Viime hetken maali palautti St. Louis Bluesin johtoon Winnipeg Jetsiä vastaan pelattavassa ensimmäisen playoff-kierroksen ottelusarjassa. Viides ottelu kirjattiin Bluesin eduksi lukemin 3-2.

St. Louis onnistui jälleen kolmannessa erässä. Winnipeg johti ottelua yli 40 peliminuutin ajan ensimmäisen erän kahdella maalillaan, mutta sitten vieraat tulivat rinnalle ja ohi. Brayden Schennin 2-2 maali ajassa 53.52 ahmaisi tuulen Jetsin purjeista. Winnipegin maali siirtyi rytäkässä paikaltaan, mutta osuma hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.
[Lue ottelusarjan WPG-STL kaikki jutut täältä]
- Pääsimme 2-0 johdossa päätöserään... Pudotuspelit ovat hassu juttu. Kun ote herpaantuu, tilanne voi kääntyä silmänräpäyksessä, Jetsin kapteeni Blake Wheeler ihmetteli.
Jaden Schwartz vaiensi Bell MTS Placen lopulta vain 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Sen myötä viides ottelu, aivan kuten sarjan neljä aiempaakin, päättyi vierasvoittoon.

WPG-STL: Schwartz rankaisee viimeisillä sekunneilla

Maalivahti Jordan Binnington venyi kiekon tielle 29 kertaa ja oli jälleen yksi Bluesin tähdistä. Hänen tasaisen suorituksensa sekä kolmannen erän hirmunousun myötä Blues saa mahdollisuuden katkaista sarjan kotikentällään lauantaina.
- Tärkeintä on nyt pystyä käsittelemään seuraavat 24-48 tuntia oikein. Olemme itsevarma porukka, joten tiedämme pystyvämme voittoon, rauhoitteli Wheeler.