lehtonen1

Dallas Starsin suomalaispelaajat olivat isossa roolissa, kun texasilaisseura otti maukkaan vierasvoiton New York Rangersista. Kari Lehtonen nousi suomalaismaalivahtien ottelutilastossa tasoihin Miikka Kiprusoffin kanssa. Florida Panthersin Aleksander Barkov palasi kaukaloon tehokkaana ja nappasi syöttöpisteen joukkueensa 1-1-tasoitukseen.

New York Rangers - Dallas Stars 1-2 vl.

Starsin suomalaiset nousivat ottelussa isoon rooliin. Kari Lehtonen torjui ottelussa 24 kertaa, ja Julius Honka laukoi kauden ensimmäisen NHL-osumansa (1-0) toisessa erässä. Esa Lindell nappasi syöttöpisteen Hongan maaliin. Stars oli kauan kiinni voitossa, mutta Rangersin Rick Nash tasoitti kolmannen erän loppupuolella. Ottelu ratkesi lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa voittomaalin teki kolmannessa parissa laukonut Starsin Jason Spezza. Häntä ennen Rangersilta osui Mats Zuccarello ja Starsilta Aleksandr Radulov.
Lehtosen lisäksi vahvassa vireessä oli myös Rangersin maalivahti Ondrej Pavelec, jolle kertyi 44 torjuntaa. Lehtonen pelasi 623. runkosarjaottelunsa ja nousi jakamaan suomalaismaalivahtien ottelutilaston kärkipaikkaa Miikka Kiprusoffin kanssa.

Detroit Red Wings - Florida Panthers 1-2 ja.
Yhden ottelun huilannut Aleksander Barkov palasi kaukaloon loukkaantumisensa jälkeen ja oli heti pohjustamassa tärkeää maalia. Barkov nappasi syöttöpisteen Panthersin 1-1-tasoitukseen, jonka Vincent Trocheck teki kolmannen erän puolivälissä. Mike Matheson laukoi Pantersille 2-1-voittomaalin jatkoajalla. Red Wingsille tappio oli yhdeksäs kymmeneen viime otteluun.
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks 5-1
Jets katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, mutta samalla katkesi myös Patrik Laineen viiden ottelun pisteputki. Laine laukoi kerran kohti Canucksin maalia, mutta ei saanut yllätettyä Jacob Markströmiä (19 torjuntaa). Jetsin Mathieu Perreault sen sijaan yllätti Markströmin kaksi kertaa ja kirjautti lisäksi yhden syöttöpisteen. Joel Armia nappasi syöttöpisteen Perreaultin 2-1-maaliin. Connor Hellebuyck torjui Jetsin maalilla 25 kertaa. Canucksin Markus Granlund laukoi vastustajan maalia kohti kolmesti mutta jäi pisteittä.

Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche 1-2
Ottelu pysyi maalittomana kolmannen erän alkupuolelle saakka, jolloin Mark Barberio vei Avalanchen johtoon. Blake Comeau tuplasi johdon puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun hän laukoi 2-0-osuman tyhjään Penguinsin maaliin. Phil Kessel kavensi 12 sekuntia ennen loppua, mutta tasoihin asti Penguins ei yltänyt. Avalanche otti erittäin maukkaan vierasvoiton, joka oli joukkueelle toinen peräkkäinen.
Penguinsin Olli Määttä laukoi viisi kertaa kohti Avalanchen maalia, mutta ei onnistunut yllättämään huippuvireistä Jonathan Bernieriä (39 torjuntaa). Avalanchen Mikko Rantanen kokeili laukaustaan kaksi kertaa mutta jäi tällä kertaa pisteittä.
New York Islanders - Washington Capitals 3-1
Islanders katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa. Voitto irtosi maalivahti Jaroslav Halakin (32 torjuntaa) huippuvireen ja Andrew Laddin sekä John Tavaresin toisen erän alun salamamaalien myötä. Ladd laukoi 2-0-maalin ajassa 20.36, ja Tavares rokotti Capitalsia jo 58 sekuntia myöhemmin. Kolmas takaisku sai Braden Holtbyn (9 torjuntaa) jättämään maalinsa, ja tolppien väliin pääsi Philipp Grubauer. Hän torjui 17 laukausta eikä päästänyt selkänsä taakse yhtään kiekkoa. Dmitri Orlov herätteli päätöserän alkupuolella Capitalsin toiveita, mutta hänen maalinsa jäi Capitalsin ainoaksi.

Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes 3-2
Ryan Getzlaf ja Jakob Silfverberg palasivat Ducksin kokoonpanoon. Getzlaf jäi 19 ottelun huilin jälkeen pisteittä, mutta Silfverberg viimeisteli 2-1-maalin toisen erän lopussa. Kolmannessa erässä Logan Shaw teki 3-1-maalin, joka jäi voitto-osumaksi. Hurricanesin Victor Rask säikäytti erän lopussa 2-3-kavennuksellaan, mutta Ducks otti lopulta pisteitä viidennestä ottelusta peräkkäin. Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen laukoivat kumpikin kolme kertaa kohti Ducksin maalia, mutta jäivät pisteittä. Kummankin plus-miinuslukema oli -1.

Julius Hongalle maali teki hyvää, koska pelipaikka NHL:ssä on koko ajan vaakalaudalla.
- Minulle tämä on oppimisprosessia koko ajan. Kun saa paikan, se täytyy käyttää. Tuntuu hyvälle olla jälleen mukana näissä peleissä. Tämä on sitä, mistä nautin. Nyt täytyy vain saada lisää onnistumisia ja jatkaa samaan malliin, Honka kertoi NHL.comin Jon Lanen haastattelussa.
Dallas Starsin päävalmentaja Ken Hitchcock antoi tunnustusta maalivahti Kari Lehtoselle.
- Hän antaa meille jokaisessa ottelussaan mahdollisuuden voittoon, Hitchcock tuumi.
Colorado Avalanchen maalivahti Jonathan Bernier pelasi ensimmäistä kertaa yli viikkoon.
- Tämä tuntui hyvälle. Takana oli hyviä harjoituksia. Kun on harjoitellut hyvin, se auttaa pääsemään kiinni peliin. Ei tässä juurikaan tullut ajateltua vaan keskityin peliin, Bernier sanoi NHL.comin Wes Crosbyn haastattelussa.