Allen_vsMinnesota

Jokaisen 30 NHL-joukkueen pelikausi on täynnä erilaisia mutkia ja äkkikäännöksiä. Tässä viisi suurinta kysymystä, jotka saattavat määrittää miten suoraan St. Louis Bluesin tie kauden 2016-17 runkosarjassa kulkee.

Latooko Vladimir Tarasenko entistä enemmän maaleja?

Viidennen NHL-kautensa aloittava Tarasenko, 24, iski viime kaudella 40 maalia tehtyään kaudella 2014-15 34 ja ensimmäisellä kokonaisella NHL-kaudellaan 2013-14 21 maalia. Tarasenkolla on vaarallinen laukaus, ja valmentaja Ken Hitchcock on kuvaillut häntä pelaajaksi, joka pystyy tekemään maaleja miltä tahansa etäisyydeltä. Tarasenko pelaa tälläkin kaudella isoja minuutteja kärkiketjuissa, ja hänen varaansa lasketaan paljon nyt kun David Backes ja Troy Brouwer ovat lähteneet vapaina agentteina muualle. He tekivät viime kaudella yhteensä 39 maalia.
Onko Jake Allenista ykkösmaalivahdiksi?

Allen, 26, oli selvä valinta ykkösmaalivahdiksi sen jälkeen, kun Blues kauppasi Brian Elliottin Calgary Flamesiin viime kesäkuussa. Allen ei kuitenkaan ole koskaan pelannut enempää kuin 53 ottelua kaudessa, ja sekin tapahtui Montrealissa Kanadan junioriliigassa kaudella 2008-09, kun hän oli 18-vuotias. Hän pelasi 52 ottelua AHL:ssa kaudella 2013-14 ja viime kaudella Bluesissa 47 ottelua, mikä on hänen ennätyksensä NHL:ssä. Tällä kaudella hänen odotetaan kantavan suurimman vastuun maalilla, sillä heinäkuun alussa hankittu vapaa agentti Carter Hutton pelaa arviolta 20-25 ottelua.

Miten Hitchcock jakaa minuutteja puolustajilleen Alex Pietrangelolle ja Jay Bouwmeesterille?

Pietrangelo ja Bouwmeester pelasivat viime kaudella Bluesin suurimmat minuutit, keskimäärin 26.18 ja 23.06. He pelasivat Kanadan joukkueessa tärkeissä rooleissa World Cupissa, ja siksi he saivat muutaman vapaapäivän ennen liittymistään Bluesin harjoitusleirille.

• Minusta lepo oikein käytettynä on hyvä ase, ja käytämme sitä aina mahdollisuuden mukaan, Hitchcock sanoi.
  • Emme pakota heitä jäälle. Jos vauhti on heille ongelma, niin sitten olemme kyllä rautaisessa kunnossa, sillä sen turnauksen (World Cup) tempo oli paljon nopeampi kuin yhdenkään ottelun, joita olemme nyt pelanneet.

Pietrangelo, 26, pelasi viime kaudella kuudenneksi eniten minuutteja NHL:ssä ja Bouwmeester, 33, 32:ksi eniten.

Onko vasen laita David Perron ratkaiseva pelaaja?

Perron, 28, on Bluesin kärkihankinta viime kesältä, ja hän solmi kahden vuoden ja 7,5 miljoonan dollarin sopimuksen (vuotuinen ansio 3,75 miljoonaa) heinäkuun alussa. Hän palaa entiseen seuraansa, sillä hän pelasi uransa kuusi ensimmäistä kautta St. Louisissa. Hitchcock pitää Perronista, joka pelasi viime kaudella yhteensä 71 ottelua Pittsburgh Penguinsissa ja Anaheim Ducksissa tehoin 12+24=36. Blues toivoo, että Perron iskee samalla teholla kuin ensimmäisen kerran seurassa ollessaan, kun hän pelasi 340 ottelua tehoin 84+114=198.

Ketkä yllättävät tällä kaudella?

Puolustajat Colton Parayko ja Joel Edmundson nousivat tulokkaina rymisten esiin viime kaudella ja murtautuivat kokoonpanoon, vaikkei juuri kukaan sitä heiltä odottanut. Tällä kaudella hyökkääjät Kenny Agostino ja Landon Ferraro (kummallakin yhden vuoden kaksisuuntainen sopimus) saattavat raivata itselleen paikan kokoonpanossa. Agostino nakutti viisi pistettä ensimmäisessä harjoitusottelussaan ja on ollut vakuuttava sen jälkeenkin. Entisen NHL-pelaajan Ray Ferraron poika Landon toisi parhaimmillaan toisi lisää syvyyttä joukkueeseen.