Skinner Hurricanes Panthers

Suomalaispelaajat iskivät alkutahdit Florida Panthersin ja Carolina Hurricanesin välisessä ottelussa. Voiton vei lopulta Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Hurricanes. Minnesota Wild katkaisi viiden ottelun tappioputkensa.

Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3-4
Panthersin Aleksander Barkov teki avausmaalin jo pelin toisella minuutilla, mutta Hurricanesin Teuvo Teräväinen tasoitti pian Sebastian Ahon syötöstä. Jussi Jokinen nappasi syöttöpisteen Panthersin siirtyessä uudestaan johtoon Reilly Smithin maalilla. Aho oli kuitenkin jälleen avainroolissa, kun Hurricanes kiri tasoihin. Suomalaishyökkääjä iski kauden 21. maalinsa.
Florida karkasi vielä kolmannen kerran, ja seuraava Hurricanesin sankari oli Jeff Skinner. Hän teki 3-3-tasoituksen toisen erän alussa ja päätöserän loppupuolella 4-3-voittomaalin. Ennen tiistain kierrosta joukkueet olivat tasapisteissä, mutta nyt Hurricanes karkasi kahden pisteen päähän. Matkaa pudotuspelipaikkaan on kuusi pistettä.
Minnesota Wild - San Jose Sharks 3-2
Wild katkaisi viiden ottelun tappioputkensa eikä päästänyt Sharksia nousemaan ohitseen lännen sarjataulukossa. Ottelun toisen erän lopussa koettiin hämmästyttävä maalisuma. Sharksin David Schlemko teki 1-1-tasoituksen ajassa 37.57, ja ajassa 39.00 peli oli 3-2 Wildille. Schlemkon maalin jälkeen Martin Hanzal ja Charlie Coyle tekivät Wildille 2-1 ja 3-1-maalit, mutta Patrick Marleau pääsi heti perään kaventamaan. Päätöserä oli maaliton. Wildin suomalaiset Mikko Koivu, Mikael Granlund ja Erik Haula sekä Sharksin Joonas Donskoi jäivät pisteittä.
Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers 3-2
Jetsin Patrik Laine ja Joel Armia sekä Flyersin Valtteri Filppula eivät päässeet pisteille, kun Jets päihitti Flyersin. Blake Wheeler (1+2) ja Mark Scheifele (1+2) veivät päätöserässä Jetsin 3-1-johtoon. Flyersin Matt Read kavensi vain kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, mutta pisteet jäivät Winnipegiin.
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 1-2 ja.
Artturi Lehkonen teki Canadiensin 1-1-tasoituksen, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Jatkoajalla Red Wings kuitenkin vei voiton Anthony Manthan maalilla. Canadiensin johto Atlantic-divisioonassa kaventui Ottawa Senatorsiin verrattuna kolmeen pisteeseen.

Boston Bruins - Ottawa Senators 2-3
Kyle Turris oli Senatorsin ratkaisija, kun joukkue kasvatti idän sarjataulukossa eronsa Bruinsiin kuuteen pisteeseen. Turris teki toisessa erässä ylivoimalla 2-1-johtomaalin, mutta Bruinsin Torey Krug kuittasi tämän päätöserän alussa. Vajaat neljä minuuttia myöhemmin Turris teki ottelun toisen maalinsa ja ottelun voitto-osuman Bruinsin Tuukka Raskin (19 torjuntaa) selän taakse. Puolustaja Jyrki Jokipakka ei ollut Senatorsin kokoonpanossa.

Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 1-3
Sidney Crosbyn avauserässä tekemä 1-0-maali säilyi ottelun ainoana päätöserän alkupuolelle saakka. Sabresin Sam Reinhart tasoitti, mutta Penguins karkasi lopulta voittoon Nick Boninon ja Conor Shearyn täysosumilla. Sabresin Rasmus Ristolaiselle tuomittiin avauserässä viiden minuutin rangaistus ja pelirangaistus, kun hän taklasi Penguinsin Jake Guentzelia.
New Jersey Devils - New York Rangers 3-2 ja.
Devils otti vasta toisen voittonsa kymmeneen viimeiseen otteluun. Joseph Blandisi iski voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelaamatta vajaa minuutti. Antti Raanta torjui Rangersin maalilla 26 kertaa, mutta Devilsin Cory Schneiderille kertyi peräti 38 torjuntaa.

Washington Capitals - Calgary Flames 4-2
Capitals katkaisi Flames-maalivahti Brian Elliottin 11 ottelun voittoputken. Capitalsin maalintekijöinä kunnostautuivat Jevgeni Kuznetsov, T.J. Oshie, Kevin Shattenkirk ja Aleksandr Ovetshkin. Flamesin 1-1-tasoituksen viimeisteli Sean Monahan ja 2-3-kavennuksen Troy Brouwer.
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 2-4
Avalanchen Mikko Rantanen ei päässyt pisteille ottelussa Bluesia vastaan. Avalanche teki ottelun avausmaalin, mutta tämän jälkeen Blues nousi tasoihin ja karkasi Patrik Berglundin, Magnus Pääjärven ja Jaden Schwartzin maaleilla. Avalanchen Mark Barberio kavensi vielä kerran, mutta Berglund viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks 4-5 ja.
Blackhawks kiri päätöserässä tasoihin Marian Hossan, Richard Panikin ja Ryan Hartmanin maaleilla, mutta jatkoajalla voiton vei Canucks. Daniel Sedin viimeisteli voittomaalin, kun jatkoaikaa oli takana reilut kaksi minuuttia. Canucksilta puuttui riveistään käsivamman takia loppukauden pelit menettävä Markus Granlund.

Tampa Bay Lightning - Arizona Coyotes 3-5
Tampa Bayn piti ottaa Coyotesia vastaan niin sanotut varmat pisteet ja parantaa asemiaan taistelussa pudotuspelipaikoista. Lännen toiseksi viimeisenä majaileva Coyotes kuitenkin voitti. Oliver Ekman-Larsson tasoitti 3-3:een päätöserän alkupuolella, Radim Vrbata teki heti perään 4-3-maalin ja erän lopussa Connor Murphy viimeisteli loppulukemat alivoimalla.