bober

Columbuksen venäläismaalivahti Sergei Bobrovski on rautaa tällä hetkellä. Mies piti nollan jo kolmannessa peräkkäisessä ottelussa ja on päästänyt viidessä viime ottelussa vain kolme maalia. Rangersin Henrik Lundqvist siirtyi yksin maalivahtien kaikkien aikojen voittotilaston kymppipaikalle. Rasmus Ristolainen jatkoi syöttöpisteiden kerryttämistä ja Mikko Koivu sai lahjan Jake Allenilta.

Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 2-0
Sergei Bobrovski piti maalinsa puhtaana jo kolmannessa peräkkäisessä ottelussa ja Oliver Björkstrand sekä Cam Atkinson vastasivat maaleista. Maali oli uransa parasta kautta pelaavalle Atkinsonille peräti 30. Tappio oli Devilsille jo kahdeksas peräkkäinen. Blue Jackets kiri voitolla viiden pisteen päähän Metropolitan-divisioonaa ja koko liigaa johtavasta Washington Capitalsista. Columbuksen Lauri Korpikoski rouhi alle 8 minuuttia ja laukoi kerran maalia kohti.

Florida Panthers - New York Rangers 2-5
Maalinteon kanssa viime otteluissaan tuskaillut Rangers sai ketsuppipullon auki Panthersin vieraana iskemällä peräti viisi maalia. Chris Kreider, Tanner Glass ja Kevin Hayes veivät vieraat tavoittamattomaan kolmen maalin johtoon ennen Thomas Vanekin kavennusta. Rangersin Henrik Lundqvist siirtyi yksin maalivahtien kaikkien aikojen voittotilaston kymmenennelle sijalle ohi Grant Fuhrin uransa 404. voitolla. Jussi Jokinen sai syöttöpisteen Aaron Ekbladin kavennusmaaliin, mutta Aleksander Barkov jäi ilman tehopisteitä.

Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 3-6
Jack Eichelin kolmen pisteen (2+1) ilta ei auttanut Sabresia, kun Flyers ratkaisi pelin latomalla neljä peräkkäistä maalia. Eichel tasoitti ottelun lukemiin 2-2 illan ensimmäisellään ja viimeisteli toisellaan ottelun loppulukemat. Sabresin nuoren hyökkääjätähden lisäksi Flyersin romuluinen puolustaja Radko Gudas summasi kolme tehopistettä (1+2). Sabresin Rasmus Ristolainen sai syöttöpisteen Evander Kanen ylivoimalla tekemään Buffalon ensimmäisen maaliin. Philadelphian Valtteri Filppula sai vastuuta yli 18 minuutin edestä, mutta ei kerännyt tehopisteitä.

Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 3-2
Maple Leafs iski kolme maalia hieman yli 25 peliminuuttiin ja johto kesti loppuun asti. Red Wingsin kummatkin maalit olivat Gustav Nyqvistin käsialaa. Leafsin maaleista vastasivat Aleksei Martshenko, James van Riemsdyk ja Nazem Kadri. Toronto katkaisi voitolla peräti viiden ottelun tappioputken. Maple Leafsin Leo Komarov pelasi yli 15 minuuttia ja jakoi neljä taklausta.

Minnesota Wild - St. Louis Blues 1-2
Vladimir Tarasenko katkaisi viiden ottelun maalittoman putkensa voittomaaliksi jääneellä kauden 29. osumallaan. Mainiosti pelanneen Jake Allenin (32/33 torjuntaa) nolla rikkoutui sekunteja ennen ottelun loppua, kun Mikko Koivun punaviivan tuntumasta laukoma kiekko livahti maaliin. Mikael Granlund sai syöttöpisteen Koivun maaliin. Bluesin Jori Lehterä ja Wildin Erik Haula jäivät tehopisteittä.

Edmonton Oilers - New York Islanders 1-4
Anders Lee teki kaksi maalia, kun Islanders hyppäsi Toronto Maple Leafsin ohi ja kiinni Itäisen konferenssin toiseen villi kortti -paikkaan. Islandersin tulokas Joshua Ho-Sang löi uransa ensimmäisellä maalilla alkutahdit voitolle. Oilersin ainokainen oli Zack Kassianin käsialaa.

Colorado Avalanche - Carolina Hurricanes 3-1
Avalanche katkaisi neljän ottelun tappioputkensa ja otti harvinaisen kotivoiton Hurricanesin kustannuksella. Carolina meni ensimmäisessä erässä johtoon Justin Faulkin maalilla, mutta Colorado tuli toisessa erässä alle minuutissa rinnalle ja ohi Gabriel Landeskogin ja Tyson Barrien (1+1) osumilla. Avalanchen Mikko Rantanen sekä Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät ilman tehopisteitä.

Vancouver Canucks - Montreal Canadiens 1-2 ja
Montreal otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun Paul Byron iski ratkaisumaalin Alex Galchenyukin alustuksesta jatkoajalla. Torey Mitchellin ensimmäisen erän alussa tekemä maali oli riittää Canadiensille voittoon asti, mutta Michael Chaputin maali kolmannessa erässä vei ottelun jatkoajalle. Montrealin Artturi Lehkonen ja Vancouverin Markus Granlund saivat hyvin vastuuta valmentajiltaan, mutta eivät keränneet tehopisteitä.

Anaheim Ducks - Nashville Predators 4-3 vl
Ducks ja Predators latoivat kuusi maalia ensimmäiseen kahteen erään, mutta maalittoman kolmannen erän ja jatkoajan jälkeen ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailusta. Patrick Eaves ratkaisi voiton Ducksille ohittamlla Pekka Rinteen (39/42 torjuntaa, 92,9 %) viidennellä kierroksella. Ryan Getzlaf kunnostautui ottelussa iskemällä tehot 1+2. Sami Vatanen pelasi yli 22 minuuttia ja alusti Getzlafin ylivoimamaalin.