Barkov-12116

Patrik Laine kasvatti kauden maalisaldonsa jo viiteentoista, mutta Edmonton Oilers oli lopulta vahvempi. Aleksander Barkovin jatkoaikamaali palautti Florida Panthersin takaisin voittojen tielle.
Illan ottelut ja suomalaiset

Detroit Red Wings - Florida Panthers 1-2 ja.
Suomalaiskeskushyökkääjä Aleksander Barkov nousi ottelun ratkaisijaksi iskettyään Panthersille 2-1-voittomaalin jatkoajalla. Jonathan Marchessault antoi läpisyötön Barkoville, joka lirutti kiekon taitavasti Detroit-veskari Petr Mrazekin jalkojen välistä maaliin. Varsinaisella peliajalla maalinteossa onnistuivat Detroitin Henrik Zetterberg ja Floridan Jason Demers. Floridan Jussi Jokinen jäi pisteittä.

Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 3-6
Suomalaistulokas Patrik Laine iski Winnipeg Jetsille kaksi täysosumaa, mutta Edmonton Oilers jyräsi vakuuttavasti 6-3-voittoon. Laineen kauden maalimäärä kasvoi jo viiteentoista. Oilersin Jesse Puljujärvi ei mahtunut kokoonpanoon.

Washington Capitals - NY Islanders 0-3
Itäisen konferenssin häntäpäässä majaileva New York Islanders otti maukkaan voiton nollatessaan Washington Capitalsin. Shane Prince, Brock Nelson ja Jason Chimera tekivät Islandersin maalit kolmannessa erässä. Maalinsa puhtaana pitäneelle Islandersin Jaroslav Halakille kertyi 31 torjuntaa.
Boston Bruins - Carolina Hurricanes 2-1 rl.
Carolina Hurricanes oli vielä varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla kiinni voitossa Noah Hanifinin maalilla. Boston Bruinsin Torey Krug kuitenkin sivalsi lukemat 1-1:een, kun aikaa oli jäljellä 32 sekuntia. Maalittoman jatkoajan jälkeen ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailusta, ja voitto-osuman teki kolmannessa parissa laukonut Bruinsin David Pastrnak.
Carolinan suomalaispelaajista Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät tehopisteittä, ja kummankin plus-miinustilastoon jäi lukema -1. Bostonin Tuukka Rask oli ottelussa joukkueensa kakkosmaalivahtina.
Buffalo Sabres - NY Rangers 4-3
Suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen oli pohjustamassa Jack Eichelin 3-3-tasoitusmaalia kolmannen erän puolivälissä. Pari minuuttia tämän jälkeen Eichel iski uudestaan ja teki 4-3-voittomaaliksi jääneen osuman.
Suomalaismaalivahti Antti Raanta toimi Rangersin kakkosmaalivahtina.
Pittsburgh Penguins - Dallas Stars 6-2
Pittsburgh Penguins ratkaisi ottelun kolmannessa erässä. Conor Shearyn, Eric Fehrin ja Nick Boninon maalit yllättivät Dallasin maalivahti Antti Niemen ja veivät Penguinsin 6-2-karkumatkalle.
Pittsburghin Olli Määttä ei tehnyt tehopisteitä, mutta plus-miinustilastoon jäi lukema +1. Dallasin Julius Hongan plus-miinuslukema oli karu -3. Esa Lindell ja Lauri Korpikoski jäivät muiden suomalaiskenttäpelaajien tavoin pisteittä.

Ottawa Senators - Philadelphia Flyers 2-3 ja.
Philadelphia Flyersin Claude Giroux aloitti ja lopetti joukkueensa maalinteon. Hän teki 1-2-kavennuksen toisen erän loppupuolella ja 3-2-voittomaalin jatkoajalla.
St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning 5-4
Bluesin venäläishyökkääjä Vladimir Tarasenko oli joukkueensa ykköstykki, kun St. Louis kaatoi Tampa Bay Lightningin maalein 5-4. Tarasenko teki joukkueen ensimmäisen, toisen ja viidennen maalin.
St. Louisin Jori Lehterä ja Tampa Bayn Valtteri Filppula jäivät pisteittä. Filppulan plus-miinuslukema oli -2 ja Lehterän 0.
Chicago Blackhawks - New Jersey 4-3 ja.
New Jerseyn Travis Zajac teki ottelussa kolme maalia, mutta Chicago Blackhawks teki yhden enemmän. Ottelu eteni jatkoajalle, jossa voittomaalin viimeisteli Blackhawksin Marian Hossa.

Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 2-3
Columbus johti avauserän jälkeen jo 2-0, mutta menetti johtoasemansa toisessa erässä. Kolmannessa erässä Columbus osui jälleen maalirautojen väliin, kun Boone Jenner teki 3-2-voittomaaliksi jääneen osuman.
Columbuksen suomalaishyökkääjä Markus Hännikäinen sai peliaikaa vain reilut kahdeksan minuuttia ja jäi ilman tehopisteitä. Puolustaja Markus Nutivaara pelasi reilut kymmenen minuuttia, ja hänen plus-miinuslukemakseen jäi +1. Coloradon Mikko Rantasen plus-miinuslukema oli -1.
Arizona Coyotes - Los Angeles Kings 3-4
Los Angeles Kingsin Trevor Lewis oli ottelun ratkaisija, kun Kings voitti Arizona Coyotesin maalein 4-3. Lewis teki voittomaalin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut neljä minuuttia.
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 1-3
Suomalaispuolustaja Sami Vatanen oli alustamassa Anaheim Ducksin ensimmäistä maalia, kun Anaheim kukisti Vancouver Canucksin. Ottelu päättyi lopulta Anaheimin eduksi maalein 3-1. Vancouverin suomalaishyökkääjä Markus Granlund ei yltänyt tehopisteille.