William Karlssons spektakulära säsong fortsätter. På tisdagsmorgonen (svensk tid) avgjorde svensken match 3 för sitt Vegas Golden Knights som vann borta mot San Jose Sharks med 4-3 efter förlängning.
- Jag fick några sekunder och kunde ta min tid innan jag fick iväg skottet. Det var ett bra skott, sa Karlsson om målet till NHL.com/sv.

Karlssons mål kom efter 8:17. I en spelvändning fick han pucken av James Neal till höger i mittzon, trampade över blålinjen och snärtade upp den högt bakom Martin Jones. Målet var Karlssons fjärde i slutspelet och tillsammans med Reilly Smith är han de andra paret lagkamrater att ha en poängsvit på fem matcher i sitt lags fem första slutspelsmatcher.
- Det var nog hans viktigaste mål hittills. Han har ett riktigt bra skott. Jag ser det varje dag på träning och jag vet hur hårt det kommer mot en, förklarade Vegas målvakt Marc-Andre Fleury.
Innan Karlssons avgörande hade både Golden Knights och Sharks haft chanser att avgöra men Jones eller Fleury stod i vägen de gånger inte målramen gjorde det. Totalt gjorde Fleury 39 räddningar i matchen och tog sin 68:e slutspelsseger vilket är tionde flest någonsin i NHL.
Efter en mållös första period utnyttjade hemmalaget Sharks ett powerplay och gjorde 1-0 genom Timo Meier. I samma spelform svarade sedan gästerna med att först kvittera genom Colin Miller och sedan ta ledningen genom Jonathan Marchessault. Innan pausvilan inför den tredje perioden ökade dessutom Smith på till 1-3 efter att Karlsson iskallt styr fram pucken till öppet mål för Smith.
Evander Kane, som var tillbaka efter avstängning, reducerade efter 7:49 av den tredje perioden och hade dessutom ett gyllene läge att kvittera med knappt fem minuter kvar, men pucken studsade inte Kanes eller Sharks väg den gången.
Kvitteringen kom istället genom Tomas Hertl med 1:57 kvar att spela.
- Jag tyckte vi hade spelet under merparten av matchen. Vi gjorde många bra saker. Vi släppte på gasen under en period där i andra perioden, sa Kane.
I förlängningen hade Sharks Logan Couture en enastående chans att avgöra från slottet, men Fleury kom ut och gjorde en kanonräddning med plockhandsken och höll Vegas kvar i matchen.
- Jag kollade på spelaren med pucken. Jag försökte följa passningen och komma ut en bit och hade lite tid på mig att reagera. Det var en härlig känsla, sa Fleury.
Vegas Golden Knights leder nu serien med 2-1 inför match 4 som spelas i San Jose imorgon natt (04:00 svensk tid).