Kings ss

Los Angeles Kings ylsi tiukan taistelun jälkeen 3-1 voittoon lauantaina Colorado Avalanchea vastaan pelatussa Stadium Series -ulkoilmaottelussa. Ottelun hahmoksi nousi Kingsin Tyler Toffoli, joka takoi hattutempun.
- Hän on ammattilainen. Oli hienoa nähdä, kun hän teki historiaa. Olen ylpeä siitä, kun saan kutsua häntä hyväksi ystäväkseni, ylisti Kingsin Alec Martinez.

Colorado Springsin Falcon Stadiumilla käyty kamppailu väännettiin poikkeuksellisissa olosuhteissa, sillä ulkoilmaottelu pelattiin korkeammalla kuin koskaan aiemmin. Vähäisestä maalimäärästä huolimatta joukkueet tarjoilivat yleisölle laadukkaan ja viihdyttävän kiekkomatsin.
Avalanche aloitti ottelun vahvasti, mutta Kingsin maalilla pelannut Jonathan Quick piti joukkuettaan pystyssä. Quick pysäytti avauserässä peräti 15 laukausta. Maalivahdin venyminen palkittiin, kun Toffoli vei joukkueen johtoon Alex Iafallon ja Joakim Ryanin alustuksesta ajassa 14.01.
- Olimme avauserässä hyviä. Karvasimme laadukkaasti ja iskimme terävästi vastaan, mutta emme hyödyntäneet paikkojamme. Se on tietysti turhauttavaa, pohti Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar.
Ottelun toinen erä noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin avauserä. Avalanche laukoi kiekkoa ahkerasti maalille, mutta Kingsin hyvä viisikkopuolustus ja maalivahtipeli pitivät ottelun tasaisena. Jared Bednarin suojattien taistelu tuotti kuitenkin tulosta, kun Samuel Girard laukoi pelin tasoihin aivan toisen erän viimeisillä hetkillä.

Stadium Dramatico

Avalanche oli karata ottelussa heti tasoituksen jälkeen johtoon, kun Cale Makar kilautti kiekon ylärimaan komean yksilösuorituksen jälkeen. Ottelun kolmanteen erään lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta 1-1.
- Meidän olisi pitänyt olla tehokkaampia paikoissamme. Saimme yleisöstä hyvin energiaa, mutta on tietysti raskasta hävitä tällä tavalla, harmitteli Avalanchen Nathan MacKinnon.
Kings aloitti kolmannen erän terävästi. Joukkue loi hyvän maalipaikan jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Austin Wagner punnersi läpiajoon ja laukoi kiekon tolppaan. Avalanchen maalivahti Philipp Grubauer joutui jättämään ottelun kesken loukkaannuttuaan jälkitilanteessa, ja hänen tilalleen luisteli Pavel Francouz.
Avalanche otti kolmannen erän sen jälkeen haltuunsa. Kova paineistus tuotti lopulta ylivoimamahdollisuuden, joka kuitenkin kariutui nopeasti Andre Burakovskyn rangaistukseen. Päätöserä aaltoili viihdyttävästi päästä päähän, mutta loistavat maalivahdit pitivät pelin tasalukemissa.
Ottelun ratkaisua saatiin odotella aina kolmannen erän viimeiselle minuutille asti. Siellä esiin nousi Kingsin Toffoli, joka iski 50 sekunnin sisään kaksi rysää ja täydensi samalla hattutemppunsa.
Los Angeles saa kiittää voitosta myös Quickia, joka pysäytti 32 laukausta. Voitto oli Läntisen konferenssin viimeisellä sijalla majailevalle Kingsille toinen peräkkäinen.
- Olen pelannut monta ulkoilmaottelua, mutta tämä oli kokonaisuutena todella upea tapahtuma, kehui Kingsin Jeff Carter.
- Tunnelma oli upea ja olosuhteet mahtavat. Tietysti voitto auttaa asiaa, mutta tämän kokemuksen muistaa varmasti, säesti Anze Kopitar.
Avalanchen Mikko Rantanen kellotti ottelussa peliaikaa lähes 19 minuuttia ja alusti joukkueensa ainoan osuman. Rantasen joukkuetoveri Joonas Donskoi pelasi myös lähes 16 minuuttia, mutta jäi matsissa ilman tehopisteitä.
- Oli huikea kokemus. Fanit pitivät kovaa mekkalaa, ja oli kiva pelata ulkona. Ei ollut liian kylmä ja jäällä sai hyvin happea. Tietysti tappio turhauttaa etenkin viimeisellä minuutilla, niputti Rantanen.