Washington Capitalsin T.J. Oshie pelasi luultavasti uransa tunteikkaimman pelin keskiviikkona, kun Capitals kaatoi vieraissa New York Rangersin.
"Coach"-lempinimellä tunnettu T.J:n isä Tim Oshie menehtyi tiistai-iltana sairastettuaan Alzheimerin tautia useiden vuosien ajan. Tim oli kuollessaan vain 56-vuotias.

Keskiviikkoillan pelissä Capitalsin pelaajat olivat laittaneet kypäriinsä Coach-tarrat kunnioittaakseen Oshien edesmennyttä isää. Viimeisten vuosiensa aikana Tim oli jo niin heikossa kunnossa, ettei hän enää pystynyt seuraamaan poikansa pelejä paikan päällä, mutta hän oli erittäin tuttu persoona monille joukkueen pelaajille. Kiekkoilun parissa viihtynyt vanhempi Oshie toimi muun muassa juniorivalmentajana.
- Vuosien varrella monet meistä oppiva tuntemaan hänet hyvin. Hän oli mukava mies, jolla oli paljon tarinoita, Capitalsin ruotsalaissentteri Niclas Bäckström muisteli.
Isänsä heikosta tilasta johtuen Oshie oli sivussa maanantain ottelusta, kun Washington pelasi edeltävän vierasottelun Rangersin kotijäällä. Capitals voitti tuolloin maalein 6-3. Tilanteesta huolimatta Oshie halusi palata jo keskiviikon peliin, vaikka hänellä olisi ollut mahdollisuus ottaa tarvittaessa vapaapäivä.

• Hän kertoi eilen, että tulee takaisin tähän peliin ja palaa jäälle. Hän halusi pelata, Capitalsin päävalmentaja Peter Laviolette sanoi.
    Oshien isänsä muistolle pelaama ottelu meni häneltä itseltään nappiin. Yhdysvaltalaishyökkääjä iski ottelun avausmaalin heti toisen erän ensimmäisestä hyökkäyksestä. Toisen erän yhdeksännellä peliminuutilla hän viimeisteli toisen osumansa lakaisemalla irtokiekon sisään. Molemmat maalit syntyivät ylivoimalla.
    Capitals pääsi kolmanteen erään kolmen maalin johdossa, kun Nic Dowd vei toisen erän loppupuolella vieraat kolmen maalin karkumatkalle. Rangersin Alexis Lafreniere kavensi päätöserän alussa, mutta Oshien ilta sai arvoisensa päätöksen vajaat kaksi minuuttia ennen loppua, kun hän täydensi hattutemppunsa osumalla tyhjään maaliin. Capitals voitti pelin lukemin 4-2.
    Oshie oli kolmen maalinsa lisäksi tehokas myös muilla pelin osa-alueilla. Hän voitti kymmenestä aloituksestaan kahdeksan ja oli seitsemällä kudillaan ottelun ahkerin laukoja.
    - Ilta oli hyvin erityislaatuinen. T.J. käy läpi vaikeita aikoja tällä hetkellä, mutta hän on myös vahva kaveri. Hän tuli takaisin ja pelasi tänään, enkä voisi olla onnellisempi siitä, että hän teki kolme maalia. Tänään hän oli meille käänteentekevä pelaaja, ja yritämme tukea häntä parhaamme mukaan, Bäckström kehui.
    Myös Capitalsin kolmannen maalin viimeistellyt Dowd kehui joukkuekaverinsa suorittamista.
    *** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]
    - Hän on ollut iso johtaja joukkueessamme. Yritimme olla hänen tukenaan ja huolehtia hänestä, mutta hän päätyikin pitämään huolen meistä ja johti joukkueen voittoon, Dowd sanoi.
    Kuluva kausi on jo Oshien kuudes Capitalsissa. Hän pääsi nostamaan myös Stanley Cupia joukkueen mukana vuonna 2018. Washingtonin-vuosiensa aikana hän on pelannut 411 ottelua ja viimeistellyt niissä tehot 149+150=299.
    - Hän elää nyt vaikeita hetkiä, mutta silti hän halusi tulla takaisin peliin olemaan joukkuekaveriensa kanssa ja pelaamaan ottelun isänsä muistolle - ja vielä tuolla tavalla. Se on uskomatonta ja kertoo paljon hänen merkityksestään tälle joukkueelle, Laviolette ylisti.
    Keskiviikkoiltana tunteet olivat muutenkin pinnassa, sillä tuomarit joutuivat jakamaan heti avauserän alkuminuuteilla 72 minuutin edestä rangaistuksia pelaajien nujakoitua. Jäähypenkillä oli siis tungosta, mutta ensimmäisten minuuttien jälkeen ottelun lataus hieman purkautui eikä tanssipareja enää etsitty yhtä aktiivisesti.