BUF-COL: Rantanen hyödyntää MacKinnonin tarjoilun

Colorado Avalanche oli työnsä tehnyt jo tiistaisen ottelun tullessa puoliväliin. Valeri Nitshushkinin laittaessa kiekon Buffalo Sabresin maaliin toisen erän keskivaiheilla vierailijat menivät jo 5-1 johtoon.

Samalla huipentui myös Andre Burakovskyn tehohetki. Hyökkääjä kirjautti kolmannen syöttöpisteensä kymmenen minuutin sisällä. Aiemmin samana iltana hän oli iskenyt yhden maalin itsekin.
Voitto nosti Burakovskyn tämän kauden saldon 39 tehopisteeseen. 24-vuotias pelaa elämänsä kautta, kun runkosarjaa on jäljellä vielä 31 ottelua.

burakovsky_mw_panel

Uusi piste-ennätys on plakkarissa, lisää lienee tulossa.
Eivätkä ilouutiset Avalanchen kannattajien näkökulmasta lopu Burakovskyyn. Hän on vain yksi lukuisista pelaajista, jotka ovat nyt onnistuneet tarjoamaan Coloradon kirkkaimmille tähdille arvokasta tulitukea.
Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon ja Gabriel Landeskog järjestelivät tiistaina Avalanchen kuudennen ja samalla viimeisen maalin, eivätkä tippaakaan enempää. Sabres jäi jyrän alle ilman heidän venymistään äärirajoille ja se, jos mikä, on Coloradon kannalta lupaavaa.
Kakkosvitja kovassa lyönnissä
Päävalmentaja Jared Bednar alleviivasi tiistainakin haluaan peluuttaa neljän ketjun joukkuetta. Sabres-voiton kaltaisina iltoina se onkin yhtä herkkua, sillä jokainen vitja oli vaarallinen. Laaja tulivoima on siivittänyt Coloradon nyt neljään voittoon viidestä viime ottelusta.
Reilut kaksi viikkoa sitten Avalanche ryhdistäytyi neljän peräkkäisen tappion jälkeen ja nollasi San Jose Sharksin. Siitä alkoi nykyinen vahva vaihe, jonka aikana joukkue on tehtaillut viidessä ottelussa yhteensä 21 maalia.
Burakovsky on ollut tämän jakson ykköstähti 11 pisteellään. Hänen perässään tulevat Nazem Kadri kolmella maalilla ja kaikkiaan seitsemällä pisteellä sekä puolustaja Nikita Zadorov tehoin 2+5.
*** ***Lisää aiheesta: [Pacific yrittää murtaa kirouksensa ja Centralin hegemonian]
- Meillä on kaikki avaimet hyvään ketjuun. Nitshushkin on työjuhta, jota on vaikea saada irti kiekosta. Kadri rakentaa peliä ja on todella hyvä löytämään syöttöväyliä. Itse yritän tuoda nopeutta. Tänään onnistuimme aika hyvin, Burakovsky sanoi yhdeksän pistettä nakuttaneesta kolmikostaan Sabresin kaaduttua.
Oikeanlainen reagointi tappioon
Menossa on viiden ottelun vieraspeliputki, josta on nyt takana kaksi ensimmäistä koitosta. Tämän hetken Avalanche näyttää taas paljon paremmalta kuin joulukuun lopun ja tammikuun alun ryhmä, jonka kone yski liian usein.
Burakovskyn saavuttaman rajapyykin lisäksi Cale Makar teki tiistaina tulokaspuolustajien yhden kauden piste-ennätyksen Avalanchen ja Quebec Nordiquesin seurahistoriassa. Tulosvastuun jakautuminen on paras lääke vaikeuksiin ja viime aikoina Avalanche on voinut toivoa ratkaisuja lähes keneltä tahansa.
Sitä onkin kaivattu, koska vilkaisu pistepörssiin muistuttaa alkukauden epäsuhteesta: MacKinnonin 73 pisteen jälkeen sisäisen tilaston kakkospaikalla on Burakovsky 39 pisteellä.

PHI-COL: Burakovsky siivoaa paluukiekon reppuun

Voitokas jakso tulee hyvään paikkaan, sillä Avalanche on keskellä kiivasta kamppailua Central-divisioonan kärkisijoista. Dallas Stars on kakkospaikalla yhden pisteen edellä, piikkipaikalla majailevaan St. Louis Bluesiin matkaa on kahdeksan pistettä. Stars on kuitenkin pelannut kaksi ja Blues kolme ottelua enemmän, joten kaikki on vielä mahdollista. Tärkeintä on tehdä pesäeroa takaa pudotuspelipaikoille rynnistäviin vastuksiin.
Edellisessä ottelussa Philadelphia Flyers katkaisi nousukiidon hetkellisesti, mutta Sabresin vieraana Avalanche palasi ytimeen.
- Tavoitteenamme on, ettemme häviäisi kahta peliä peräkkäin. Philadelphiassa tuli harmittava tappio, joten oli tärkeää reagoida siihen, Bednar summasi.