Bozakin jatkoerämaali venytti sarjan kuutospeliin

Colorado Avalanche ei onnistunut keskiviikkona hyödyntämään ensimmäistä ottelupalloaan kotiyleisönsä edessä, vaan toisen playoff-kierroksen sarjan viidennestä ottelusta oli tuloksena 4-5 jatkoaikatappio St. Louis Bluesille. Avalanche johtaa sarjaa nyt voitoin 3-2.

Sarjan katkaisupelit ovat pudotuspeleissä tyypilliseen tapaan johtavalle joukkueelle haastavia ja vaativat lähes poikkeuksetta hyvän suorituksen lisäksi myös ripauksen onnea.
Keskiviikkona Jared Bednarin luotsaama Avalanche näytti avauserän jälkeen marssivan vastustamattomasti konferenssifinaaleihin. Isännät menivät ensimmäiselle erätauolle vakuuttavassa 2-0 johdossa hyökkääjä Nathan MacKinnonin osuttua kahdesti.

Duunarijoukkueen mainetta kantava Blues ei kuitenkaan antanut periksi. Nuottipaidat ovat väläytelleet ottelusarjan aikana sisukkuuttaan ja sitä, että ryhmästä löytyy tarvittaessa työkaluja käsitellä tukaliakin tilanteita.
Craig Beruben miehistöltä vaadittiin sarjan viidennessä kamppailussa juuri sitä sitkeyttä, joka vei joukkueen Stanley Cup -voittoon asti 2019. Avalanche ehti johtaa kamppailua toisessa erässä jo 3-0, kunnes Blues sai juonen päästä kiinni. Venäläislaituri Vladimir Tarasenkon (1+1) erän loppuvaiheilla viimeistelemä 3-1 kavennusosuma käynnisti Bluesin nousun.
Päätöserässä Robert Thomas ja Jordan Kyrou nostivat Bluesin jo tasoihin Avalanchen kanssa, mutta sitten MacKinnon taituroi upean soolomaalin ja vei kotijoukkueen jälleen johtoon. St. Louis pakotti pelin kuitenkin ylitöiden puolelle, kun Thomas iski tasoituksen varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Jatkoerää ehdittiin pelata hieman yli kolme ja puoli minuuttia, kun Tyler Bozak täräytti ratkaisun ja hiljensi denveriläisyleisön. Bozakin laukoma kiekko tuli ruuhkan takaa, eikä Avalanchen veräjää vartioineella Darcy Kuemperilla ollut mitään mahdollisuutta nähdä sitä.
- Hieno fiilis luonnollisesti. Tämä ryhmä näytti jälleen sitkeytensä ja taistelutahtonsa. Emme todellakaan halunneet kauden päättyvän tässä vaiheessa, vaan teimme hurjasti töitä tämän eteen. Saimme ottelun loppuhetkillä tärkeän tasoituksen, ja sain olla tällä kertaa se ratkaisumaalin tekijä, näiden playoffien toisen osumansa iskenyt Bozak kiteytti ottelun jälkeen.
- Yritin vain toimittaa kiekkoa maalille. Tiesin, että jatkoerissä kaikki ruuhkan läpi maalille päätyvät kiekot voivat olla vaarallisia. Onneksi se meni tällä kertaa perille asti. Tunne oli upea, hän jatkoi.
- Meillä ei ollut mitään hävittävää, vaan löimme kaiken likoon. Se oli meidän mentaliteettinamme tänään, ja se toimi, kahdesti ottelussa osunut Thomas lisäsi.

COL-STL: Bozak laukoo kiekon maaliin jatkoerässä

Husso piti pintansa tärkeillä hetkillä
Yksi vieraiden viidennen ottelun sankareista Bozakin ja Thomasin ohella oli maalivahti Ville Husso, joka venyi ratkaisevilla hetkillä huippupelastuksiin. Kun sarjan kolmospelissä polvensa loukannut ykkösvahti Jordan Binnington joutuu olemaan toistaiseksi sivussa, on Husso noussut todella tärkeään rooliin.
Hussolle kirjattiin ottelussa komeat 30 torjuntaa, joista valtaosa (16) tuli avauserässä. Hänen paraatipelastuksiinsa lukeutui esimerkiksi ensimmäisen erän tilanne, jossa Avalanchen puolustaja Josh Manson pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimahyökkäyksessä. Husso onnistui kuitenkin venyttämään patjansa kiekon tielle.
Bluesin ja Avalanchen välinen sarja jatkuu perjantaina St. Louisissa kuudennella ottelulla. Kotijoukkue Blues on myös tuolloin selkä seinää vasten ja tarvitsee voiton jatkaakseen kauttaan. Päävalmentaja Berube uskoo, että ryhmästä löytyy maalinteon lisäksi myös henkistä kovuutta, jota tarvitaan, jotta ratkaisu siirtyisi seitsemänteen koitokseen.
- Joukkueessamme on johtavia pelaajia, jotka ovat olleet näissä tilanteissa aiemminkin. Pyrimme toteuttamaan pelisysteemiämme ja pysymään perusasioissa, Berube kommentoi.