ryjo forsberg

Nashville Predatorsin huikea taival NHL:n pudotuspeleissä jatkui lännen konferenssifinaalien ensimmäisessä ottelussa perjantaina. Predators hiljensi Anaheim Ducksin kotiyleisön, kun James Neal iski voittomaalin jatkoerässä.
Peli oli muutenkin Predatorsin hallussa. Joukkue laukoi kohti John Gibsonin vartioimaa Ducksin maalia peräti 46 kertaa, joten mahdollisuudet ratkaisuun olivat olemassa jo varsinaisen peliajan puitteissa. Kolmen erän aikana Predators laukoi 39 kertaa. Ducks kokeili Nashvillen suomalaismaalivahti Pekka Rinteen virettä varsinaisella peliajalla 27 kertaa.

Nealin lisäksi Nashvillen maalintekijöinä kunnostautuivat avauserässä nätisti 1-1 tasoituksen ohjannut Filip Forsberg ja toisessa erässä 2-1 johtomaalin tehnyt Austin Watson. Kumpikin maali syntyi puolustajan laukauksen seurauksena.
Forsberg ohjasi Matt Irwinin viivakudin verkkoon, ja puolustaja Watson teki maalinsa laidasta B-pisteen takaa lähteneellä laukauksella. Voittomaaliin johtanut tilanne taas lähti puolustaja P.K. Subbanin valelaukauksesta ja syötöstä, jolla hän vapautti James Nealin vetopaikkaan.
Tulosta tuli tasakentällisin, mutta ylivoimamaalit jäivät puuttumaan. Ducks otti ottelussa viisi kahden minuutin rangaistusta, joista Ryan Getzlafin ja Nate Thompsonin istunnot osuivat lähes täysin päällekkäin kolmannessa erässä. Puolitoista minuuttia kestänyt kahden miehen ylivoima ei kuitenkaan tuonut tarjolla ollutta ja pelin kannalta kenties ratkaisevaa ylivoimamaalia.
Myöskään Ducks ei saanut ylivoimaviisikoistaan irti tehoja, vaikka ylivoima-aikaa oli kahdeksan minuuttia. Ducks on pelannut nyt 21 ylivoimaa ilman maalia. Edellinen ylivoimamaali on Edmonton Oilersia vastaan pelatusta toisen pudotuspelikierroksen toisesta ottelusta.

• Molemmat joukkueet halusivat ylivoimapeliltään enemmän kuin mitä saivat, mutta samaan aikaan meidän alivoimamiehemme tekivät hyvin hommia eivätkä antaneet heille sen enempää kuin mitä itsekään saimme aikaan omassa ylivoimapelissämme, Predatorsin hyökkääjä Filip Forsberg pyöritteli NHL.comin Dan Arrittille.
    Filip Forsberg teki runkosarjassa 31 osumaa, joista vain kolme syntyi ylivoimalla. Voittomaaleja hän teki kuitenkin yhdeksän, joten mies oli siellä missä pitikin olla. Ruotsalaisen osumaprosentti oli 13,2. Pudotuspeleissä Forsberg on osunut neljästi, ja näistä maaleista hän on tehnyt yhden ylivoimalla. Laukauksista 13,3 prosenttia on uponnut maaliin eli tahti on ollut yhtä varmaa kuin runkosarjassa.
    Predatorsin onnistumisprosentti ylivoimalla oli runkosarjassa 18,9. Tuolla tahdilla Läntisen konferenssin finaalien avausottelussa olisi pitänyt tehdä yksi ylivoimamaali. Pudotuspeleissä Nashvillen ylivoimaprosentti on ollut 16,7. Muutos ei ole suuren suuri, mutta pienten marginaalien otteluina tunnetuissa pudotuspeleissä tuokin ero voi olla ratkaiseva. Predators on kuitenkin rynninyt pudotuspeleissä eteenpäin monilla muilla avuilla kuin ylivoimapelillä.
    Perjantain ottelussa Forsberg kunnostautui hyvässä ja pahassa. Hän toheloi avauserässä kiekon Ducksin Jakob Silfverbergille, joka iski ottelun avausmaalin maanmiehensä heikon syötön jälkeen. Hetkeä myöhemmin Forsberg pääsi kuittaamaan virheensä komeasti ohjaamalla kiekon verkkoon maalin edestä.
gm1_forsberg_tipingoal

Ruotsalainen kellotti joukkueensa hyökkääjistä kolmanneksi isoimmat peliminuutit, 20.59. Enemmän pelasivat vain Mike Fisher (21.13) ja kaksi syöttöpistettä saalistanut Ryan Johansen (22.32). Ylivoima-aikaa Forsberg sai 5.38 eli eniten joukkueensa kenttäpelaajista.
Predatorsin teki 46 laukauksesta kolme maalia, joten Forsbergille ja kumppaneille jäi vielä parannettavaa. Tärkein eli ensimmäinen kiinnitys Stanley Cup -finaalipaikkaan kuitenkin irtosi. Predators on voittanut avausottelun jokaisessa pudotuspelisarjassaan tänä keväänä.
- Ensimmäiset kaksi ottelua eivät ole olleet parhaimpiamme missään ottelusarjassa, mutta me löysimme keinot voittamiseen, ja siitähän pudotuspeleissä on kysymys. Täytyy löytää keino, jolla voittaa ottelu. Tapa voi vaihdella, Forsberg kertoi Ducksin verkkosivuilla.
Seuraava tilaisuus maalintekoon tulee sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat toistamiseen Anaheimissa.