SarosPanthers

Nashville Predatorsin kakkosmaalivahti Juuse Saros jatkoi vahvoja peliesityksiään ja torjui viidennen voittonsa kuuteen viime otteluun, kun lukuun otetaan hänen aloittamansa ottelut. Chicago Blackhawksin Patrick Kane saavutti 900 tehopisteen rajan.

Florida Panthers - Nashville Predators 1-4
Predators nousi voittoon kolmannen erän kirillään, jota johti Viktor Arvidsson. Ruotsalainen viimeisteli 2-1 johtomaalin ja loppulukemat. Maanmies Filip Forsberg rohmusi kolme syöttöpistettä. Predatorsille voitto oli kolmas peräkkäinen. Juuse Saros pysäytti Predatorsin maalilla 27 laukausta. Panthersin Aleksander Barkov jäi plus-miinustilastossa pakkaselle kaksi ja Henrik Borgström yhden maalin.

FLA-NSH: Saros torjuu räpylällä Huberdeaun laukauksen

Carolina Hurricanes - Vegas Golden Knights 5-2
Hurricanes otti maukkaan voiton, kun se kukisti lännen kärkijoukkueisiin lukeutuvan Golden Knightsin. Samalla Hurricanes kohensi asemiaan taistelussa idän viimeisistä pudotuspelipaikoista. Matkaa viimeiseen villi kortti -paikkaan on enää kolme pistettä. Jordan Martinook teki Hurricanesin 3-2 johtomaalin puolisen minuuttia Golden Knightsin tasoituksen jälkeen toisen erän lopussa. Sebastian Aho tuplasi johdon kolmannen erän alkupuolella ja Justin Faulk viimeisteli loppulukemat päätösminuutilla. Hurricanesin Saku Mäenalanen ja Teuvo Teräväinen jäivät pisteittä.

CAR-VGK: Aho rynnii maalille ja yllättää Lagacen

Buffalo Sabres - Chicago Blackhawks 3-7
Patrick Kane hääri Blackhawksin tehomiehenä, teki pisteet 2+2 ja saavutti 900 tehopisteen rajapyykin. Hänen pisteputkensa on nyt kymmenen ottelun mittainen (9+16=25), ja hän nousi 903 tehopisteellään 12. sijalle amerikkalaissyntyisten pelaajien kaikkien aikojen listalla. Blackhawksin muut vähintään kahden tehopisteen miehet olivat Drake Caggiula (1+2) ja Brandon Saad (2+0).
Sabresin Rasmus Ristolainen nappasi yhden syöttöpisteen, mutta jäi plus-miinustilastossa pakkaselle kolme maalia. Hänen joukkuekaverinsa Sam Reinhart pelasi 300. NHL-ottelunsa.

BUF-CHI: Kane yllättää Huttonin

Washington Capitals - Calgary Flames 4-3
Jevgeni Kuznetsov nousi Capitalsin sankariksi, kun hän teki voittomaalin vajaa minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Venäläishyökkääjä rokotti Flamesia ylivoimalla. Ennen Kuznetsovin maalia Capitals hukkasi johtoaseman kaksi kertaa, mutta 4-3 maalia Flames ei enää ehtinyt kuitata. Flamesin johto Läntisessä konferenssissa on kolme pistettä Winnipeg Jetsiin verrattuna. Seitsemän ottelun tappioputkensa katkaissut Capitals nousi kahden pisteen päähän Metropolitan-divisioonan kärkijoukkue Islandersista.

WSH-CGY: Backlund osuu rystylaukauksella

New York Islanders - Tampa Bay Lightning 0-1 vl.
Andrei Vasilevski loisti Lightningin ja Thomas Greiss Islandersin maalilla, kun joukkueet tahkosivat maaleitta 65 minuuttia. Vasilevskille kertyi 36 ja Greissille 41 torjuntaa. Ratkaisu syntyi vasta voittolaukauskilpailussa, jossa Victor Hedman yllätti Greissin.
Voittolaukauskilpailun neljä muuta yritystä päättyivät maalivahtien torjuntoihin. Islandersin suomalaisista Valtteri Filppula kokeili peliajallalaukaustaan neljä kertaa, mutta Vasilevski torjui kaikki yritykset. Leo Komaroville ei kertynyt laukauksia.
NHL:n pistepörssin kärkimies, Lightningin Nikita Kutsherov on jäänyt pisteittä kuudessa viimeksi pelaamassaan ottelussa. Se on hänen pisin pisteetön jaksonsa tällä kaudella.

NYI-TBL: Vasilevski esittää uskomattoman torjunnan

Dallas Stars - Minnesota Wild 3-1
Tyler Seguin johdatti Starsin voittoon kahdella kolmannen erän maalillaan. Hän teki erän puolivälin jälkeen 2-1 maalin ja viimeisteli loppulukemat puolisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Miro Heiskanen nappasi syöttöpisteen Andrew Goglianon 1-0 osumaan ja Esa Lindell oli pohjustamassa Seguinin ensimmäistä maalia. Mikael Granlund nappasi kakkossyötön Wildin Brad Huntin maaliin, mutta Mikko Koivu jäi pisteittä. Plus-miinustilastossa Koivu ja Granlund jäivät kumpikin pakkaselle kaksi täysosumaa. Wildin hyökkääjä Matt Hendricks pelasi 600. NHL-ottelunsa.
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 5-3
Bryan Rust ja Jake Guentzel kiusasivat Senatorsia kumpikin kahdella maalilla, kun ilman tähtihyökkääjäänsä Jevgeni Malkinia pelannut Penguins jatkoi taisteluaan pudotuspelipaikasta. Kokeneempien ratkaisijoiden takaa esiin astui myös Teddy Blueger, joka teki Penguinsin 1-0 maalin. Täysosuma oli hänelle ensimmäinen NHL:ssä. Penguinsin suomalaispuolustajista Olli Määttä pelasi 16.49 ja Juuso Riikola 17.06. Riikola jäi plus-miinustilastossa plussalle yhden maalin.
Senatorsin Mark Stone saavutti 300 tehopisteen rajan syöttäessään Mikkel Boedkerin maalin. Penguinsin Sidney Crosby (743) nousi sijalle 44 NHL:n kaikkien aikojen syöttölistalla.

PIT-OTT: Guentzel laukoo maalin Crosbyn syötöstä

Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 3-2 ja.
Danny DeKeyser ratkaisi maukkaan voiton Red Wingsille, kun jatkoaikaa oli pelattu vajaat kolme minuuttia. Varsinaisella peliajalla Red Wings karkasi kaksi kertaa johtoon, mutta Maple Leafs kuittasi Auston Matthewsin ja Patrick Marleaun maaleilla. Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäi pisteittä.
Ennen ottelua Red Wings jäädytti Hall of Fame -pelaaja Red Kellyn pelinumeron 4.

DET-TOR: DeKeyser tekee jatkoaikamaalin Red Wingsille

Omin sanoin:
Panthersin päävalmentaja Bob Boughner sanoi suoraan, että heillä oli tilaisuutensa, mutta he törmäsivät Juuse Sarokseen. Samaa mieltä oli Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette.
-Hän (Saros) on pelannut kaksi viimeistä otteluaan todella vahvasti, ja se on hienoa. Me tarvitsemme häneltä juuri tuollaista peliä. Sanoisin, että hän on pelannut erinomaisesti yhdeksän viimeisestä kymmenestä ottelustaan, Laviolette kehui.
Hurricanesin Sebastian Aho on neljän ottelun pisteputkessa, jonka aikana hän on koonnut 7 (2+5) tehopistettä. Hän selitti joukkueen vahvan vireen johtuvan siitä, että he ovat valmistautuneet otteluihin huolellisesti.
-Teemme monet pienet yksityiskohdat nyt paljon paremmin kuin aikaisemmin tällä kaudella. Voitot kasvattavat itseluottamusta. Meidän täytyy vain jatkaa samalla tavalla, Aho tuumi.
Flamesin maalivahti Mike Smith oli pettynyt lopputulokseen, kun Capitals porhalsi voittoon viimeisellä minuutilla:
- Se ottaa päähän joka kerta, kun menettää pelin viimeisellä minuutilla. Varsinkin sen jälkeen, kun on ensin noussut tasoihin ja saanut vielä pelin aikaiseksi. Taistelimme hyvin, mutta homma jäi pikkuisen vajaaksi, Smith harmitteli.