalo Sabresilta ja Wildilta irtosi maukkaat voitot. Horvat teki maaleistaan ensimmäisen toisen erän puolivälin jälkeen, jolloin hän vei Canucksin 2-1 johtoon, ja laukoi loppulukemat ottelun viimeisellä minuutilla. Jacob Markström torjui Vancouverin maalilla 23 laukausta. Wildin Mikko Koivu jäi pisteittä.
Detroit Red Wings - Buffalo Sabres 1-5
Rasmus Ristolainen laukoi ylivoimalla ottelun viimeisen osuman, ja Henri Jokiharju saalisti syöttöpisteen 2-0 maaliin, kun Sabres murjoi Red Wingsin. Myös Jokiharjun pohjustama maali syntyi ylivoimalla. Linus Ullmark torjui Buffalon maalilla 21 laukausta, mutta Sabres pommitti Jimmy Howardin vartioimalle Red Wingsin maalille 27 kiekkoa. Evan Rodrigues yllätti Howardin kahdesti. Red Wingsin Valtteri Filppula jäi pisteittä.
Arizona Coyotes - Pittsburgh Penguins 3-4 vl.
Penguins menetti kahdesti johdon varsinaisella peliajalla. Kolmannessa erässä Derek Stepan vei Coyotesin ensimmäistä kertaa johtoon, mutta Juuso Riikola syötti Brandon Tanevin 3-3 tasoituksen. Ottelu venyi voittolaukauskilpailuun, jonka kahdeksannessa laukojaparissa Teddy Blueger teki Penguinsille tarvittavan maalin. Adin Hill (31 torjuntaa) tuurasi loukkaantunutta Antti Raantaa Coyotesin maalilla. Tristan Jarry torjui Penguinsin maalilla 24 laukausta.
Komean nollapelin pelannut Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros keräsi päävalmentaja John Hynesin kehut.
- Mielestäni jätkät puolustivat todella hyvin hänen edessään, mutta aina kun maalivahti torjuu nollapelin, hän on tehnyt muutaman tärkeän torjunnan. Yksi niistä oli se, kun pelasimme ylivoimaa ja annoimme läpiajon (Andrew Coppille). Meillä oli peli hallussa, ja Saros venytti kiekon eteen. Hän pysäytti myös (Patrik) Laineen ylivoimayritykset, Hynes kommentoi.
Heikohkon alkukauden jälkeen hurjaan vireeseen yltäneen Tampa Bay Lightningin pitkä voittoputki katkesi, mutta kapteeni Steven Stamkos lupaili joukkueensa palaavan pian voittokantaan.
- Kymmenen peräkkäisen voiton saavuttaminen on ihan hienoa. Laitoimme itsemme takaisin niihin asemiin, missä tiesimme meidän voivan olla tähän aikaan vuodesta. Siihen ei voi olla tyytyväinen, että hyvä vire katkesi. Odotamme, että pääsemme kotiin, ja keräämme taas muutaman pisteen, Stamkos summasi.