barkov-action

Usea NHL-valmentaja todennäköisesti kadehtii Florida Panthersin päävalmentajaa Bob Boughneria. Hänellä on kokoonpanossaan erittäin monipuolinen ja luotettava pelaaja, jonka voi heittää kentälle missä tahansa tilanteessa, varsinkin erikoistilanteissa.
Aleksander Barkov ei petä koskaan.

• Hän (Barkov) on kuin Anze Kopitar. Hän on kookas pelaaja ja lukee peliä hyvin. Hän luo erinomaisesti tilanteita, New York Islandersin kapteeni John Tavares luonnehti suomalaishyökkääjää joulukuisen kohtaamisen jälkeen.
    Barkov oli vauhdissa jälleen sunnuntaina, kun Panthers kohtasi Columbus Blue Jacketsin. Ensin hän alusti ylivoimatilanteessa Jonathan Huberdeaun 1-1 maalin ja tasoitti sitten tilanteeksi 2-2 kolmannen erän lopulla. Barkov osui myös voittolaukauskilpailussa, mutta loppujen lopuksi Blue Jackets voitti ottelun 3-2.

Barkov, 22, on tehnyt liigan hyökkääjistä eniten alivoimamaaleja (4) ja Floridan pelaajista kolmanneksi eniten ylivoimapisteitä (7). Hän on pelannut liigan hyökkääjistä isoimmat keskimääräiset minuutit ottelua kohti (22.31) ja ylivoimalla keskimäärin 3.23 minuuttia sekä alivoimalla 1.58 ottelua kohti. Floridan pelaajista kautta aikojen vain Pavel Bure, Viktor Kozlov ja Olli Jokinen ovat merkkauttaneet suuremmat ottelukohtaiset keskimääräiset minuutit.
Barkov on pelannut keskimäärin 27,8 vaihtoa ottelussa eli enemmän kuin kukaan muu hyökkääjä Panthersin seurahistoriassa.
- Oho, lähemmäs 23 minuuttia ottelussa. Sellaisen minuuttimäärän on pakko tuntua jossain, jos sitä jatkuu koko runkosarjan ajan. Tietysti hänet halutaan jäälle niin paljon kuin mahdollista, koska hän on loistava pelaaja, mutta täytyyhän hänen huolehtia siitä, ettei väsymys iske kimppuun, Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Nazem Kadri järkyttyi marraskuussa pelatun ottelun jälkeen kuultuaan, kuinka paljon heidän vastustajansa tähtisentteri oikein pelaa.
Toronton vastine Barkoville, Auston Matthews, puolestaan sanoi kohtaamisen jälkeen, että Barkov näkee jään hyvin ja ottaa aloitukset hyvin.
- Minusta hän on taitojensa ja merkityksensä puolesta aliarvostettu pelaaja liigassa, Matthews arvioi.

Kolmen ottelun pisteputkessa oleva Barkov on koonnut 10 pistettä viimeksi pelaamissaan 12 ottelussa ja iskenyt tällä kaudella 40 ottelussa tehot 13+24=37. Mitä hän itse miettii saamastaan vastuusta ja peliajasta?
- Minä vain nautin pelaamisesta. Jos valmentajat luottavat minuun, on tosi mukavaa olla jäällä vaikka kuinka paljon ja valmiina hyppäämään takaisin kaukaloon. Mutta aina täytyy pitää kunnostaan huolta. Se on tärkeää, hän tuumi Sun Sentinelin haastattelussa.
Suomalaisten NHL-pelaajien pistepörssissä Barkov on toisena Colorado Avalanchen Mikko Rantasen (15+26=41) jälkeen. Kolmantena on Winnipeg Jetsin Patrik Laine (18+17=35).
Barkov on liigan ykkönen alivoimamaaleissa, kun taas Laine ja Rantanen ovat onnistuneet ylivoimamaalien teossa. Laine (10) on ylivoimamaalitilaston jaetulla toisella ja Rantanen (7) jaetulla kahdeksannella sijalla.