Hasek TDIH

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 31.12.
1988: Mario Lemieux järjesti show'n, jollaista NHL-kaukaloissa ei oltu kuunaan nähty.
Lemieux'sta tuli ensimmäinen NHL-pelaaja, joka on tehnyt maalin viidellä eri tavalla samassa ottelussa. Civic Arenan 16 025 hengen yleisö sai seurata, kun Super-Mario iski maalin tasakentällisin, ylivoimalla, alivoimalla, rankkarista ja vielä tyhjään maaliinkin. Lemieux johdatti viidellä maalillaan Pittsburgh Penguinsin 8-6 voittoon New Jersey Devilsistä.

Avauserässä Mario osui tasakentällisin, ylivoimalla sekä alivoimalla. Rangaistuslaukaus löysi verkon perille toisen erän puolessavälissä. Viidennen maalinsa Lemieux laukoi tyhjiin päätöserässä, kun peliaikaa oli jäljellä enää vaivainen sekunti.
Lisäksi Lemieux alusti Pittsburghin muut kolme maalia, joten hän vietti vaatimattomasti kahdeksan tehopisteen iltaa.
MUITA MERKKIPAALUJA
1975: Montreal Canadiens ja Neuvostoliiton Puna-armeijan joukkue kävivät Montrealin Forumissa mittelön, jota monet pitävät kaikkien aikojen jääkiekko-otteluna. Peli päättyi tasan 3-3.
Steve Shutt ja Yvon Lambert veivät Canadiensin 2-0 johtoon ensimmäisessä erässä. Boris Mihailov iski kavennuksen heti toisen erän alkuun. Montrealin Yvan Cournoyer kasvatti johdon 3-1:een toisen erän puolessavälissä, mutta Valeri Harlamov kavensi vielä samassa erässä ja Boris Aleksandrov (kokoonpanon nuorin pelaaja) toi Puna-armeijan tasoihin kolmannen erän alkupuolella. Maalivahti Vladislav Tretjak venyi päätöserässä 16 laukauksen tielle ja piti joukkueensa tasalukemissa. Montreal voitti ottelun laukaukset 38-13.
1997: Dominik Hasek torjui 36 kertaa, kun Buffalo Sabres voitti Ottawa Senatorsin Marine Midland Arenassa maalein 3-0. Nollapeli oli Hasekille joulukuun kuudes ja NHL-uran 27. Edellinen veskari, joka piti maalinsa puhtaana kuusi kertaa saman kuukauden aikana, oli George Hainsworth kaudella 1928-29.
2003: Maksim Afinogenov teki NHL-uransa ensimmäisen ja Miroslav Satan uransa viidennen hattutempun, kun Buffalo voitti vierasjoukkue Washington Capitalsin maalein 7-1. Kyseessä oli ensimmäinen kerta 11 vuoteen, kun kaksi Sabres-pelaajaa ylsi hattutemppuun samassa ottelussa.