kakko bench celly

Suomi kukisti lauantaina pelatussa MM-kisojen toisessa ottelussaan Slovakian maalein 4-2 ja jatkaa turnauksessa puhtaalla pelillä. Leijonien sankarina hääri Kanadaa vastaan pelatun avausottelun tavoin Kaapo Kakko, joka teki tällä kertaa kolme maalia. Leijonien 18-vuotias superlupaus on takonut ensimmäisessä miesten MM-turnauksessaan jo viisi osumaa.

• Tiedettiin, että tällainen peli tulee. Taistelupeli ja varmaan maalin peli. Oltiin sitkeitä ja taisteltiin. Ei se niin kaunista ollut. Kaksi peliä on voitettu viimeisessä erässä kotiin. Ollaan tyytyväisiä siihen, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen tiivisti MTV3:n haastattelussa.
    - Ei meillä muuta saumaa ole pärjätä näissä kinkereissä kuin painaa neljällä täydellä viisikolla, että jaksetaan painaa. Se on meidän ase nyt ja tulevaisuudessa, Jalonen jatkoi.
    Yllätysvalmiiksi tiedetty Slovakia säikäytti avauserässä, kun Erik Cernak viimeisteli ottelun ensimmäisen osuman, kun avauserää oli takana reilut kymmenen minuuttia. Maali syntyi pari sekuntia sen jälkeen kun Atte Ohtamaa oli päässyt jäähyaitiosta.
    Suomi toipui nopeasti ja hyödynsi ylivoimansa. Puolustaja Petteri Lindbohm iski kiekon verkkoon lähietäisyydeltä Veli-Matti Savinaisen ja Toni Rajalan esityön jälkeen. Kaapo Kakko tälläsi Leijonat kaukaa 2-1 johtoon alle kaksi minuuttia Lindbohmin tasoituksen jälkeen. Kakon turnauksen kolmannen maalin syöttäjät olivat Niko Mikkola ja Sakari Manninen.
    More information
    Toisessa erässä Suomi kesti kaksi peräkkäistä alivoimaa, mutta ei pystynyt hyödyntämään omaakaan ylivoimaansa. Viimeisellä minuutilla Ladislav Nagyn sutaisu nuoli maaliviivaa, ja puolustaja Martin Marincin iski kiekon verkkoon ohi Suomen maalivahti Kevin Lankisen. Täysosuma tarkastettiin videolta. Lisäksi päävalmentaja Jalonen käytti haasto-oikeutensa, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa maalivahdin häirintää.
    Kolmannen erän alkupuolella peli oli usean minuutin ajan keskeytettynä, koska kaukalon laita ja pleksi olivat rikki. Korjaustoimenpiteiden jälkeen peli pääsi jatkumaan, ja Slovakia loi ajoittain hyviä tilanteita Lankisen (23 torjuntaa) vartioimalle Leijonien maalille.
    - Kiekon kanssa oli välillä sähläämistä. Tunne vie välillä järkeä. Kuitenkin yleisesti pystytään paikkaamaan pikkuvirheet. Toisessa erässä trappi oli surkeaa, mutta pystyttiin parantamaan kolmanteen erään, Jalonen sanoi.
    Kakko otti ohjat käsiinsä erän puolivälissä, kun hän peippaili kulmasta maalille ja vei Suomen takaisin johtoon. Kun Slovakia haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, Kakko viimeisteli hattutemppunsa tyhjään maaliin. Mikkola ja Manninen kartuttivat vielä pistetilejään alustamalla vuorotellen Kakon päätöserän maalit.
    - Kaapon huikea yksilösuoritus tuossa voittomaalissa oli aika ennennäkemätöntä. Paranee vain joka päivä ja tulee uusia piirteitä. On aika pysäyttämätön. Viisi maalia kahteen peliin. Tyydyttävä plus, Jalonen antoi arvosanan Kakolle.

Suomen A-lohkon lauantain muissa otteluissa Tanska kukisti Ranskan voittolaukauksilla 5-4 ja Saksa Ison-Britannian 3-1. B-lohkossa Sveitsi höykytti Italian 9-0 ja Latvia Itävallan 5-2. Sveitsi pommitti Italian maalia peräti 61 laukauksella. Kevin Fiala herkutteli pisteet 3+1, Vincent Praplan 1+2 ja Nico Hischier 1+2. Latvian Rudolfs Balcers oli huimalla pelipäällä ja keräsi 1+3 tehopistettä. B-lohkon myöhäisottelussa Tshekki päihitti Norjan 7-2. Tshekin Filip Hronek ja Michael Frolik nakuttivat pisteet 2+1.
Suomella on sunnuntaina edessä välipäivä. Maanantaina Leijonat kohtaa Yhdysvallat, joka on pelannut vasta yhden ottelun. Slovakialle perjantaina 1-4 tappion kärsineet yhdysvaltalaiset kohtaavat sunnuntaina Ranskan.