kassianm

Edmonton Oilers nykäisi eron toisessa erässä ja otti Winnipeg Jetsistä voiton lukemin 3-0 Heritage Classissa Investors Group Field -areenalla.

Winnipegin ja Edmontonin peli oli 19. ulkoilmaottelu, jonka tulos lasketaan mukaan sarjataulukkoon. Vierasjoukkueet ovat juhlineet peleissä, sillä saldo on nyt vieraiden hyväksi 14-4-1.
Ottelun alku viivästyi parilla tunnilla auringonpaisteen takia. Järjestäjät halusivat varmistaa, että jää on riittävän hyvässä kunnossa pelaajien turvallisuuden takaamiseksi.
Jää oli pelin alkaessa liukkaassa kunnossa, mutta aurinko varmasti haittasi pelaajien suoritusta. Molemmat joukkueet pystyivät pelaamaan kuitenkin tarkkaa peliä vaativissakin oloissa.

HC_102316

Avauserässä parhaat tekopaikat tulivat Winnipegille. Muiden muassa Tyler Myersilla oli hyvä kutipaikka, ja Patrik Lainekin pääsi vapaaseen paikkaan maalin edessä.
Peli avautui toisessa erässä, ja Edmonton pääsi kuskin pukille. Darnell Nursen kahden minuutin rangaistus kääntyi lopulta Oilersin eduksi.
Puolustaja Dustin Byfuglien teki siniviivalla pienen virhearvion, ja Mark Letestu pääsi läpiajoon. Hänen laukauksensa painui varmasti Connor Hellebuckin maaliin. Maali oli Letestun uralla jo kahdeksas ylivoimalla.
- Pääsin myös harjoituspelissä läpi häntä vastaan ja tein saman liikkeen, Letestu naureskeli.
- Letestu todella tietää mitä noissa tilanteissa pitää tehdä. Hän on hyvä alivoimapelaaja, Ryan Nugent-Hopkins totesi.
Winnipeg sai lisää sokkihoitoa heti jäähyn päätyttyä. Nurse riensi ylivoimahyökkäykseen suoraan jäähyltä päästyään ja laukoi Connor McDavidin syötöstä lukemiksi 2-0.

Kahden erän jälkeen oltiin jo lukemissa 3-0, kun Zack Kassian laukoi vielä terävällä rannekudilla osuman.
Winnipeg tarvitsee lisää terää ylivoimaansa. Se oli tehnyt 16 yrityksestä alkukaudella vain kaksi osumaa, eikä ulkoilmapelin neljä lisäyritystäkään tuonut kohennusta tilastoon.
Winnipeg on ollut tällä kaudella tehokas kolmansissa erissä. Seitsemän Jetsin 14 osumasta on tullut kolmannessa erässä. Oilers piti kuitenkin Jetsin hyökkääjät kurissa vielä kolmannessakin eräss.
Jetsin pitää keskittyä peräpäänsä tilkitsemiseen, sillä maaleja menee omiin liikaa. Winnipeg on päästänyt 19 maalia kauden viidessä ottelussa.
Edmonton ansaitsee pisteet kurinalaisesta puolustuspelistä, jonka sinetöi maalivahti Cam Talbotin varma peli. Talbot torjui ottelussa yhteensä 31 laukausta.
- Aina tällaista nollapeliä toivoo, mutta se on vaikeaa Winnipegin tasoista joukkuetta vastaan, Talbot sanoi ottelun päätyttyä.
Talbot totesi, ettei Edmonton antanut johtoasemassa paljon mahdollisuuksia Winnipegille.
- Iso kunnia kuuluu pelaajille edessäni, maalivahti muistutti.
Edmontonin valmentaja Todd McLellan oli tyytyväinen voitosta, muttei antanut sen sumentaa isoa kuvaa.
- Olemme yhä kasvuvaiheessa. Opimme vasta asioita sekä henkilökohtaisesti että joukkueena, McLellan sanoi.
Edmontonin valmentajan mukaan joukkueen pelaajat pysyivät rentoina ja keskittyneitä parin tunnin viivästymisestä huolimatta.
- Näissä tilanteissa on helpompi olla vierasjoukkue. Häiriötekijöitä on vähemmän kuin kotijoukkueella. Välillä se on aikamoista sirkusta.

Ottelun maali: Daniel Nursen 2-0-maali oli osoitus oikeaoppisesta ylivoimahyökkäyksestä. Connor McDavid malttoi odottaa oikeaa hetkeä syötölle. Nurse käänsi rintamasuuntansa juuri oikein niin, että hänelle oli helppo syöttää. Veto lähti tarkasti yläpesään.
Ottelun torjunta: Edmonton pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. Milan Lucic laukoi vapaasti aivan maalin edestä ja yritti putkista sisään. Connor Hellebuck reagoi kuitenkin tilanteeseen nopeasti.
Ottelun sankarisuoritus:Patrik Laine eteni avauserässä vasenta laitaa. Hän käytti kiekkoa hienosti luistimissaan 1-1 -tilanteessa, mutta Edmontonin puolustaja Adam Larsson sai kuitenkin tökättyä kiekon pois viime hetkellä.
*
Ottelun tähtihetki: Edmonton nykäisi eron hyvän alivoimapelin aikana toisessa erässä tekemällä maalin ensin alivoimalla ja toisen heti jäähyn päätyttyä.
Sanottua
- Tämä oli iso voitto meille. Me vastasimme haasteeseen ja pelasimme hyvän pelin. Talbot oli mahtava maalissa.
Edmontonin Connor McDavid
- Emme antaneet Winnipegille paljon mahdollisuuksia johtoasemassa. Se on ehdottomasti hyvä merkki, ja haluamme rakentaa sen varaan Edmontonin Ryan Nugent-Hopkins.
- Teimme virheitä vaarallisilla alueilla. Pelaajien pitää mennä kuitenkin takaisin kaukaloon virheen jälkeen. Haluamme oppia niistä tilanteista.
Winnipegin valmentaja Paul Maurice
Hyvä tietää: Ottelu oli vasta kolmas ulkoilmaottelu, jossa maalivahti pelasi nollapelin. Cam Talbotin lisäksi kerhossa ovat Jonas Hiller ja Miikka Kiprusoff.