laine fi

Kauden toinen NHL-kierros tarjosi reilusti suomalaisonnistumisia, joista kirkkain oli Winnipeg Jetsin Patrik Laineen kolmen tehopisteen ilta. Osaamistaan näyttivät muun muassa Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros ja hyökkääjähankinta Erik Haula sekä Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskinen. Kierroksen ykköstähtenä säihkyi Oilersin hattutemppumies Connor McDavid.

Kierroksen helmi Winnipeg Jets - Calgary Flames 4-3 ja.
Patrik Laine järjesti kaudelleen "patemaisen" alun ja teki kaksi maalia. Lisäksi hän nappasi yhden syöttöpisteen, kun Jets taivutti Flamesin.
Laine kuittasi avauserässä Matthew Tkachukin johtomaalin, mutta Flames karkasi avauserän loppupuolella 3-1 johtoon Johnny Gaudreaun ja Elias Lindholmin (1+1) täysosumilla. Jets esitti toisessa erässä hienon nousun, kun Mark Scheifele ja Kyle Connor (1+2) kirivät joukkueensa tasoihin. Laineelle merkittiin syöttöpiste Connorin maaliin.

WPG-CGY: Laine laukoo ranteella maalin yläkulmaan

Kolmas erä oli maaliton, mutta jatkoajalla Laineen tykki lauloi jälleen. Hän laukoi voittomaalin Neal Pionkin ja tehomies Connorin esityön jälkeen, kun jatkoaikaa oli pelattu 1.18.
Laine pelasi ottelussa 16.20, josta ylivoima-aikaa oli 2.53. Sami Niku pakitteli Jetsin alakerrassa 12.42. Flamesin suomalaispuolustaja Juuso Välimäelle kertyi peliaikaa 14.37.
Kierroksen parhaat suomalaiset
1. Patrik Laine, Winnipeg Jets (2+1=3)
Laine teki kaiken tarvittavan. Hän laukoi tasoitusmaalin, syötti toisen tasoitusmaalin ja iski voittomaalin jatkoajalla.

WPG-CGY: Laine laukoo illan toisen osumansa

1. Juuse Saros, Nashville Predators (29 torjuntaa, 96,7 %)
    Saros antautui avauserässä, mutta oli sen jälkeen kuin muuri ja yksi avaintekijöistä joukkueensa voitolle.
    3. Mikko Koskinen, Edmonton Oilers (38 torjuntaa, 95 %)
    Koskinen käänsi edelliskierroksen Canucks-tappion voitoksi ja pelasi kelpo ottelun.
    Kierroksen kolme tähteä
  1. Connor McDavid, Edmonton Oilers (3+1=4)
    McDavid teki avauserässä pisteet 1+1 ja ratkaisi pelin toisen erän kahdella maalillaan. Kolmannessa riitti johtoaseman suojaaminen.
    2. Semjon Varlamov, New York Islanders (24 torjuntaa, 100 %)
    Varlamov kesti muun muassa Rangersin kaksi toisen erän ylivoimaa ja torjui erässä 12 laukausta. Avauserässä kertyi yhdeksän, ja päätöserän kolme torjuntaa varmistivat nollapelin.
    3. Tomas Hertl, San Jose Sharks (2+1=3)
    Hertl iski alkutahdit avauserän kahdella maalillaan ja nappasi vielä syöttöpisteen kolmannessa erässä, kun Evander Kane tukevoitti Sharksin johdon 3-1:een.
    Kierroksen kommentti
    - Tuukka on yksi liigan parhaista maalivahdeista ja joukkueemme selkäranka, Bruinsin ratkaisija Brad Marchand kehui suomalaismaalivahti Tuukka Raskia.
    Kierroksen muut tulokset
    Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 3-1
    Suomalaismaalivahtien kohtaaminen kääntyi lopulta Predatorsin Juuse Saroksen (29 torjuntaa) eduksi, vaikka Joonas Korpisalon (32 torjuntaa) Blue Jackets johtikin avauserän jälkeen. Erik Haula syötti Predators-debyytissään Luke Kuninin 1-1 maalin. Filip Forsberg ja Calle Järnkrok ratkaisivat pelin päätöserän maaleillaan. Vanhoista Wild-seurakaveruksista Mikko Koivu ei ollut Blue Jacketsin eikä Mikael Granlund Predatorsin kokoonpanossa.

NSH-CBJ: Forsberg osuu tarkalla rannelaukauksella

New Jersey Devils - Boston Bruins 2-3 vl.
Brad Marchand oli Bruinsin voiton takuumies. Hän teki 1-0 maalin, syötti 2-1 maalin ja ratkaisi pelin voittolaukauskilpailussa. Tuukka Rask venyi Bruinsin maalilla 20 torjuntaan.
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 5-2
Oilersin tehonyrkin Connor McDavid (3+1) ja Leon Draisaitl (0+4) iskivät kovasti ja saivat tulitukea Ryan Nugent-Hopkinsilta (2+1). Oilersin Jesse Puljujärvi pelasi 11.18, mutta jäi pisteittä Canucksin Olli Juolevin tavoin.
Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes 0-3
Hurricanes johti Nino Niederreiterin maalilla 1-0 yli 50 peliminuutin ajan, kunnes Ryan Dzingel ja Andrei Svetshnikov kasvattivat johdon kolmeen maaliin. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen kirjauttivat molemmat yhden syöttöpisteen. Hurricanesin Petr Mrazekille riitti nollapeliin vain 14 torjuntaa, mutta Red Wingsin Thomas Greiss urakoi 40 torjuntaa. Red Wingsin Valtteri Filppula pelasi 14.13.
Buffalo Sabres - Washington Capitals 4-6
Sabres nousi vielä päätöserässä kahdesti maalin päähän, mutta Capitalsin Jakub Vranan ja Garnet Hathawayn täysosumat karistivat kotijoukkueen kauemmas. Capitalsin T.J. Oshie juhlisti kauden alkamista pistein 1+2, kun hän oli mukana joukkueensa kolmessa ensimmäisessä maalissa. Sabresin suomalaisalakerrasta Henri Jokiharju (-2) pelasi 14.56, ja Rasmus Ristolainen (+1) kellotti peliajan 22.22.

BUF-WSH: Bäckström vie Capitalsin varhaiseen johtoon

NY Rangers - NY Islanders 0-4
Islanders teki pelin selväksi jo avauserässä ja viimeisteli kolme maalia. Maalivahti Semjon Varlamov ei ollut yllätettävissä, ja kahden maalin mies Anders Lee viimeisteli loppulukemat toisen erän lopulla. Rangersin Kaapo Kakko (-1) pelasi 11.56.
Arizona Coyotes - San Jose Sharks 3-4 vl.
Coyotes kiri tasoihin päätöserässä, ja Phil Kesselin neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä tekemä maali varmisti pisteen. Sharks vei voiton lopulta voittolaukauksilla. Evander Kane (1+2) ja Tomas Hertl (2+1) olivat mukana Sharksin kaikissa varsinaisen peliajan maaleissa.

ARI-SJS: Kane lisää Sharksin johtoa hienolla maalilla

Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks 5-2
Golden Knights ratkaisi päätöserässä, kun Mark Stone (1+1) teki 3-2 maalin avausminuutilla, ja Max Pacioretty osui erän puolivälin jälkeen. Alex Tuch viimeisteli loppulukemat 14 sekuntia ennen loppua tyhjän maaliin. Jani Hakanpää pelasi Ducksin alakerrassa 14.09.
Los Angeles Kings - Minnesota Wild 3-4 ja.
Venäläistulokas Kirill Kaprizov näytti ratkaisukykyään ja teki voittomaalin jatkoajalla. Debyytti oli muutenkin mainio, kun hän syötti varsinaisella peliajalla Jonas Brodinin 1-0 maalin ja Victor Raskin 2-3 kavennuksen.