Hurricanes Win vs FLA

Lauantain yhdeksässä harjoitusottelussa nähtiin niin maali-iloitteluja kuin nollapelejäkin. Suomalaisittain kierros oli varsin hiljainen. Vahvimmista sinivalkoisista suorituksista vastasivat vain kertaalleen antautunut Buffalo Sabresin maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen sekä kaksi maalia syöttänyt Winnipeg Jetsin puolustaja Ville Heinola.

Carolina Hurricanes - Florida Panthers 4-3
Suomalaiset toimivat alustajina päiväottelussa, jossa Panthersin toisen erän kiri jäi lopulta vajaaksi. Carolinan Teuvo Teräväinen ja Floridan Anton Levtchi sekä Eetu Luostarinen syöttivät kukin yhden osuman.
Hurricanes oli ensimmäisen erän jälkeen 2-0 johdossa, mutta viime kaudella kirijoukkueena kunnostautunut Panthers pyyhälsi edelle kolmella maalilla reilussa kahdeksassa minuutissa toisessa erässä. Maalijuhla ei kuitenkaan ollut vielä valmis, vaan Martin Necas nosti isännät tasoihin ja kolmannessa erässä Brent Burns nousi siniviivalta ratkaisijan rooliin.
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 2-3 vl.
Ville Heinola syötti kaksi Cole Perfettin viimeistelemää maalia, joilla Winnipeg Jets pääsi muutamien minuuttien päähän voitosta Edmonton Oilersia vastaan. Ottelu meni lopulta kuitenkin ylitöiksi, sillä Jason Demers teki Oilersin tasoituksen kahden miehen ylivoimalla.
Jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, joten voittaja väännettiin voittolaukauskilpailusta, jonka ratkaisi Oilersin Devin Shore.
Ottelun muista suomalaisista Oilersin Jesse Puljujärvelle kirjattiin viisi ja Jetsin Brad Lambertille neljä laukaisuyritystä. Jetsin Saku Mäenalanen taklasi kolme kertaa, ja Oilersin Markus Niemeläinen luuti yhteensä reilun 19 minuutin edestä.
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 3-1
Valtteri Puustinen ja Kasperi Kapanen olivat alustamassa Penguinsin ainoaa osumaa, joka ei kuitenkaan riittänyt voittoon Buffalosta. Sabres piti maalinsa koskemattomana pitkään, ja Victor Olofssonin sekä Tage Thompsonin maalit päästivät sen kolmanteen erään kahden maalin karkumatkalla.
Penguins selvitti päätöserän jäähyilynsä, ja kun loppusummeriin oli aikaa puolitoista minuuttia, suomalaiskaksikko syötti Drake Caggiulan kavennuksen. Toivonkipinä paloi kuitenkin vain hetken aikaa ennen kuin Jack Quinn viimeisteli 3-1 maalin tyhjään verkkoon. Vain kertaalleen antautuneelle Ukko-Pekka Luukkoselle kirjattiin Sabresin maalilla 32 torjuntaa.
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 2-1
Patrik Laine pelasi vajaat 17 minuuttia ilman tehopisteitä, mutta Blue Jackets nappasi silti voiton Capitalsista. Vieraat johtivat ottelua muutaman minuutin ajan ennen Carson Meyerin tasoitusta. Vähämaalisen ottelun ratkaisun iski kolmannessa erässä Jegor Tshinakov, jonka osuman syötti ensimmäisen tapaan Sean Kuraly.
St. Louis Blues - Dallas Stars 2-5
Dallas Stars möyhensi St. Louis Bluesia ankaralla kädellä, vaikka kotijoukkue ehtikin kaunistella lukemia kolmannessa erässä. Stars onnistui maalinteossa jokaisessa erässä, kun taas Bluesin molemmat maalit syntyivät kolmannessa erässä.
Joel Kiviranta oli ottelun ainoa suomalaispelaaja ja ylsi myös tehopisteille syöttäessään Starsin avausmaalin.
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 0-3
Olli Määttä pelasi 20 minuuttia auttaessaan uuden joukkueensa voittoon vanhasta seurastaan. Red Wings teki kaikki kolme maaliaan viimeisessä erässä noin 13 minuutin jakson aikana. Osumista vastasivat Jakub Vrana, Dylan Larkin sekä tehot 1+2 kirjauttanut Lucas Raymond.
Seattle Kraken - Vancouver Canucks 4-0
Alexander Wennberg vietti kolmen pisteen iltaa Seattlen nollatessa Vancouverin. Wennberg teki kaikki pisteensä kolmannessa erässä, jossa Kraken karkasi niukasta johdosta selvään voittoon.
Matty Beniers oli viimeistellyt ottelun ensimmäisen maalin toisessa erässä. Kolmannessa Wennberg tuplasi johdon heti avausminuutilla ja toimi sen jälkeen syöttäjänä Yanni Gourden kahteen osumaan.
Boston Bruins - Philadelphia Flyers 4-0
Kaksi maalintekijää riitti Bostonille, varsinkin kun maalivahti Linus Ullmark onnistui pitämään nollan 21 torjunnallaan. Pitkään tasaisena pysyneessä ottelussa ero pääsi repeämään kolmannessa erässä Bruinsin eduksi.
Rangaistusaition ovet kävivät tiuhaan ja Marc McLaughlinin 1-0 maalikin syntyi ylivoimalla. Sama mies tuplasi kotijohdon kolmannessa erässä ennen kuin oli John Beecherin vuoro astua esiin. Beecherin kaksi maalia viimeisten minuuttien aikana sinetöivät loppulukemat.
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 5-4 ja.
Kanadalaisten kohtaamisesta ei draamaa puuttunut. Canadiens oli kahden maalin johdossa peräti kolme kertaa, mutta jäi silti lopulta nuolemaan näppejään. Jake Evansin avauserän maalien jälkeen Jesse Ylönen syötti Rem Pitlickin viimeistelemän 3-1 maalin, kun toista erää oli jäljellä enää muutama minuutti.
Senatorsin kirissä vahvassa roolissa olivat kaksi ylivoimamaalia viimeistellyt Shane Pinto ja peräti kolme osumaa syöttänyt Claude Giroux. Pinto teki 4-4 maalin aikaan 54.40 ja vei ottelun jatkoajalle. Siellä hän toimi yhdessä Giroux'n kanssa syöttäjänä, kun Alex DeBrincat ratkaisi pelin ottelun toisella maalillaan.