sjs col game 1

Colorado Avalanche lähti San Jose Sharksia vastaan pelattavaan pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjaan hyvistä lähtökohdista. Se oli noussut 4-1 voittoon Calgary Flamesista hävittyään sarjan avausottelun ja voittaen neljä ottelua putkeen. Nathan MacKinnon oli monina iltoina häikäisevä, Mikko Rantanen oli hurjassa pisteputkessa ja Philipp Grubauer oli muurannut maalinsa todella tiiviiksi.

Sharks-sarjan avausottelukin sai vielä lentävän alun, kun Gabriel Bourque vei Avalanchen johtoon jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Toisessa erässä se pääsi vielä neljän minuutin ylivoimalle 2-1 johdossa. Tuosta alkoi kuitenkin Avalanchen alamäki, sillä pitkä ylivoima valui hukkaan ja heti sen perään kolahti omissa.
San Jose takoi toisen erän lopussa kaksi maalia ja pääsi lopulliseksi jääneelle karkumatkalle, ja näin Coloradon voittoputki katkesi.
- Pelasimme ottelun ensimmäiset 30 minuuttia todella hyvin, ja mielestäni olisimme voineet tehdä pari maalia lisääkin. (Martin) Jones otti avauserässä pari isoa torjuntaa, joten olen aika tyytyväinen sen suhteen, missä olemme, sanoi Avalanchen kapteeni Gabriel Landeskog.

SJS-COL: Jones torjuu Söderbergin yrityksen

Coloradon peli hajosi Sharks-ikoni Joe Thorntonin viimeistelemän 2-2 tasoituksen jälkeen, eli jatkossa denveriläisten on keskityttävä tiukemmin pelaamaan ehjät 60 minuuttia.
- Puoliväliin asti teimme hyviä asioita, mutta sitten tilanne oli tasan parin nopean tilanteen jälkeen. Virheitä tulee, vaikka niitä ei halua koskaan nähdä. Seuraavat 10 minuuttia olivat ne hetket, joista en pitänyt toisessa erässä, sanoi Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar.
- Hävisimme liikaa luistelussa, emme päässeet kiekolle, ja he alkoivat tehdä töitä hyökkäysalueella. Emme olleet tarpeeksi sitoutuneita sen kymmenen minuutin aikana, hän jatkoi.
Kun Bednarin kommentteja kuuntelee, on kyse perusasioiden korjaamisesta. Oma osansa oli varmasti myös sillä, että Coloradolla oli alla pidempi tauko peleistä ja San Jose pääsi kamppailuun ikään kuin ensimmäisen kierroksen seitsemään otteluun venyneen sarjan höyryillä.
[Lue ottelusarjan SJS-COL kaikki jutut täältä]
- Teimme paljon hyviä asioita, mutta tiettyjä osa-alueita pitää tarkastella. Meidän täytyy päästä kiinni fyysiseen tekemiseen ja luisteluun. Jotkin pelaajat eivät olleet viikon tauon jälkeen niin hyviä kuin viime viikolla, tuumasi Bednar.
Coloradon pelätty ykkösketju Landeskog - MacKinnon - Rantanen ei pelannut yhdessä kuin ajoittain. Rantanen oli laitettu kakkosketjuun Colin Wilsonin ja Carl Söderbergin kanssa. Rantasen paikan ykkösnyrkissä oli saanut Alex Kerfoot.
Rantanen oli toki Coloradon ykkösylivoimassa, ja joitain vaihtoja ykkösketju oli myös yhdessä. MacKinnon ja Landeskog jäivät perjantain ottelussa kolme pykälää pakkaselle, ja Rantasenkin saldo oli -2. Landeskog laukoi neljästi, MacKinnon kolmesti ja Rantanen kahdesti kohti Sharksin maalia.
Philipp Grubauer torjui Coloradon tolppien välissä vaatimattomalla torjuntaprosentilla 84,6, kun hänen lukemansa Flames-sarjassa oli erinomainen 93,9.

SJS-COL: WIlson ohjaa kiekon reppuun ylivoimalla

• Meidän täytyy tehdä joitain viilauksia ja pitää huolta siitä, että kun vaikeita vaiheita tulee, tai kun heillä on hyvä hetki, niin teemme mahdollisimman vähän virheitä. Se maksoi lopulta meille toisen erän viimeiset 5-10 minuuttia, sanoi Landeskog.
    Tapa, jolla Avalanche menetti ottelun johdon ja lopulta voiton, kertoo siitä, että pudotuspeleissä huonojen hetkien on todellakin oltava mahdollisimman lyhyitä. San Jose on nyt neljän voiton putkessa ja kokeneiden pelaajiensa turvin varmasti hyvässä henkisessä tilassa.
    Tilanne ei kuitenkaan ole Avalanchelle missään tapauksessa niin paha, etteikö siitä voisi kiivetä yli. Se on tosiaan ollut jo tässä tilanteessa ja vieläpä vasta vähän aikaa sitten. Coloradolla ei ole syytä huolehtia myöskään vieraspelaamisestaan, sillä se voitti ensimmäisellä kierroksella Calgaryssa kahdesti. Avalanche vei sarjan toisessa ottelussa kotiedun Flamesilta jatkoerävoitolla ja katkaisi sarjan vieraissa vakuuttavasti maalein 5-1.
    - Minulla ei ole epäilystäkään siitä, ettemmekö tulisi vahvoina toiseen peliin. Teimme tässä ottelussa tarpeeksi hyviä asioita. Mutta meillä oli myös hetkiä, jolloin ammuimme itseämme jalkaan, ja ne maksoivat meille ottelun, sanoi Bednar.
    Sharks-sarja ei alkanut Coloradon kannalta toivotulla tavalla, mutta jo avausottelu näytti, että sen pelaamisessa on aineksia San Josen haastamiseen ja kaatamiseen. Konferenssin voittaja on mennyt jo nurin, ja kun joukkueen kärkiosaajat pääsevät takaisin lähemmäs Flames-sarjassa nähtyä tasoa, on tässä sarjassa vielä kaikki ainekset sille, että Avalanche taistelee vielä todella tiukasti jatkopaikasta.