LamikkoPrime

Laaja joukko suomalaisia oli ratkaisemassa sunnuntain NHL-kierroksen otteluja. Mikael Granlundin, Aleksander Barkovin ja Mikko Rantasen huippusuorituksiin on jo totuttu, mutta tällä kertaa saatiin myös uusi nimi pistetilastoihin.

St. Louis Blues - Minnesota Wild 2-3
Mikael Granlund ratkaisi Wildille vierasvoiton Missourissa. St. Louis teki ottelun avausmaalin, mutta Wild käänsi tilanteen edukseen toisen erän alussa kahdella maalilla peräkkäisissä vaihdoissa. Kolmanteen erään tultiin lopulta tasatilanteessa, ja ajassa 47.43 Granlundin onnistuminen jäi voittomaaliksi. Mikko Koivu ei päässyt pisteille, mutta hänen ketjukaverinsa Zach Parise ja Nino Niederreiter vastasivat Wildin ensimmäisestä maalista.

STL-MIN: Granlundin laukaus uppoaa verkkoon

Florida Panthers - Ottawa Senators 5-1
Kapteeni Aleksander Barkov oli Panthersin huipputehokkaan toisen erän ytimessä. Senators oli ensimmäisen erän jälkeen vierasjohdossa, mutta Barkovin maali toisen erän alussa alkoi kääntää asetelmaa rankalla kädellä. Panthers teki vartin aikana peräti viisi maalia, joista kaksi oli suomalaisen käsialaa. Myös Juho Lammikko pääsi pisteille syöttäessään yhden osuman. Tehopiste oli Lammikon NHL-uran ensimmäinen.

San Jose Sharks - Calgary Flames 3-1
Joonas Donskoi iski arvokkaan maalin, joka avitti Sharksin voittoon Flamesista. Evander Kane onnistui avaamaan maalihanat jo ensimmäisellä peliminuutilla, ja San Jose marssi voittoon maali per erä -tahtiin. Donskoi onnistui toisessa erässä, kun hän vastasi Sharksin 2-0 maalista, jonka Kane alusti. Donskoin ykkösketju teki yhteispisteet 3+4. Flames sai kolmannessa erässä rangaistuslaukauksen, mutta Sam Bennettin epäonnistuminen oli kohtalokas. Sharksin Antti Suomela ja Flamesin Juuso Välimäki eivät tehneet pisteitä.

SJS-CGY: Donskoi hyödyntää Kanen syötön

Edmonton Oilers - Colorado Avalanche 1-4
Mikko Rantanen oli jälleen pahanteossa ja edesauttamassa Cam Talbotin vaihtamista pois Oilersin maalilta kesken ottelun. Rantanen teki ottelun ensimmäisen maalin jo 26 sekunnin kohdalla, ja toisen erän alkuhetkillä vierasjohto oli jo kolme maalia. Siinä vaiheessa Edmonton päätti vaihtaa veräjänvartijaa, ja Talbot teki tilaa Mikko Koskiselle. Rantanen järjesteli kuitenkin vielä yhden maalin, jonka viimeisteli Tyson Barrie. Avalanchen katkaisi viiden ottelun tappioputkensa.

EDM-COL: Rantanen iskee jo 26 sekunnin kohdalla

Washington Capitals - Arizona Coyotes 1-4
Ylivoimapelaaminen oli Arizonan avain voittoon pääkaupungissa. Capitals tarjoili vastustajalleen aivan liian monta mahdollisuutta ottaessaan kamppailussa kuusi kaksiminuuttista, joista Coyotes rankaisi kahdesti. Tasaviisikoin Washington pommitti Arizonan maalia, mutta maalivahti Darcy Kuemper hoiti oman ruutunsa napatessaan 38 torjuntaa.

BOS-VGK: Pastrnak osuu Krugin napakasta syötöstä

Boston Bruins - Vegas Golden Knights 4-1
Tuttu joukko ratkaisijoita auttoi Bostonin voittoon Vegasista. David Pastrnakin, Patrice Bergeronin ja Brad Marchandin muodostama ykkösketju teki kaksi maalia, jotka olisivat jo yksinäänkin riittäneet voittoon. Tapahtumien täyteisessä ottelussa riitti laukauksia ja erikoistilanteita puolin ja toisin, mutta Golden Knightsin ruuti osoittautui liian märäksi.

WPG-NJD: Roslovicin rannari uppoaa yläkulmaan

Winnipeg Jets - New Jersey Devils 5-2
Patrik Laine ei kyennyt maalintekoon, mutta se ei Jetsiä hidastanut. Joukkue sai salama-alun, kun se iski kaksi maalia 29 sekunnin sisällä heti ottelun ensimmäisillä minuuteilla. Jetsin kirkkain tähti oli Mark Scheifele, joka osui kahdesti ja syötti vielä kolmannen osuman. Laineen tähdittämä kolmosketju oli tällä kertaa Jetsin ainoa, joka ei tehnyt ainuttakaan maalia.
Suomalaiset olivat keskeisessä osassa Panthersin voitossa. Lammikon ensimmäisen pisteen ohessa Barkov toimi jälleen joukkueen johtajana. Kapteenin ketjun merkitystä kehui myös päävalmentaja Bob Boughner.
- Ensimmäisen ja toisen erän välissä puhuimme tunnetilastamme, sillä se oli saatava kuntoon. Barkovin kentällinen näytti esimerkkiä ja teki ensimmäisen maalin, ja sen jälkeen jokainen ketju seurasi perässä ja alkoi saada aikaan oikeanlaista vyöryä.
Minnesotalle voitto oli upea päätös historialliselle seitsemän ottelun vierasotteluputkelle. Wildilla on 17 ottelun jälkeen koossa 24 pistettä, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin tässä kohtaa kautta. Central-divisioonan ja koko NHL:n kärkijoukkue Nashville Predators on vain kaksi pistettä edellä.
- Nyt mennään vasta marraskuuta, mutta pieni puskuri muihin nähden on todella tärkeä. Viime vuonna emme saaneet sellaista, koska aloitimme todella keskinkertaisesti ja vain taistelimme koko ajan. Sitä edellisellä kaudella saimme vähän etumatkaa ja selvisimme huonosta maaliskuusta. Sellaiseen asetelmaan pyrimme nytkin, pohti Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau.

WPG-NJD: Wheeler petaa paikan Scheifelelle