swedish roundup nylander 1206

Så har William Nylander till slut gjort säsongsdebut för Toronto Maple Leafs. Men det blev förlust hemma mot Detroit Red Wings med 4-5 efter förlängning.

Efter de segdragna kontraktsförhandlingarna som kostat 28 matcher av grundserien var William Nylander äntligen tillbaka i spel. Svensken tog omgående plats bredvid Auston Matthews och Patrick Marleau utan att ha gjort en riktig träning med laget.
- Det kändes OK. Det var väldigt annorlunda jämfört med att träna själv och med laget där hemma. Det kändes som en OK första match, säger Nylander.
Svensken klockades in på 12:48 minuters speltid, men hade inga poäng i matchen.
- Jag tyckte att han gjorde det godkänt. Det var lite orättvist … vi skulle ha tränat ihop, men han fick inte ens det. Vi ville få in honom i laget, säger tränare Mike Babcock.
Toronto hamnade i ett 1-4-underläge efter halva matchen. Jonathan Ericsson och Gustav Nyquist gjorde varsitt mål. Och Niklas Kronwall, Jacob de la Rose samt Nyquist noterades för passningspoäng. För Kronwall var det hans 900:e NHL-match vilket är tredje flest av en back i Red Wings historia.
Kronwall har upplevt både det ena och det andra under sin långa karriär. Mot Toronto fick han se sitt lag tappa sin ledning i den tredje perioden. John Tavares, Zach Human och Andreas Johnsson såg till att matchen kunde gå till förlängning.

TOR-DET: Johnsson utjämnar matchen

Där visade dock gästerna mest kyla och avgjorde genom Dylan Larkin fint serverat av Gustav Nyquist.
- Det känns bra, vi var det bättre laget i 40 minuter. Vi spelade som vi ville, kontrollerade pucken och tog vara på våra chanser, säger Larkin.
Här är summeringen från nattens matcher:
Florida Panthers - Colorado Avalanche 2-5 (1-1, 1-1, 0-3)
Carl Söderberg blev tvåmålsskytt för Colorado som avslutade starkt i BB&T Center. Gästerna gjorde tre mål i slutakten varav två med 44 sekunders mellanrum.
Söderberg gjorde ett av sina mål i den tredje perioden. Skåningen satte 2-4 med ett direktskott från den vänstra cirkeln kort efter att J.T. Compher gjort 2-3. Målet var Söderbergs totalt elfte för säsongen. Hans första mål i matchen kom i numerärt underläge i mittperioden.
Gabriel Landeskog avslutade målskyttet med att sätta pucken i tom bur från egen förlängd mållinje, lagkaptenen hade också en assist i matchen.
Mikko Rantanen utökade sin poängsvit till tio matcher efter att ha gjort Colorados 0-1-mål i den första perioden.
Colton Sceviour och Aaron Ekblad nätade för Florida.

FLA-COL: Söderberg nätar i boxplay

Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 3-4 (1-2, 0-0, 2-1, 0-1)
Seth Jones blev tvåmålsskytt för Blue Jackets som till slut fick med sig två poäng från Philadelphia. Jones gjorde 1-1 i den första perioden och fick också sista ordet när han avgjorde tio sekunder in i förlängningen. Målet var det snabbaste övertidsmålet i Columbus historia.
Gästerna ledde med 1-2 efter första tjugo, och efter en mållös mittperiod kunde de dessutom öka på till 1-3. Men Travis Sanheim skrev in sig för sina två första mål för säsongen med knappt två minuters mellanrum och räddade en poäng till Flyers.
På det avgörande målet stod Cam Atkinson för assisten och Blue Jackets-forwarden ökade därmed på sin poängsvit till 12 matcher, han är nu bara en match ifrån klubbrekord.
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 6-2 (2-1, 3-0,1-1)
Penguins lyckades ta sin tolfte seger för säsongen och ta sig upp på tredjeplats i Metropolitan Division. Bakom segern låg Phil Kessel som låg bakom fyra av hemmalagets mål.
Kessel noterades för passningspoäng på Kris Letangs 1-0 samt Sidney Crosbys 6-2, medan han själv satte 4- och 5-1.
Amerikanens första mål kom i powerplay efter att Penguins rullat upp Islanders-boxen och Kessel fått öppet mål efter passning från Crosby. Hans andra kom även det efter passning från Crosby som även den här gången gav Kessel öppen kasse. De två målen bröt en sju matcher lång måltorka för 31-åringen.
Patric Hörnqvist tvingades kliva av matchen efter den andra perioden. Penguins-lägret hade ingen uppdateringen på svenskens status efter matchen.

PIT-NYI: Kessel sist på pucken i powerplay

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 2-5 (1-1, 1-2, 0-2)
Andra mötet den här veckan slutade med samma utgång och samma resultat, med Montreal på den vinnande sidan. I tisdags var det Jonathan Drouin och Max Domi som var dominanta. I natt klev Paul Byron fram, och gjorde två mål för gästerna (1-2 och 2-5). Carey Price räddade 19 skott och ledde Montreal till sin tredje seger på de fyra senaste matcherna.
Förlusten kändes säkert lite extra för Senators eftersom både Matt Duchene (underkropp) och Bobby Ryan (överkropp) lämnade matchen i den andra perioden.
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 3-2 (1-1, 0-0, 2-1)
Lightning fortsätter ånga på i Eastern Conference och kunde i natt ta sin femte raka seger. Mathieu Joseph och Antohny Cirelli gjorde varsitt mål tidigt i den tredje perioden vilket gav hemmalaget de försprång de behövde.
I Boston nätade David Pastrnak och David Krejci medan Tuukka Rask räddade 27 skott. Boston har förlorat tre matcher i rad.
Pastrnak gjorde 0-1 för Bruins innan Brayden Point hittade rätt till 1-1. Tjecken hade sedan ett jätteläge att ge Bruins en 1-2-ledning, men hans friläge stoppades av Louis Domingue som gjorde totalt 33 räddningar i matchen.
- Han spelade bra ikväll. Han stod pall för oss under de sista åtta minuterna av andra perioden när vi slarvade en del med pucken, konstaterade coach Jon Cooper.
Domingue har vunnit nio av sina elva starter sedan han börjat vikariera för skadade Andrei Vasilevskiy.

TBL-BOS: Cirelli levererar läckert boxplaymål

Calgary Flames - Minnesota Wild 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Om Tampa ångar på i öst för Calgary samma sak i väst. I natt kom lagets fjärde raka seger och det kan de bland annat tacka tvåmålsskytten Elias Lindholm för.
Svensken kontrade in sitt första mål i matchen i öppningen av den andra perioden. På pass från Johnny Gaudreau hittade han rätt med ett handledsskott på Alex Stalock. 2-0 satte han tidigt i den andra när han ännu en gång fick pucken av Gaudreau innan han kyligt väntade ut Stalock och hittade en lucka. Lindholm har nu gjort 15 mål den här säsongen.
Mike Smith räddade 31 skott och höll sin andra nolla för säsongen. Flames toppar Pacific Division på 38 poäng.

CGY-MIN: Stalock chanslös mot Lindholm

Arizona Coyotes - Washington Capitals 2-4 (0-1, 1-2, 0-2)
Andre Burakovsky stod för det matchvinnande målet när Capitals vann sin första match efter tre förluster och samtidigt stannade Coyotes segersvit på fyra. Svensken satte 2-3 med 4:42 kvar att spela, ett mål som sedan följdes upp av Alex Ovechkins 2-4 i tom kasse.
För Burakovsky, som tog plats i Capitals förstakedja i Tom Wilsons frånvaro, var det säsongens femte mål och andra de senaste fem matcherna.
Coyotes ledde två gånger om. Först med 1-0 och sedan 2-1, men de regerande mästarna kämpade sig tillbaka lika många gånger. Förlusten innebar den första för Adin Hill på sina fyra starter.

ARI-WSH: Burakovsky ger Capitals ledningen

Vancouver Canucks - Nashville Predators 5-3 (2-0, 2-1, 1-2)
Canucks lyckades ta sin andra seger på de senaste 14 matcherna - och som så många gånger förr den hösten hade Elias Pettersson ett avgörande finger med i spelet. Rookien hade en andraassist på Alexander Edlers 1-0-mål, men det är inte den som kommer fastna på näthinnan efter nattens insats.
Det kommer nämligen hans straff i den andra perioden att göra. Pettersson gjorde då 4-1 för Canucks genom att snurra bort Pekka Rinne med snabba dragningar innan han lättade pucken under finländarens benskydd. Målet var Petterssons 14:e för säsongen och första strafförsök i karriären.
I den tredje drygade Loui Eriksson ut hemmalagets ledning till 5-1 på en retur, innan gästerna snyggade till siffrorna genom Colton Sissons och Matt Irwin.

VAN-NSH: Pettersson visar prov på mjuka handleder

Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks 4-3 (2-0, 0-2, 2-1)
Det kan gå snabbt i hockey. Det kan både Vegas och Chicago skriva under på efter i natt. När matchuret visade 7:14 av den tredje perioden gjorde Artem Anisimov 2-3 för Chicago som då såg ut att kunna bryta sin fem matcher långa förlustvit.
Men bara 40 sekunder senare hade Jonathan Marchessault gjort 3-3, och bara 12 sekunder efter kvitteringen gjorde Alex Tuch 4-3 för hemmalaget.
Vegas höll sedan ut och tog sin sjunde seger på sina åtta senaste matcher. William Karlsson noterades för en assist vilket var hans 150:e poäng i karriären, 100 av dem har kommit för Vegas.
Los Angeles Kings - New Jersey Devils 3-6 (1-1, 2-3, 0-1)
Det fortsätter gå tungt för LA Kings. Trots vittring inför den sista perioden lyckades de inte hitta det sista lilla för att komma ikapp gästande Devils. New Jersey ledde med 2-4 i slutet av mittperioden när Kyle Clifford reducerade för hemmalaget.
I den andra gav sig hemmalaget ut för att få till en kvittering, men istället ringde det i den egna kassen. Nico Hischier styrde in 3-5 med nio minuter kvar och Blake Coleman satte 3-6 i tom kasse med åtta sekunder kvar.
Förlusten var Kings 18:e för säsongen och fjärde på de fem senaste matcherna. Adrian Kempe gjorde ett av målen för hemmalaget.

LAK-NJD: Kempe styr in Doughtys passning

Så gick snacket:
"Det är alltid bra matcher mot Boston. Oavsett hur de spelat tidigare vet vi att de kommer komma redo. De spelade väldigt bra, men vi stod upp bra" - Domingue.
"Jag tyckte vi var slarviga. Många av våra spelare hanterade inte pucken tillräckligt bra" - Wilds tränare Bruce Boudreau.
"Den här är är en rolig idrott. Jag var inte riktig här i dag, jag hade en jobbig match. Ibland har du 1000 chanser och kan inte göra mål. Ibland har du det jobbigt och gör ett" - Andre Burakovsky.