Hurricanes siirsi ratkaisun seitsemänteen peliin

Carolina Hurricanes on laittanut Washington Capitalsin yllättävän tiukille pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Capitals olisi voinut katkaista sarjan maanantain kuudennessa ottelussa, kun se johti sarjaa otteluvoitoin 3-2, mutta Hurricanes venyi voittoon maalein 5-2 ja taisteli sarjan seitsemänteen otteluun.

• En tiedä, mitä tapahtui. Minusta aloitimme ottelun hyvin, mutta sen jälkeen vain romahdimme, enkä tiedä miksi. Nyt sillä ei tosin ole mitään väliä, koska peli on ohi ja kaikki ratkeaa seuraavassa ottelussa. Meidän täytyy nyt pistää siinä parastamme, totesi Capitalsin maalivahti Braden Holtby.
    Vierasjoukkue Capitals aloitti ottelun vahvasti ja pääsi ensimmäiselle erätauolle 2-1 johdossa, kun Brett Connolly ja Aleksandr Ovetshkin onnistuivat maalinteossa. Monen joukkueen selkäranka olisi taipunut varmasti siinä vaiheessa, mutta Hurricanesin ei.
    [Lue ottelusarjan WSH-CAR kaikki jutut täältä]
    Teuvo Teräväinen tasoitti ottelun heti toisen erän alkuminuuteilla Sebastian Ahon syötöstä. Sen jälkeen ottelu jatkui rikkonaisena ja maalittomana aina päätöserään saakka, jossa Hurricanes osoitti jälleen henkisen vahvuutensa.
    Ensiksi esiin nousi kokenut Jordan Staal, joka vei kotijoukkueen 3-2 johtoon. Ovetshkin tasoitti ottelun päätöserän puolivälissä, mutta hänen maalinsa hylättiin maalivahdin häirinnän takia. Capitals haastoi tilanteen, mutta tuomio pysyi.
    - Emme pelanneet riittävän hyvin voittaaksemme, mutta pääsimme kuitenkin tasatilanteesta päätöserään. Kun he menivät 4-2 johtoon, aloimme saada epätoivon vimmaa peliimme, mutta liian myöhään. He ovat hyvä joukkue ja pelaavat aggressiivista jääkiekkoa. Meidän täytyy hyödyntää kotikaukalo seiskapelissä, pohti Capitalsin Nicklas Bäckström.
    Hurricanesin kapteeni Justin Williams onnistui maalinteossa kolmannen erän puolivälin jälkeen ja lisäsi joukkueensa johdon jo kahteen maaliin. Capitals yritti kaventaa ottelua ilman maalivahtia, mutta Dougie Hamilton viimeisteli loppulukemat tyhjään rysään reilut kolme minuuttia ennen loppusummeria.

CAR-WSH: Aho ja Teräväinen juonivat tasoituksen

• Vastasimme huutoon. Sanoin jo ennen sarjan alkua, että jos he aikovat pudottaa meidät, emme aio päästää heitä helpolla, puuskahti Williams.
    Ottelun muista suomalaisista Hurricanesin Saku Mäenalanen kellotti minuutit 10.50, laukoi kahdesti vastustajan maalia kohti ja taklasi kolme kertaa.
    Sarjan seitsemäs ottelu pelataan Washingtonissa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa.