Toronton Nazem Kadrille kolmen ottelun pelikielto

NHL:n pelaajaturvallisuusosasto on langettanut Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Nazem Kadrille kolmen ottelun pelikiellon laitataklauksesta.

Kadri taklasi sääntöjenvastaisesti Boston Bruinsin hyökkääjä Tommy Wingelsiä torstaina pelatussa Itäisen konferenssin ensimmäisen playoff-kierroksen ottelussa.
Kadri ei saa pelata lauantaina, kun Maple Leafs ja Bruins kohtaavat toisen kerran. Toronto hävisi pudotuspelisarjan ensimmäisen ottelun lukemin 1-5.
- Kavereita joutuu sivuun kauden varrella koko ajan. Meidän on keskityttävä vain pelaamiseen, totesi Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock.
Laitataklaus tapahtui ottelun kolmannessa erässä ajassa 8.14, ja Kadri sai sen seurauksena viiden minuutin jäähyn ja pelirangaistuksen. Wingels loukkaantui ja joutui jättämään ottelun kesken. Hänen vammansa laadusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.
Kadri oli runkosarjassa 32 osumallaan Maple Leafsin kolmanneksi tehokkain maalintekijä James van Riemsdykin (36) ja Auston Matthewsin (34) jälkeen. Hän voi palata kaukaloon ensi viikon lauantaina ottelusarjan viidennessä pelissä, jos sellainen pelataan. Jatkopaikka irtoaa neljällä voitolla.
Kun Maple Leafs harjoitteli perjantaina, Patrick Marleau pelasi kakkosketjun keskellä vierellään Mitchell Marner. Zach Hyman otti Kadrin paikan.
- Olen tottunut vaihtamaan pelipaikkaa. Onhan tämä hieman erilaista, mutta homman pitäisi kyllä toimia, Marleau kommentoi keskushyökkääjänä pelaamista.
Tulokashyökkääjä Andreas Johnsonin odotetaan tekevän playoff-debyyttinsä Hymanin paikalla nelosketjussa Tomas Plekanecin ja Kasperi Kapasen rinnalla.
Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy kertoi, että mikäli Wingels ja Riley Nash eivät ole pelikunnossa toisessa ottelussa, Ryan Donato ja Brian Gionta saattavat nousta kokoonpanoon.
Kadri on saanut aiemmin runkosarjassa pelikieltoa kolme kertaa yhteensä 11 ottelun verran.