Vierasjoukkue New Jersey Devils pyristeli sen minkä pystyi, mutta Tampa Bay Lightning salamoi kotonaan 5-3-voittoon ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon. Isäntien tulivoimainen hyökkäys teki tuhojaan etenkin toisessa erässä, jossa kiekko lyötiin Devilsin nuottaan peräti neljästi.

Avauserä enteili tasaista kamppailua. Molemmilla joukkueilla oli hyvät saumat ottaa toisessa ottelussa kuskin paikka, mutta New Jerseyn Keith Kinkaid ja Tampan Andrei Vasilevski venyivät upeisiin torjuntoihin. Ottelun ensimmäinen maali merkittiin Lightningille. Kiekko pelattiin kauniisti ja näppärästi täyteen vauhtiin päässeelle Brayden Pointille (1+1), joka ohitti laukauksellaan Kinkaidin.
Devils ei isäntien johto-osumasta hätkähtänyt, vaan taisteli ja painoi päälle. Palkinto tuli erän puolivälissä, kun Nico Hischier pääsi maalin edustalla irtokiekkoon kiinni ja iski pelivälineen ohi Vasilevskin.
Toinen erä olikin sitten yhden joukkueen näytöstä. Lightning pääsi kolmesti ylivoimalle ja rankaista niistä kahdesti. Alex Killorn iski kaksi osumaa, ja Tyler Johnson sekä Nikita Kutsherov (1+2) onnistuivat molemmat kertaalleen. Lightningin hyökkääjä Ryan Callahan joutui jättämään taiston kesken ylävartalovamman vuoksi.
- Kun maalejani katsoo jälkeenpäin, niin voi todeta, etteivät ne olleet kovinkaan näyttäviä. Hyvin usein Kutsherov tai Stamkos toimivat ratkaisijoina ylivoimassa. Minun tai (J.T.) Millerin tehtävä on olla maalin edessä. Tällä kertaa olin oikeassa paikassa ja vieläpä oikeaan aikaan, Killorn luonnehti osumiaan.
Toisen erän ryöpytys riitti Devils-maalivahti Kinkaidille, jonka tilalle luisteli Cory Schneider.
- Päätimme, että annamme Corylle nyt torjuntavastuun. Hän teki muutamia erinomaisia torjuntoja ja näytti vakuuttavalta. Se on hyvä signaali tulevia otteluita varten, Devilsin päävalmentaja John Hynes kertoi.
Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen onnistui iskemään maalin toisen erän viimeisillä minuuteilla. Syöttäjiksi merkattiin Andy Greene sekä maalivahti Schneider. Päätöserässä Blake Coleman ohitti vielä Vasilevskin kertaalleen, mutta sen enempää ei vieraille ollut tarjolla. Torjuntoja venäläisvahdille kertyi kuitenkin kiitettävät 41.
- Pelasimme mielestäni hyvän ottelun. Devils on kotijäällään varmasti hankalampi vastustaja, joten meidän täytyy olla valmiina heti avauserässä, Lightningin päävalmentaja Jon Cooper totesi.
Ottelusarja siirtyy seuraavaksi New Jerseyyn, jossa pelataan kolmas ja neljäs ottelu.