Kahden maalin Sundqvist nousi St. Louisin sankariksi

Johtoasemat olivat Bell MTS Placessa perjantaina hataralla pohjalla. St. Louis Blues poistui kuitenkin kaukalosta voittajana nujerrettuaan Winnipeg Jetsin loppulukemin 4-3.

Molemmat joukkueet saivat maalihanat auki jo ensimmäisessä erässä, mutta todellinen maalijuhla koettiin toisen 20-minuuttisen aikana. Patrik Laine iski Jetsin ylivoimalla 2-1 johtoon, mutta Blues teki kaksi seuraavaa maalia kolmen minuutin sisällä ja palasi edelle.

WPG-STL: Laine pyssyttää maalin suoraan syötöstä

• Tuollaista joukkuetta vastaan on pakko pystyä taistelemaan yhdessä, koska heillä on niin paljon taitoa. Olemme osanneet vastata hyvin joko fyysisellä pelaamisella tai kiekonhallinnalla, St. Louisin hyökkääjä Ryan O'Reilly sanoi.
    Mark Scheifelen tasoitus oli Jetsin erän toinen ylivoimamaali ja tarkoitti kolmannen erän käynnistymistä tasatilanteesta. Illan sankariksi nousi Bluesin Ryan O'Reilly, joka teki ottelun voittomaaliksi jääneen osuman ajassa 53.46. Sen jälkeen St. Louis onnistui puolustamaan Jetsin nurin.
    [Lue ottelusarjan WPG-STL kaikki jutut täältä]
    - Jos maalivahdin pitää olla joukkueen paras pelaaja, pudotuspelit eivät kestä kauaa, Jetsin päävalmentaja Paul Maurice sadatteli.
    Voitto siirsi huippuvireisen Bluesin sarjassa jo 2-0 johtoon, kun pelit siirtyvät seuraavaksi Missouriin.
    - Silloin he ovat varmasti parhaimmillaan. Nyt ei kannata innostua liikaa. Pitää pystyä pelaamaan vielä paremmin, ennakoi Blues-luotsi Craig Berube.