Hintz teki kaksi maalia Starsin voitossa

Dallas Stars tasoitti ottelusarjan lukemiin 1-1, kun Stars ja Blues kohtasivat toisensa sarjan toisessa osaottelussa St. Louisissa. Tähtipaitojen ykköstykiksi 4-2 voitossa nousi suomalaishyökkääjää Roope Hintz, joka nakutti ottelussa tehot 2+1.

• Nautin näistä peleistä. Minusta näitä on kaikista hauskinta pelata, Hintz totesi.
    Suomalaishyökkääjä oli lauantaina erinomaisessa vireessä, mutta myöskään maalivahti Ben Bishopin laatusuoritusta ei sovi unohtaa. Bishop torjui toisessa ottelussa 32 laukausta ja pelasi joukkueensa maalilla todella vahvan ottelun.
    - Minusta pelasin tänään varsin kelvollisen ottelun. Minulla on ollut näissä pudotuspeleissä todella huonoja otteluita. Jokainen peli on keväällä uusi peli, etkä silloin mietin seuraavaa. Joskus onnistut paremmin ja joskus huonommin, mutta minusta olen tehnyt varsin hyvää työtä nyt näissä otteluissa.

STL-DAL: Hintz osuu Zuccarellon tarjoilusta

Stars aloitti avauserän terävästi, kun Hintz vei joukkueen jo seitsemän minuutin jälkeen 1-0 johtoon. Suomalaistykitys vain jatkui, kun Miro Heiskanen onnistui Hintzin syötöstä maalinteossa ja vei tähtipaidat kahden maalin johtoon avauserän puolivälin jälkeen.
Colton Parayko nosti Bluesin maalin päähän heti Heiskasen osuman jälkeen, mutta Stars päätti ratkaista ottelun avauserässä. Mattias Jänmark vei Jim Montgomeryn joukkueen jo kahden maalin johtoon alle 30 sekunnin päästä Paraykon osumasta ja
kasvatti Starsin johdon turvalliseksi.
- He hyödynsivät mahdollisuutensa todella laadukkaasti. Minusta emme pelanneet kiekon kanssa laadukkaasti tänään emmekä olleet muutenkaan teräviä. Yritimme kiriä, mutta ero oli liian iso, Bluesin Jaden Schwartz totesi.
Starsin ja Bluesin maalitehtailu rauhoittui toisessa erässä, mutta viimeisessä erässä kiekko rupesi taas löytämään tiensä maaliverkkoon. Schwartz toi Bluesin maalin päähän heti päätöserän alussa, mutta sen jälkeen nuottipaidat eivät päässeet enää riittävän lähelle loppukirissään. Hintz iski illan toisen osumansa tyhjään rysään ja ratkaisi ottelun loppulukemat vain kolme sekuntia ennen loppua.
[Lue ottelusarjan STL-DAL kaikki jutut täältä]
Hintz oli ottelun suomalaissankari kolmella tehopisteellään, mutta hattua on nostettava myös Esa Lindellille, joka urakoi joukkueensa takalinjoilla yli 30 minuuttia.
Stars ja Blues kohtaavat uudestaan maanantaina, kun sarja siirtyy 1-1 tilanteessa Dallasiin.
- Tästä ei tule helppoa, mutta olemme täällä tietystä syystä. Molemmat ovat laadukkaita joukkueita, mutta nyt eteenpäin lähdetään tasatilanteesta, Bluesin maalivahti Jordan Binnington tuumi.