CAR-OTT: Aho karkaa alivoimalla läpi ja iskee maalin

Carolina Hurricanesin kapteeni Jordan Staal antoi kipakan kommentin lauantaina, kun Ottawa Senators oli iskenyt avauserässä kolme maalia hurrikaanien nuottaan ja marssinut kotonaan lopulta 4-1 voittoon.

• Ensimmäinen erä oli täysi vitsi.
    Tuo ottelu oli yksi Carolinan kauden huonoimmista - ellei jopa huonoin. Sen myötä Hurricanes oli valahtanut neljän ottelun tappioputkeen, jonka aikana joukkue oli päästänyt 17 maalia ja tehnyt ainoastaan seitsemän. Neljännestä tappiosta kertoo paljon se, että muun muassa joukkueen tähtipelaaja Sebastian Aho jäi plus-miinustilastossa neljä pykälää pakkaselle.
    Huoli ei ollut kuitenkaan vielä erityisen suuri, vaikka alla olikin surkea esitys eivätkä viime aikojen tulokset mairitelleet. Aiemmissa otteluissa Carolina kuitenkin taisteli voitoista ja onnistui luomaan tarpeeksi maalintekopaikkoja. Kiekot eivät vain uponneet sisään, joten tehottomuuteen täytyi löytää lääke. Esimerkiksi viime torstain ottelussa joukkue hakkasi päätään seinään nimeltä Henrik Lundqvist, kun New York Rangersin ruotsalaismaalivahti pysäytti kiekon 45 kertaa ja päästi kiekon selkänsä taakse vain kahdesti.
    Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]
    Carolinan onneksi tehottomuus kaikkosi heti tämän viikon alkuun, ja joukkue pääsi palaamaan vanhaan lentoonsa. Hurricanes kaatoi maanantaina revanssiottelussa Senatorsin peräti 8-2. Kenellekään ei jäänyt se epäselväksi, että Carolina oli päättänyt voittavansa jo ennen ottelun alkamista. Tekemisen meininki, kiukku ja usko olivat palanneet.
    - Oli hienoa nähdä, että kiekot menivät maaliin. Maalinteko on ollut hankalaa viimeisen parin viikon aikana. Nyt onnistuimme hyödyntämään paikkamme, iloitsi Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour.
    Tehokkuus toden totta parani kertaheitolla, sillä Carolina teki yhden ottelun aikana enemmän maaleja kuin koko neljän ottelun mittaisen tappioputkensa aikana yhteensä.
    - Tältä tuloksen pitäisikin näyttää, kun saa paljon maalintekotilaisuuksia, Brind'Amour painotti.
    Carolinan yksi tärkeimmistä tehtävistä maanantaina oli saada otteluun hyvä alku. Joukkue on jäänyt monessa ottelussa paikoilleen alkutaipaleella ja joutunut takaa-ajoasemaan. Nyt tähtäimenä oli itse olla jahdattavana, ja se onnistuikin, sillä kotijoukkue teki ottelun avausmaalin jo ensimmäisellä minuutilla. Maali oli Warren Foegelen käsialaa.
    Hurricanes oli itse asiassa vahva jokaisen erän alussa. Sebastian Aho teki 3-0 maalin toisen erän alussa ja 6-1 maalin kolmannen erän alussa. Aikaiset osumat siivittävät joukkueen vahvoihin 20-minuuttisiin.

CAR-OTT: Aho iskee illan toisen maalinsa ilmasta

• Meillä ei ole ollut viime aikoina hyviä alkuja otteluissa, ja se oli nyt yksi pääasioista. Meillä oli alusta lähtien paljon energiaa, ja tulimme innolla peliin, kertasi tehot 1+2 tehnyt puolustaja Joel Edmundson.
    Edmundson oli yksi maanantain maalitalkoiden pääarkkitehdeistä. Ainoa kahden maalin mies oli huippupelin pelannut Aho, jonka plus-miinuslukema näytti tällä kertaa neljän miinuksen sijaan neljää plussaa. Aho olikin tyytyväinen esitykseensä.