roundups10

Joonas Korpisalo torjui voiton Columbus Blue Jacketsin ja Antti Raanta New York Rangersin maalilla. Juuse Saroksen torjunnat eivät riittäneet pisteisiin Nashville Predatorsin tolppien välissä. Minnesota Wild hävisi neljännen ottelun peräkkäin.

New York Islanders - Columbus Blue Jackets 2-3 ja.
Joonas Korpisalo torjui 20 kertaa Blue Jacketsin voittaessa Islandersin. Voittomaalin teki jatkoajalla Cam Atkinson, joka venytti Blue Jacketsin voittoputken kolmen ottelun mittaiseksi. Hyökkääjä Lauri Korpikoski ja puolustaja Markus Nutivaara eivät mahtuneet joukkueen kokoonpanoon. Korpisalolle ottelu oli kauden kymmenes NHL:ssä, ja voitto oli hänelle kuudes. Korpisalo hävisi kaksi edellistä otteluaan, mutta Islandersia vastaan nuorukainen oli jälleen voitokkaassa vireessä.

Minnesota Wild - New York Rangers 2-3
Wild hävisi jo neljännen ottelun peräkkäin, kun Rangers haki pisteet 25 kertaa torjuneen Antti Raannan johdolla. Wildin Eric Staal aloitti maalinteon, mutta tämän jälkeen Rangersin Brady Skjei, Oscar Lindberg ja Jimmy Vesey toivat joukkueensa tasoihin ja ohi. Päätöserän alkupuolella Wildin Matt Dumba kavensi, mutta Rangers piti johtoasemansa. Minnesotan suomalaisista Mikael Granlundin plus-miinuslukema oli -3, Mikko Koivun -2 ja Erik Haulan 0. Tappioputken aikana Wild on menettänyt lännen kärkipaikan ja kakkossijakin on uhattuna.

Toronto Maple Leafs - Chicago Blackhawks 1-2 ja.
Chicago kasvatti lännen sarjajohtonsa Wildiin verrattuna jo viiteen pisteeseen, kun Blackhawks kaatoi Ryan Hartmanin jatkoaikamaalilla Toronton. Varsinaisella peliajalla Maple Leafsin johtomaalin teki Auston Matthews ja Blackhawksin tasoituksen John Hayden. Maple Leafsin Leo Komarov pelasi 17.22 jääden pisteittä.

Carolina Hurricanes - Nashville Predators 4-2
Hurricanesin Jeff Skinner maalasi Predators-vahti Juuse Saroksen (33 torjuntaa) selän taakse ensimmäisessä ja toisessa erässä 2-0 ja 3-1-täysosumat. Predators nousi Viktor Arvidssonin ja Filip Forsbergin maaleilla 1-2:een ja 2-3:een, mutta Elias Lindholm teki Sebastian Ahon syötöstä alivoimalla tyhjään maaliin 4-2-loppulukemat. Ahon plus-miinuslukema oli +2 ja pisteittä jääneen Teuvo Teräväisen +1. Aho on koonnut kauden 69 ottelussa 40 (20+20) tehopistettä.
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 1-2
Ducksin Ryan Getzlaf syötti ottelun ensimmäisellä minuutilla Patrick Eavesin tekemän avausmaalin, ja Getzlafin tehopiste oli 800. hänen NHL-urallaan. Logan Couture tasoitti avauserän lopussa, mutta Jakob Silfverberg vei toisessa erässä Ducksin jälleen johtoon. Silfverbergin maali jäi lopulta voitto-osumaksi. Ducksin Sami Vatanen ja Sharksin Joonas Donskoi jäivät pisteittä.

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 3-4 vl.
Canadiensin Artturi Lehkonen syötti kolmannessa erässä Phillip Danaultin tekemän 2-2-tasoituksen. Brendan Gallagher vei puolen minuutin kuluttua Canadiensin johtoon, mutta Senatorsin Erik Karlsson kuittasi johdon erän loppupuolella. Ottelu eteni lopulta voittolaukauskilpailuun, jossa Senators jäi maaleitta ja Canadiensilta onnistuivat Paul Byron sekä Aleksandr Radulov. Jyrki Jokipakka ei mahtunut Senatorsin kokoonpanoon.
Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 3-5
T.J. Oshie teki Capitalsin ensimmäisen, toisen ja viidennen maalin, kun joukkue saavutti sadan pisteen rajan ja varmisti ensimmäisenä joukkueensa paikkansa pudotuspeleihin. Oshien lisäksi tehokkaassa vireessä oli myös neljä syöttöpistettä kerännyt Nicklas Bäckström. Tampa Bayn tehomies oli kaksi maalia viimeistellyt Nikita Kutsherov.

Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 5-1
Tomas Tatar saalisti pisteet 2+1, kun Red Wings kukisti Avalanchen. Tatar teki Red Wingsin 2-1 ja 3-1-maalit ja syötti lisäksi joukkueen neljännen täysosuman. Red Wingsille voitto oli toinen peräkkäinen, ja joukkue on idän sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Avalanche on lännen viimeinen. Mikko Rantanen pelasi Avalanchen hyökkäyksessä 15.22, mutta ei päässyt pisteille.

Arizona Coyotes - St. Louis Blues 0-3
Maalivahti Jake Allen oli St. Louisin parhaimmistoa, kun Blues nollasi Coyotesin. Kahdeksasta viimeisimmästä ottelustaan seitsemän voittaneen Bluesin maalintekijät olivat Alex Pietrangelo, Scottie Upshall ja David Perron.
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 2-0
Connor McDavid sekä Mark Letestu vastasivat Edmontonin maaleista ja maalivahti Cam Talbot torjui 33 kertaa Oilersin nollatessa Canucksin. Iiro Pakarinen ei mahtunut Oilersin kokoonpanoon. Canucksin Markus Granlund pelasi joukkueensa hyökkääjistä isoimmat peliminuutit 21.21 ja jäi pakkaselle yhden takaiskumaalin verran.