mchattrick

Connor McDavidin NHL-uran ensimmäinen hattutemppu oli lauantaikierroksen kohokohta. Kolme suomalaista ylsi kahteen pisteeseen. Tuukka Rask torjui kauden 11:n voittonsa. Chicago Blackhawks nousi Vancouverissa kolmen maalin tappioasemasta tasoihin kolmannessa erässä ja voitti jatkoajalla Marian Hossan maalilla.

Pelatut ottelut ja suomalaiset
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning 0-3
Andrei Vasilevskiy piti nollan toisen kerran peräkkäin venymällä 32 torjuntaan. Lightning otti neljännen peräkkäisen voittonsa. Flyersin puolustaja Shane Gostisbehere palasi kaukaloon oltuaan viltissä torstain Winnipeg-ottelun.
Los Angeles Kings - New Jersey Devils 4-2
Jeff Carter on ottanut ohjat käsiinsä Los Angelesissa Anze Kopitarin jäätyä sivuun neljästä viime ottelusta ylävartalovamman takia. Carter teki maalin ja Petr Budaj torjui 21 kertaa Kingsin kaataessa New Jersey Devilsin, joka on nyt hävinnyt kaksi peräkkäin viiden ottelun mittaisen voittoputkensa jälkeen. Devils on viimeisissä kahdeksassa ottelussa päässyt ylivoimapeliin 25 kertaa, onnistumatta tekemään yhtään maalia.
Boston Bruins - Winnipeg Jets 4-1
NHL:n viime viikon ykköstähti Tuukka Rask joutui torjumaan vain 11 kertaa ottaakseen kauden 11:sta voittonsa. Boston teki maaleistaan kolme ottelun toisessa erässä ja vei laukaukset 38-12. Winnipeg pääsi laukomaan ensimmäisen kerran kohti Raskia, kun ottelua oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia. Bruinsin kahdeksas voitto viimeisistä 11 ottelusta. Patrik Laine pelasi 18.41 ja oli ykkössyöttäjänä Adam Lowryn maaliin.
Ottawa Senators - Florida Panthers 1-4
Jaromir Jagrille kirjattiin maali ja kaksi syöttöpistettä, ja Roberto Luongo torjui kiekon 39 kertaa Ottawassa. Aleksander Barkov sai syöttöpisteen kahteen maaliin ja pelasi 11.47. Jussi Jokinen teki kauden ensimmäisen maalinsa ja pelasi 15.24. Panthersin puolustaja Keith Yandle pelasi 569:nnen peräkkäisen ottelunsa. Hän on aktiivipelaajien teräsmieslistalla kakkosena, Anaheim Ducksin Andrew Cogliano on ykkönen 722 peräkkäisellä ottelulla.

Dallas Stars - Edmonton Oilers 2-5
Connor McDavid teki NHL-uransa ensimmäisen hattutempun, kun Edmonton Oilers katkaisi tappioputkensa viiteen Dallasissa. McDavid oli ennen hattutemppuaan pelannut kymmenen ottelua tekemättä maalia. Hän nousi 22 pisteellään NHL:n pistepörssin kärkeen Mark Scheifelen ja Nikita Kutsherovin kanssa. Cam Talbot torjui voiton pysäyttämällä kiekon 31 kertaa. Dallasin valmentaja Lindy Ruff vaihtoi Kari Lehtosen Antti Niemeen toisen erän alussa, kun Oilers oli päässyt 4-0 johtoon. Jesse Puljujärvi pelasi 14.40, ja sai tililleen ykkössyötöt kahteen McDavidin maaliin. Lauri Korpikoski pelasi 9.15.

Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 2-1 vl
AHL:n pistepörssin kärjestä isoon liigaan nostettu Cal O`Reilly teki voittomaalikisan ainoan täysosuman ja Buffalo katkaisi tappioputkensa kuuteen otteluun. Sabresin maalivahti Anders Nilsson torjui kiekon 46 kertaa varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla, ja pysäytti myös Penguins-pelaajien kolme yritystä voittomaalikisassa. Linjamies Greg Devorski tuomitsi NHL-uransa 1,500:nnen ottelun. Olli Määtän peliaika 19.10, Rasmus Ristolaisen 29.56.
Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 2-1
Montreal Canadiensin otti voiton pelattuaan kolme ottelua peräkkäin voittamatta. Carey Price venyi 31 torjuntaan Canadiensin maalilla. Montrealin kapteeni Max Pacioretty pelasi NHL-uransa 500:nnen ottelun. Canadiens on nyt voittanut vanhimman vastustajansa Maple Leafsin 12 kertaa peräkkäin.
Arizona Coyotes - San Jose Sharks 3-2 JA
Martin Hanzal ohjasi Alex Goligoskin laukauksen maaliin, kun jatkoaikaa oli ehditty pelata 1.16. Mike Smith torjui Arizonan maalilla 43 laukausta, joista 18 kolmannessa erässä. Ottelu oli Coyotesin kolmas peräkkäinen jatkoajalle venynyt peli. Joonas Donskoin peliaika oli 17.12.
St. Louis Blues - Nashville Predators 3-1
Kyle Brodziak ja Vladimir Tarasenko tekivät maalin mieheen kolmannessa erässä ja veivät Bluesin voittoon. Jake Allen otti voiton 30 torjunnalla. Pekka Rinne venyi 31 torjuntaan Nashvillen maalilla. Jori Lehterän peliaika oli 16.08.
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 2-3
Colorado lähti kolmanteen erään 2-0 tappioasemasta, mutta nousi voittoon Nathan MacKinnonin maalilla kymmenen minuuttia ennen loppua. Calvin Pickard venyi 41 torjuntaan Avalanchen maalilla voitossa. Mikko Rantanen avasi Coloradon maalitilin kauden toisella maalillaan ja oli kakkossyöttäjänä toisessa maalissa. Rantasen peliaika 16.08, Mikko Koivun 23.16, Mikael Granlundin 22.26, ja Erik Haulan 15.24.
Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks 3-4 JA
Chicago nousi kolmen maalin tappioasemasta tasoihin ja Marian Hossan maalilla jatkoajalla ajassa 4.04. Jonathan Toewsin luultiin ratkaisseen voiton, kun jatkoaikaa oli pelattu 31 sekuntia, mutta Canucksin valmentaja Willie Desjardins käytti valmentajan haaston, ja tarkistus osoitti maalin olleen paitsion. Hawksin Vinnie Hinostroza teki NHL-uransa ensimmäisen maalin. Scott Darling otti voiton 24 torjunnalla, joista viisi jatkoajalla. Chicago vei kolmannessa erässä laukaukset 17-3.

Illan kolme tähteä
Ykköstähti:
Connor McDavid, Edmonton Oilers.
NHL-uran ensimmäinen hattutemppu, nousi pistepörssin kärkeen.
Kakkostähti:
Jaromir Jagr, Florida Panthers
1+2=3, 15.55.
Kolmostähti:
Vinnie Hinostroza, Chicago Blackhawks
1+2=3, NHL-uran kolme ensimmäistä pistettä hienossa voitossa, 10.10.
- Minulla on kaksi tehtävää. Ensimmäinen on pitää huolta joukkueeni valmistautumisesta ja toinen on valmentaa penkin takana, eikä joukkueeni ollut valmis pelaamaan.
Winnipeg Jetsin valmentaja Paul Maurice antoi itselleen raippaa joukkueen häviöstä.
- Me emme koskaan anna periksi ja tämä oli hieno esimerkki siitä.
Chicago Blackhawksin jatkoaikasankari Marian Hossa.
Poimintoja sunnuntain otteluista
Sunnuntaina on vuorossa viiden ottelun NHL-kierros. Winnipeg Jets matkustaa yhdeksän päivän pelikiertueensa kolmanteen pysähtymispaikkaan Carolinaan. Florida Panthers pelaa Madison Square Gardenissa New York Rangersin vieraana. Kalifornian paikalliskamppailu nähdään Anaheimissa - Los Angeles Kings tulee 40 minuutin bussimatkan päästä vierailulle Honda Centeriin.