KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 25.5.
1994: Mark Messier lupasi ennen Itäisen konferenssin kuudetta finaalia, että New York Rangers kukistaisi New Jersey Devilsin. Messier oli todellakin sanansa mittainen mies, sillä hän iski hattutempun ja johdatti Rangersin 4-2 vierasvoittoon.
- Me voitamme tänään, Messier totesi toimittajille, kun Rangers oli tappiolla paras seitsemästä -sarjassa voitoin 2-3. Messierin kommentti levisi oitis lehtien etusivuille.

Rangers oli toisen erän loppupuolella tappiolla 0-2, mutta Messier pohjusti ennen erätaukoa maalipaikan Aleksei Kovaleville, joka kavensi tilanteeksi 1-2. Kolmannen erän alussa Messier tasoitti pelin ja laukoi sitten Rangersin 3-2 johtoon, kun erää oli jäljellä 7.48. Hän kruunasi iltansa viimeistelemällä hattutemppunsa toisesta kenttäpäädystä lähteneellä laukauksella tyhjään maaliin.
- Lupaus voitosta oli mielestäni hyvä tapa osoittaa joukkuetovereilleni, että uskoin mahdollisuuksiimme. Olimme ottaneet runkosarjassa Devilsistä kuusi voittoa, joista kolme tuli heidän kotihallissaan, Messier kertoi.
MUITA MERKKIPAALUJA
1978: Montreal Canadiens voitti Stanley Cupin jo kolmannella peräkkäisellä kaudella päihitettyään Boston Bruinsin kuudennessa loppuottelussa lukemin 4-1. Bruinsin puolustaja Brad Park antoi loppuunmyydyn Boston Gardenin yleisölle toivoa tehtyään ottelun avausmaalin ylivoimalla ajassa 4.05. Steve Shutt ja Mario Tremblay kuitenkin iskivät kaksi maalia reilun kahden minuutin sisään ja veivät Montrealin 2-1 johtoon. Tremblay ja Rejean Houle osuivat vielä päätöserässä, joten lopputulos kirjattiin 4-1. Canadiensin maalivahti Ken Dryden torjui ottelussa 15 kertaa. Montrealin puolustaja Larry Robinson sai pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon, Conn Smythe Trophyn.
1985:Wayne Gretzky iski avauserässä hattutempun, kun Edmonton Oilers voitti Philadelphia Flyersin Northlands Coliseumissa pelatussa kolmannessa cup-finaalissa 4-3. Puolustaja Paul Coffey syötti kaikki Gretzkyn kolme maalia sekä Mike Krushelnyskin toisessa erässä tekemän ylivoimaosuman, joka jäi ottelun voittomaaliksi. Flyersin Mark Howe ja Brian Propp tekivät kavennusosumat vielä kolmannen erän jälkipuoliskolla, mutta kiri ei riittänyt. Ottelussa 27 kertaa torjunut Grant Fuhr auttoi Oilersin 2-1 johtoon ottelusarjassa.
1989:Lanny McDonald lopetti peliuransa Stanley Cup -mestarina, kun Calgary Flames otti Canadiensista 4-2 vierasvoiton kuudennessa loppuottelussa ja vei mestaruuden. McDonald laukoi Flamesin 2-1 johtoon, kun toista erää oli pelattu 4.24. Doug Gilmour osui päätöserässä kahdesti ja varmisti Flamesille seuran historian ensimmäisen mestaruuden. Kyseessä oli ensimmäinen kerta vuoden 1926 jälkeen (jolloin Stanley Cup siirtyi jaettavaksi pelkästään NHL-joukkueille), kun Canadiens hävisi finaalisarjan viimeisen ottelun kotonaan.

1991: Pittsburgh Penguins kirjoitti ison huutomerkin seuran historian ensimmäisen mestaruuden perään rökittämällä Minnesota North Starsin Met Centerissä pelatussa kuudennessa cup-finaalissa peräti 8-0. Mario Lemieux oli Penguinsin tehomies pistein 1+3. Pittsburghin maalivahti Tom Barrasso torjui 39 kertaa ja pelasi uransa ensimmäisen playoff-nollapelin. Lemieux pokkasi Conn Smythe Trophyn pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana tehtyään 23 otteluun 16 maalia ja 44 pistettä.
1998:Bill Clintonista tuli historian ensimmäinen istuva USA:n presidentti, joka on seurannut NHL-ottelua paikan päällä. Clinton oli katsomassa MCI Centerissä pelattua Washington Capitalsin ja Buffalo Sabresin välistä Itäisen konferenssin toista finaalia, jonka Capitals voitti lopulta jatkoerässä lukemin 3-2.