AP24139606497545

Suomi kärsi jääkiekon MM-kisoissa jo kolmannen tappionsa. Lauantaina Prahassa käydyssä ottelussa hallitseva maailmanmestari Kanada oli parempi tuloksella 5-3.

Suomella oli alla nöyryyttävä tappio jääkiekkolilliputti Itävallalle, ja lauantainen kamppailu toi sinivalkoisten leiriin lisää tuskaa. Suomi johti ottelua 2-0 ja 3-2, muttei pystynyt puristamaan lopulta yhtäkään lohkopistettä.

Pittsburgh Penguinsin Jesse Puljujärvi oli Suomen hahmo kahdella maalillaan. Kanadalla vahvoja tekijöitä olivat Buffalo Sabresin Owen Power (1+2) ja Dylan Cozens (1+1).

Tshekin-kisoissa Suomi on hävinnyt Kanadalle, Itävallalle ja Tshekille. Voitot ovat tulleet Isosta-Britanniasta ja Norjasta.

Lauantaina Prahan areenalla Suomi aloitti tanakasti, ja Puljujärvi toimitti kiekon Kanadan nuottaan vain 95 sekunnin pelaamisen jälkeen. Chicago Blackhawksin tähtitulokas Connor Bedardin otettua rangaistuksen Valtteri Puustinen, Puljujärven tavoin Penguinsin miehiä, siirsi Suomen kahden maalin johtoon ylivoimalla ennen neljän peliminuutin täyttymistä.

Suomen kahden maalin johto kesti runsaat kymmenen minuuttia, kunnes Cozens avasi Kanadan maalihanat. Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin, ajassa 16.30, Seattle Krakenin Brandon Tanev survoi lähietäisyydeltä kanadalaiset tasoihin Toronto Maple Leafsin John Tavaresin syötöstä.

Toista erää tahkottiin yli 16 minuuttia ennen kuin Puljujärvi johdatteli Suomen uudelleen johtoon kamppailun toisella maalillaan. Kanada ei suostunut kuitenkaan olemaan kauan tappiolla tälläkään kertaa, ja Power tasoitti ajassa 37.12 tilanteeksi 3-3.

Toisen 20-minuuttisen paha poika oli Sabresin kanadalaispuolustaja Bowen Byram, jolle tuomittiin ottelurangaistus huitomisesta.

Kanada siirtyi kamppailussa ensimmäisen kerran johtoon kolmannessa erässä. Maalintekijä oli Tampa Bay Lightningin Brandon Hagel. Suomi haki vielä tasoitusosumaa parhaansa mukaan, mutta pyristely loppui viimeisellä peliminuutilla. New Jersey Devilsin Dawson Mercer toimitti kiekon tyhjään maaliin Suomen vedettyä Harri Säterin veräjältään.

– Hyvä taistelu, mutta ei riittänyt, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi Viaplaylle.

– Pikkuisen helpolla tuli maaleja lapsuksistamme. Kanada on hyvä joukkue maalin lähellä, ja siitä saimme maksaa hintaa. Meillä oli pari paikkaa tasoittaa, mutta ei onnistunut. Harmittava tappio, lisäsi Jalonen.

Alkulohkossa Suomi pelaa vielä Tanskaa ja Sveitsiä vastaan.

Ruotsi ja Sveitsi taas väkevinä

Ruotsi ja Sveitsi jatkavat MM-kisoissa puhtaalla pelillä. Kummallakin on Kanadan tavoin nyt viisi voittoa.

Tre Kronor voitti Latvian maalein 7-2 lauantaina ja on koonnut viidestä ottelustaan täydet 15 pistettä. San Jose Sharksin Fabian Zetterlund iski kaksi maalia, ja kolmen pisteen mieheksi nousi Minnesota Wildin Marcus Johansson (1+2). Maalilla voiton nappasi nimiinsä Wildin Filip Gustavsson, joka torjui 21 kertaa.

Wildin ruotsalaispuolustaja Jonas Brodin otti voittoputken jatkumisen tyynesti.

– Vastustaja alkoi puskea vahvasti toisessa erässä. Yleisesti ottaen kuitenkin hallitsimme ottelua. Tilanne oli jonkin aikaa 2-2, mutta sen jälkeen paransimme. Pelasimme tiiviisti joukkueena. Pelataan vielä kaksi alkulohko-ottelua, ja katsotaan sitten, Brodin jutusteli.

Sveitsi kylvetti Tanskan, Suomen seuraavan vastustajan, maalein 8-0. Los Angeles Kingsin Kevin Fiala (2+1) ja Devilsin Nico Hischier (1+2) olivat kolmen tehopisteen sveitsiläispelaajat.

Nashville Predatorsin tehopuolustaja Roman Josi puolestaan jatkoi kovaa vauhtiaan (1+1). Sveitsiläispakki johtaa kisojen pistepörssiä lukemin 3+7=10.

Samaan aikaan Suomi-Kanada ottelun kanssa käytiin kamppailu Saksa-Puola. Saksa voitti maalein 4-2 Sabresin JJ Peterkan kahden täysosuman tahdittamana.