raanta

NHL:ssä pelattiin maanantaina kuusi ottelua. Kierroksen suomalaisnimi oli Arizona Coyotesin maalivahti Antti Raanta, joka torjui joukkueelleen erittäin tärkeät sarjapisteet. Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov saavutti NHL-urallaan 400 tehopisteen merkkipaalun.

Montreal Canadiens - Arizona Coyotes 2-3
Coyotesin puolustaja Jakob Chychrun upotti Canadiensin pudotuspelihaaveita loppuhetkien maalillaan. Hän teki voittomaaliksi jääneen osuman minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja piti samalla Coyotesin mukana taistelussa paikasta Pacific-divisioonan kolmen parhaan joukkoon. Tappio oli Montrealille muutenkin karvas, kun joukkue menetti kahden maalin johdon. Canadiens johti kahden minuutin jälkeen jo 2-0, mutta sen jälkeen Antti Raanta (26 torjuntaa) oli ohittamaton ja Coyotes nousi alun tyrmäysiskusta huolimatta mukaan peliin.
Montrealin suomalaiset Joel Armia ja Artturi Lehkonen jäivät tehopisteittä.
Washington Capitals - New York Islanders 3-5
Capitalsin kapteeni Aleksander Ovetshkin jäi maaleitta toisessa ottelussa peräkkäin, joten hän ei vielä ylittänyt NHL-urallaan 700 maalin rajaa. Capitals myös hävisi jälleen, kun pudotuspelipaikasta taisteleva Islanders yllätti divisioonan kärkijoukkueen. Islandersin tehomiehet olivat Brock Nelson (0+3), Josh Bailey (0+3) ja Anthony Beauvillier (2+0).
Suomalaishyökkääjä Leo Komarov teki kauden toisen maalinsa, kun hän siirsi Islandersin 4-1 johtoon toisen erän avausminuutilla.

WSH-NYI: Lee syöttää maalipaikkaan Eberlelle

Philadelphia Flyers - Florida Panthers 4-1
Flyers jatkoi vahvaa menoaan ja otti pudotuspelipaikan kannalta erittäin tärkeän voiton. Samalla Panthersin alakulo jatkui, kun joukkue kärsi kolmannen peräkkäisen tappion. Aleksander Barkov nappasi syöttöpisteen Panthersin 1-0 maaliin, mutta sen jälkeen Flyers-veskari Carter Hart (30 torjuntaa) laittoi luukut kiinni. Flyers nousi tasoihin ja meni ohi James Van Riemsdykin (1+1) johdolla.
Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning 1-2 ja.
Nikita Kucherov nousi Lightningin sankariksi, kun hän teki ensin varsinaisella peliajalla 1-0 maalin ja ratkaisi pelin lopulta jatkoajalla. Brayden Point nappasi syöttöpisteen molempiin osumiin. Yksi voiton takuumiehistä oli myös Curtis McElhinney, joka torjui 31 laukausta Lightningin maalilla. Blue Jacketsin Elvis Merzlikinsille kirjattiin 28 torjuntaa.
Sinitakkien suomalaispuolustaja Markus Nutivaara pelasi 19.56, mutta jäi pisteittä.

CBJ-TBL: Kutsherov ratkaisee voiton Lightningille

Vancouver Canucks - Nashville Predators 6-2
Canucks vahvisti asemiaan Pacific-divisioonan kärjessä, kun se kukisti Predatorsin selkein lukemin. Predatorsin pudotuspelihaaveiden kannalta tappio oli paha, kun ero Central-divisioonan kärkikolmikkoon tai edes lännen villi kortti -paikkoihin ei kaventunut. Ero villeihin kortteihin sen sijaan kasvoi, kun Coyotes otti täyden potin Canadiensilta. Pekka Rinne jätti pelin kesken 0-4 tilanteessa ajassa 20.58. Hänelle kertyi 13 torjuntaa. Tilalle vaihdettu Juuse Saros torjui niin ikään 13 kertaa. Mikael Granlund laukoi Predatorsille toivoa 2-4 kavennuksellaan toisen erän alkupuolella, mutta Canucks sammutti kirin. Quinn Hughes rohmusi kolme syöttöpistettä Canucksin takalinjoilla. Elias Pettersson napsi pisteet 1+1.
San Jose Sharks - Calgary Flames 2-6
Flames otti tärkeän voiton, kun se taistelee lännen viimeisistä pudotuspelipaikoista. Milan Lucic oli joukkueen tehokkain ja nappasi pisteet 1+2. Hän viimeisteli ottelun avausmaalin ylivoimalla ja sai vielä syöttöpisteet 4-2 sekä 6-2 maaleihin. Flamesin ensimmäisen erän isku oli raju, kun joukkue teki kolme maalia avauskympillä.

SJS-CGY: Tkachuk tekee uskomattoman maalin

Flyersin maalivahti Carter Hart loukkaantui harjoituksissa 15. tammikuuta, mutta palasi nyt vahvana peleihin yhdeksän ottelun tauon jälkeen.
- Tein kaiken mahdollisen harjoituksissa valmentajien kanssa. Henkilökuntamme testasi minut ja näki, miltä minusta tuntui. Alun muutaman laukauksen myötä pääsin mukaan peliin, Hart kertasi.
Canadiens ei saanut tehtyä ylivoimamaalia, vaikka siihen aukesi kuusi tilaisuutta.
- Mielestäni jäähyjen tappaminen oli isoin asia meille. Se antoi meille mahdollisuuden voittaa ottelu, Antti Raanta kiitteli Coyotesin alivoimanelikoita.