Washington Capitalsin ja Columbus Blue Jacketsin välisessä Itäisen konferenssin ensimmäisen playoff-kierroksen ottelusarjassa nähtiin ensimmäinen kotivoitto vasta viidennessä ottelussa.
Capitals voitti Blue Jacketsin 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0) ja siirtyi kotiyleisönsä edessä ottelusarjassa johtoon voitoin 3-2. Ruotsalaishyökkääjä Nicklas Bäckström teki voittomaalin ensimmäisessä jatkoerässä ohjaamalla Dmitri Orlovin laukauksen verkon perukoille.

• Näin laukauksen lähtevän viivasta. Bäckström liikkui minusta poispäin, joten olin vähän huonosti sijoittunut. Kun käännyin, kiekko oli jo maalissa. Jatkoerässä kannattaa aina laukoa, sillä kiekko voi mennä sisään tuolla tavalla ohjauksesta tai vaikka luistimen kautta, pohdiskeli Blue Jacketsin puolustaja Seth Jones harmissaan The Athleticille.
    Heti kärkeen kaksi vierasvoittoa ottanut Blue Jackets johti sarjaa jo 2-0, mutta Capitals kiri tasoihin Columbuksessa pelatuissa otteluissa. Viidennen kamppailun voitto petasi Capitalsille katkaisupaikan maanantaina Blue Jacketsin kotihallissa pelattavaan otteluun.
    - Olimme takaa-ajajina 0-2 tilanteessa, mutta koko joukkueemme tiesi, että olemme parempia kuin tulokset kertoivat. Näin se menee pudotuspeleissä. Suoritukset ja tulokset heittelevät ylös ja alas. Tämä on paras seitsemästä -sarja, ja täytyy jatkaa taistelua. Viimeiset kolme peliä olemme tehneetkin niin, ratkaisija Bäckström tuumi voiton ratkettua.
    Bäckström oli tehokkaana myös varsinaisella peliajalla. Hän kuittasi avauserän loppupuolella Blue Jacketsin Matt Calvertin 1-0 maalin ja saalisti toisessa erässä syöttöpisteen T.J Oshien 3-2 maaliin.
    - Nick oli tänään ilmiömäinen. Tärkeiden otteluiden miehenä hän todella teki niin kuin pitikin, Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz kehaisi.
    Toisen erän alussa Jevgeni Kuznetsov vei Capitalsin 2-1 johtoon, mutta Blue Jacketsin tehomies Matt Calvert tasoitti ottelun toisella täysosumallaan. Kolmanteen erään Blue Jackets sai unelma-alun, kun Oliver Björkstrand kuittasi Capitalsin 3-2 johdon.
    Blue Jackets taisteli erinomaisesti ja loi riittävästi tilanteita, muttei pystynyt antamaan ratkaisevaa iskua. Blue Jacketsin Sergei Bobrovski torjui 25 ja Capitalsin Braden Holtby 39 kertaa. Jatkoerässä Capitals niittasi pelin pakettiin ja suisti Blue Jacketsin kahden pakkovoiton eteen.
    - Tämä on pettymys. Meillä oli momentum kolmannessa erässä, mutta emme pystyneet käyttämään sitä tai paikkojamme jatkoerässä. Emme saaneet lauottua maalia kohti, hukkasimme avopaikkoja, ja Holtby teki hienoja torjuntoja. Nämä olivat erot joukkueiden välillä, Blue Jacketsin kapteeni Nick Foligno ruoti ottelua.
    Joukkueet pelaavat uudestaan maanantaina, mutta Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella uskoo ottelusarjan jatkuvan vielä sen jälkeenkin. Mahdollinen seitsemäs ottelu pelataan keskiviikkona Washingtonissa.
    - Minun ei tarvitse sanoa sanaakaan joukkueelle. Palaamme tänne seitsemänteen otteluun, Tortorella paalutti ja vahvisti joukkueen tietävän, mistä on kyse.
    Kun Trotzilta kysyttiin, mitä mieltä hän oli Tortorellan lausunnosta, hänellä oli vastaus valmiina.
    - On hyvä, että hän uskoo joukkueeseensa. Niin minäkin uskon meidän porukkaamme. Meidän tehtävämme on pelata niin, ettei sitä (seitsemättä peliä) tule.
    Blue Jacketsin suomalaispuolustaja Markus Nutivaara pelasi 20.12 ja jäi pisteittä. Plus-miinustilastossa hän jäi plussalle yhden maalin. Nutivaara taklasi kolme kertaa. Joonas Korpisalo toimi Blue Jacketsin kakkosmaalivahtina, mutta hyökkääjä Markus Hännikäinen ei mahtunut taaskaan kokoonpanoon.
    Suomalaiskolmikon kausi uhkaa päättyä maanantaina, mutta Blue Jackets aikoo lyödä peliin kaikkensa kotiyleisön edessä.
    - Selkämme ovat seinää vasten. Jos maanantaina ei pysty pelaamaan parasta otteluaan, on se pettymys, sinitakkien kapteeni Nick Foligno sanoi.